Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Kedvencünk a babafürdető dézsa

2008.11.07. 08:02 PikPok

Az úgy történt, hogy keresgéltem a neten, amikor is többé-kevésbé a következő kép került elém:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Miután kellőképpen kiröhögtem magam, elkezdtem utánanézni, mi is ez marhaság, hogy kvázi vödörben kell fürdetni a gyereket. Megtudtam, hogy a cucc hivatalos neve babafürdető dézsa, nem pedig vödör, és sacc 3-4 ezer Ft-ért már lehet is venni. (Rutinos barátunk, akinek a kisfia nyáron volt egy éves, azt mondta, ezért kár pénzt adni, a gyerek úgyis kettő pillanat alatt belecsobban bármibe, amibe belefér, így a felmosóvödörbe, kutya itatótáljába, stb.) Jómagam ugyan rutintalan vagyok, de elgondolkoztam rajta, hogy ha a gyerek leginkább szennyezett része a feneke, akkor hogyan mosom meg, ha egyszer rajta ül... Na de nem álltam le, mert kerestem tovább a világhálón.

Megtudtam, hogy a dézsa azért jobb, mint a kiskád, mert a gyerek magzati pozíciót vesz fel, ha beletesszük, és neki ez egy valódi wellness fürdő. Ellenben a "hanyattlököm a kiskádba" az valódi sokkhatásként éri a gyereket...

Rátaláltam a weboldalra, ahonnan a fenti kép is származik. Az egyik oldal:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És ennél az oldalnál erősen megborultam. Ha összetornyosulnak a munkáink, akkor úgy szoktunk időt nyerni, hogy megmondjuk az ügyfélnek, írjon sok sok szöveget a honlapjára, hogy jól tudjunk optimalizálni. Ezzel akár hónapokat is nyerhetünk.:))) Ugyanis egy idő után mindig az a reakció, hogy "De én nem tudok ennyi szöveget írni. Mit írjak?" Mostantól kezdve megvan a tutiságos válaszom erre. Ha egy egyszerű design-os vödörről LEHET ennyit írni, akkor arról a dologról, amihez a vállalkozó a legjobban ért, hogyhogy nem???

Itt a honlap linkje, érdemes végignézni: www.spababytubs.com/

Persze én is végigolvastam, és egyre jobban meg vagyok róla győződve, hogy a mi kis porontyunknak is a lehető legjobb fürdetési megoldás egy ilyen dézsa...:)))) Hát kérem, ez a jó marketing.

23 komment

Címkék: weboldal webszöveg babafürdető dézsa

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr88751050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pajala · http://vasarolaszulo.blog.hu/ 2008.11.07. 09:17:20

én a videót nem bírtam végignézni az oldalon, idegesített a zenéjük.. viszont láttam igazi gyereket ilyenben fürdeni, láthatóan élvezte -apja fürdette (értsd: belerakta), olyan, aki kiskádban se mosta volna meg a gyerek fenekét:), így viszont leült a vödör mellé és volt ideje gyönyörködni a lányában. Ezzel együtt nálunk is a kutyaitató a divat...

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2008.11.07. 09:41:24

Köszi az infót, kutyatálat kimossuk, feltöltjük.
Viszont ez is érdekes - főleg a honlapkészítőknek - hogy idegesített a zene, és emiatt nem nézted végig a videót. Nyilván nem vagy statisztikailag értékelhető mintaelemszám (bocs:))), de tanulságos a megjegyzésed. Éljen Jakob Nielsen, éljen a webergonómia és éljek én, aki sűrűn szutykolom a felesleges filmecskéket, animációkat, csingilingiket a weboldalakon, amiket a megrendelő igen szépnek ítél... Szóval, akinek van füle, az halljon!

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2008.11.07. 10:00:43

Feltűnő helyen legyen kikapcsolható a zene és nincs baj vele. Szeretem a zenét, de nem kell weblapra... A video is legyen elindítható, ne induljon magától. Szeretem magam eldönteni, mit akarok a honlapon megnézni. A megrendelő így azt is mérhetné valahogyan, hogy hányan indították el egyáltalán a videot, és hányan nézték végig..

Ez a kád amúgy jó lehet. Tény hogy egy batár férfikéz már nem fér be a gyermek mellé... mosdatni pedig végleg nem tud. pancsira megfelelő lehet. Vízforgató-vízmelegítő nincs hozzá, hogy ne hűljön ki a víz a gyerek alatt?:D

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2008.11.07. 10:01:21

Amúgy olyan kis skandináv pofija van...

Kriszi · http://tavmunkasno.blog.hu 2008.11.07. 14:08:33

Hajhó,
rutinos anyaként: egy újszülöttet nem tudsz beletenni, nyeklik ide-oda, ugyanúgy szorongatni kell mindenfelől, mint a kiskádban, csak nehezebben férsz be mellé. Vízkedvelő dednek egyébként tökmindegy, hogy hanyatt, hason vagy akárhogy - a mi egyikünk egy-két nap furcsálkodás után szó szerint hanyatt elvolt a kádban, csak az arca állt ki, egyébként fülig vízben. Persze ott állsz mellette ugrásra készen, hogy bele ne fojtsd véletlenül, de az amúgy is alapkészség. Vízgyűlölő dednek meg azért mindegy, mert eleve utálja, ha levetkőztetik, vízbe rakják, a pozíció nem érdekli. Eleinte egyébként, hacsak tényleg nem vízimádó a kölök (ez nem tudom, mitől függ), úgyis csak bő egy-két percet fürdet az ember, gyorsan lemossa elöl-hátul, kiemeli, bugyolálja, kész. A rákészülés meg az utómunkálatok sokkal több idő és macera.

Mire meg nagyobb lesz, jó eséllyel úgyis megszereti a fürdést, és boldogan elpancsol akármiben. Mire ülni tud, már kimondottan nehezményezi, ha ilyen szűk helyre pakolják be, ahol nincs helye rendesen mozogni.

Nálunk überpuritán helyzet volt érvényben, elsőnél kölcsönzött kiskád, kb. négy hónapig, amikor is elrepedt, onnantól nagykád, együtt pucérkodás, rosszabb passzban apaanya mellkasán fürdés. Stabil üléstől igazi móka. Kisebbiknél kb. három hónapig mosóteknő, onnantól együttfürdés a naggyal (persze felügyelet mellett), vagy szülői mellkason működés (ez utóbbi egyébként a létező legjobb módszer vízgyűlölő daraboknál is, újszülöttkortól - az egyetlen macera vele, hogy az együttfürdő szülőnek makulátlanul tisztának és egészségesnek kell lennie előzetesen is :) ).

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2008.11.07. 14:40:40

Kriszi: tudtam, hogy számíthatok rád.:))) Mi egyébként überpuritán klaszterbe tartozunk - részben sok-sok rutinos barátunk tapasztalatait hasznosítva. Értsd: gyereknek nem kell játék, elég a golyós dezodor golyóját kiszedni és belerakni egy üres öblítős flakonba. Azt rázogathatja. Ebből a megfontolásból nem dobtunk most ki egy anno kb. 2 hétig működőképes csodaszép színes M&M's reklám számológépet (napelemes). Jó lesz a gyereknek, és akkor talán nem a távirányítóra meg a mobilra fog úszni.

JagelloZ: ebben a csodában állítólag nem hűl ki a víz. Én speciel ezt nem hiszem el. De bízzunk benne, hogy kommentel majd egy valódi dézsa-tulajdonos is.

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2008.11.07. 14:45:19

Ja, egyébként most kicsit OFF leszek, mert kb. úgy érzem magam, mint a király a Hófehérben, miután megette kedvenc Kolumba nevű tyúkját tyúkbél-torta formájában. Később pedig szétdurrant. Nos, a poronty néha egy nap alatt nő nagyot - a héten ez a mai napra esett. Holnapig mindenkinek jó olvasgatást - a holnapi poszt már előre meg van írva, ha nem tudnék elgurulni a billentyűzetig.

Lackó 2008.11.07. 15:04:32

JagelloZ
A zene és videó dologgal kapcsolatban egyetértek, talán csak annyi módosítás a részemről, hogy feltűnő helyen legyen inkább BEKAPCSOLHATÓ a zene. Én is egyéb audio-eszközöket használok zenehallgatásra, nem pedig a honlapot.
Hány % látogató indítaná el a zenét, hogy megfelelő hangulatba kerüljön pl. a babavödör nézegetéshez? Hát ezt valóban tanulságos lenne lemérni... Nekem van egy "egyszámjegyű" tippem.

A vödörben lévő fiatalember láthatóan élvezi a szituációt, és nem nagyon izgatja, hogy anya nem fér hozzá rendesen az alvázmosáshoz:)) Arra meg különösen tojik, hogy szól a zene a honlapon, vagy sem...:)

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2008.11.07. 18:07:59

Ilyen korban tojik ő mindenre:D:D:D

Mária 2008.11.07. 18:23:44

Szerintem ez úgy, ahogy van, hülyeség. A pici baba nem tudja tartani magát, alá kell támasztani fürdetés közben, mert gyengék az izmai ahhoz, hogy saját magát megfelelően tartsa.

A vödörben ülő baba szerintem nem a fürdést, hanem a fotózást, meg a sok hibbant felnőttet élvezte, aki mind körülötte ugrált és neki gügyögött.

De az is lehet, hogy fotosopp.

Lackó 2008.11.07. 21:14:49

Ez a gügyögés is mekkora baromság, amit a felnőttek produkálni tudnak, ha csecsemőt látnak. Ahelyett, hogy azt mondanák: ide figyelj kiscsóka! Ezt a vödröt, amiben most ülsz, el akarjuk adni. Meg még nagyon nagyon nagyon sok ugyanilyet. Úgyhogy vigyorogjál, mint ló a tökre, különben anyádnak kell félmeztelenre vetkőznie a reklámfotón, te meg mész vissza a rácsos ágyba!

A kép meg biztos is, hogy úgy van összemontírozva! Olyan nincs, hogy ott zörögnek a háttérben, villog a fotós, a gyerek is pacsál, eközben meg a kis fehér bari a háttérben az igazak álmát alussza??? Ugyan már! Tuti fotosop.

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2008.11.07. 22:38:23

Amikor először láttam ezt a képet, komolyan mondom, dézsa vü-m volt...:)))

MacTom · http://www.mactom.hu/blog/ 2008.11.08. 00:46:39

Rutinosként: megfürdetem én bárhol, bármilyen vacak teknőben, élvezi ha fogom, és én is élvezem. Eszem ágában sincs beletuszkolni egy ilyen kancsóba, hogy alig tudjak hozzányúlni....

Pajala · http://vasarolaszulo.blog.hu/ 2008.11.08. 07:48:28

PikPok, a tönkrement számológéphez/távirányítóhoz/mobilhoz ne fűzz nagy reményeket, a gyereked igen hamar olyan okos lesz, hogy észreveszi, hogy anyáé csinál vmit, amit az övé nem. De még szerencse, mert mindannyian azt szeretnénk, hogy az okos gyerekünket ne vágják át könnyen az életben, nem???:)A golyó a flakonban,az jó, mert van hangja:)
A kép a dézsáról és babáról meg biztos, hogy manipulált, de ez nem zárja ki, hogy élvezi a gyerek a fürdést egy ilyenben. Szerintem azon áll vagy bukik a dolog, hogy elég sok víz van-e a gyerek körül a mindegymiben /kád, vödör, dézsa, teknő/. Ha tudja csapkodni, és nem fázik, akkor buli a fürdés. A dézsa előnye az lehet, hogy olcsóbb megtölteni, mint a kádat. Bár a kisgyerekes szülők meg nem igazán árérzékenyek, úh lehet, h ezzel a dumával se lehetne könnyebben eladni a terméket:)

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2008.11.08. 08:13:42

PikPok: jóbarátomnál a kicsinek van külön xbox controllerje... venni kellett neki is, mert apáé mindig nyálas volt...:)) A távirányító már többször ki lett cserélve, a mobilon pedig random sikerül felhívni a telefonkönyvből bárkit, és átadni neki a nagy információt: cica kuku(kutya), pár hete voltak nálunk és a kis hörcsög mély benyomást tett, ezért már a cincincin is telefontéma:) Az állathangutánzás onnan jön, hogy a kezdetektől van egy olyan könyve ami ugat, röfög, stb a megfelelő állatot megnyomva :) zseniális könyv.

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2008.11.08. 08:54:28

Mi még naívak vagyunk, hiszünk a működésképtelen számológép erejében...
Szerintem a dézsás kép nem manipulált. A gyerek nyilvánvalóan röhög az egészen, mert ő is átérzi, hány kezdő szülő lesz itt megvezetve. Ráadásul számos dézsás képet találtam a neten, mindegyikben így vigyorog a gyerek. Mind tudja!!!

ftk 2008.11.09. 21:04:27

Működésképtelen távirányító rulez!!! Főleg, ha ott állsz a kölök mögött, és amikor megnyom rajta egy gombot, te is megnyomsz egyet a sajátodon :)))))))
MacTom, csatlakozom :)

Bezony, nem vigyorgó gyereket csak előtte-utána típusú képek előtte-fázisában találsz...

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.11.09. 23:01:46

nálunk vagy egy üzemen kívüli PC, gombokkal, monitorral, egérrel, billentyűzettel, amit két éve még kóboráram sem látott, szóval azt nyomkodják ezerrel, meg a lemezmeghajtókba dugdosnak ezt-azt.

persze ettől függetlenül a kisebbik szívesen megnyom 2-5 gombot a laptopon futtában, ha épp arra jár. múltkor olyan billentyűkombinációra tapintott rá, hogy 10 percig tartott még visszavarázsoltam a képenyőt eredeti formájára :)

ez a fürdőbödön meg mekkora hülyeség :)
később még homokozóba játéknak, vagy pecázáshoz sem jó, mert nincs füle és teteje

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2008.11.10. 06:11:24

hhunter: mivel babavödörben tök penge vagyok, 100%-ra mondhatom, hogy van olyan változat is, aminek füle van, vagyis valóban vödör. Semmi különbség nincs a felmosószettes vödrünk és azok között.
Ezzel a PC dologgal viszont elgondolkodtattál... Ugyanis az egyik gépház a földön van, jól elérhető RESET gombbal...
Na jó, ráérünk még ezen a problémán gondolkozni... (néha PikPok is napolja a problémamegoldást)

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2008.11.10. 11:32:02

Barátom kisfia 1 évesen bekapcsolta a számítógépemet majd valahogy egy üdvözlő képernyőt is kicsikart az alaplapból, szóval most már gigabyte duratechnic (vagy milyen) kép van addig míg feláll a rendszer... Aki tudja, hogy kell leszedni, árulja el nekem:D
Apja laptopját pl sikerült letiltania, mert a jelszónál 3x a rossz jelszót "ütött" be :D konkrétan tenyérrel paskolta a billentyűzetet és hangosan kacagott:D

ftk 2008.11.10. 15:06:43

Amint képes lesz a kölök helyváltoztatásra (azaz megtanul gurulni vagy kúszni), azonnal barikádozzátok el vagy a gépet, vagy a kölköt. Erre a születéstől van kb. négy és fél hónapotok, ha a lányomból indulok ki... nekem is jobb lett volna már úgy kezdeni...

hhunter · http://headhunter.blog.hu 2008.11.11. 10:37:43

mindenesetre sosem lehetsz elég okos, erre jobb felkészülni, mindig találnak "valamit" amit át lehet programozni, vagy csak szimplán elpakolnak egy kulcs alkatrészt egy olyan résbe, ahol csak detektorral találsz meg bármit :)

JagelloZ: szerintem engedd a mestert a géphez, hátha visszacsinálja a képernyőt :)

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2008.11.11. 12:25:08

Lehet hogy az lesz:D a mester...:D szerintem a c azért van messze a : jeltől hogy nehéz legyen beütni a kis mestereknek a format c: parancsot :))
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása