Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Mit tegyek, ha másolják a weboldalamat?

2010.02.07. 07:39 PikPok

Horváth Attila (www.belyegzoexpressz.hu) írta, amit ezúton is köszönök neki:

Szia, PikPok!

Ne levelezz fölöslegesen olyannal, aki nem akar együttműködni (érthető, miért). Az én honlapomat, blogomat, videóimat is rendszeresen másolják. A legjobb stratégia a következő.

1. Menj el egy közjegyzőhöz. 2009. január 1. óta a közjegyző közokiratba foglalhatja, mi volt az adott időpontban a kifogásolt weboldalon, és azt is, hogy mi volt a tiéden. Később, ha az erre szakosodott ügyvéded bepereli az illetőt - és a helyedben ezt mindenképp megtetetném vele -, a bírósági eljáráshoz ezt a közokiratot fogja becsatolni. A közokiratról azt kell tudni, hogy az a bizonyítékok királynője (idézet Róth Dénestől, akitől ezt az egész technikát tanultam, és akiről többet is olvashatsz az oroszrulett.com oldalon). Ez azt jelenti, hogy a bíróság a közokiratban foglaltakat mindaddig tényként kezeli (tehát nem állításként, hanem tényként), amíg annak az ellenkezőjét az ellenfél nem bizonyítja be. Tehát nem elég vitatnia a tényt, bizonyítania kell az ellenkezőjét. Az pedig az adott helyzetben nem lesz egyszerű.

2. Ha a közokirat megvan, akkor add a dolgot erre szakosodott ügyvéd kezébe, mert így biztosított a sima ügyintézés.

3. Az ügyvéd küldjön egy levelet a honlap tulajdonosának ÉS a tárhelyszolgáltatónak is. A tárhelyszolgáltatónak ugyanis van egy másodlagos felelőssége. Vagyis amíg nem tud arról, hogy nem jogtiszta anyag van a tárhelyen, addig ő rendben van. de amint erre felhívod a figyelmét, az ő felelőssége, hogy a jogsértés megszűnjön. Vagyis nagy valószínűséggel le fogja szedni az anyagot.

Azért csináld ügyvéddel, mert pár banánhéjon el lehet csúszni, jobb, ha nem hibázol.

Róth Dénes anyaga egyébként zseniális. Nem rokonom, nem fizet jutalékot, nem ezért ajánlom, csak az anyag és Dénes személyesen is sokat segített nekem abban, hogy hasonló ügyeket sikeresen vigyek véghez. Bosszúálló típus vagyok: aki meglop, azt szeretem kellemetlen helyzetbe hozni. Neked is sok sikert kívánok hozzá!

Ne hagyd futni!
 

1 komment

Címkék: weboldal másolás

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr761735622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2010.02.08. 22:11:23

ez tényleg nagyon hasznos. azt hiszem sokan fogják köszönni még ezt az infót.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása