Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Köhögésre legjobb gyógyszer: kakukkfű és lándzsás utifű, továbbá mire jó a házi disznózsír?

2010.11.13. 11:30 PikPok

 Kisgyerekes barátaink már előrevetítették, hogy készüljünk fel, amint a kisded közösségbe kerül (lehet az bármi, egy sima játszótér is épp elég), örökké el fogunk kapni mindent mi is. Azt hittük, kivételek leszünk, de nem. A kisded viszonylag könnyen átvészeli a megfázást és a köhögést, mi azonban hetekig fulákolunk. 

A helyzet az, hogy kétféle népi gyógymódnak akarok itt most először reklámot csinálni:

1. Pici gyerekek esetében nincs jobb köhögésre, mint a zsíros rongy. Most tudom, többeket kiráz a hideg, de majd ráfanyalodnak, ha a szegény kis pici fél éjszaka szárazan köhécsel, már fáj a torka, sír, nem tud aludni, stb. 

Először is kell hozzá házi sertészsír. Ezt piacon lehet beszerezni. A boltokban árusított "Étkezési sertészsír" név alatt futó valami köszönő viszonyban sincs a disznózsírral, erre akkor jöttem rá, mikor a kúrát saját magamon is csináltam még februárban. Fogunk egy rongyot (kb. textil zsebkendő méretűt), vékonyan bekenjük zsírral, és a gyerek mellkasára tesszük. Utána persze adunk rá valami viszonylag szűkebb trikót, de ha a rongyot erre a célra felpántlikázzuk, az még jobb, és akkor rá lehet kötni. A házi sertészsír azért is jó, mert a gyereknek kellemes zsíroskenyér illata lesz. 1-2 ilyen zsírzós éjszaka után csodálatosan elkezd felszakadni a köhögés.

Árulnak a patikában mindenféle eukaliptuszos bedörzsölőt, ami ugyan jobbnak tűnik, de hatékonyságában messze alulmarad a zsíros rongy hatásának.

2. Felnőtteknek, akik bármilyen keserű gyógyteát megisznak, napi minimum fél litert ajánlok kakukkfű és lándzsás utifű keverékéből. (1-1 csapott evőkanál füvet leforrázok, állni hagyom kb. 5 percig, utána termoszba öntöm, és egész nap iszogatjuk.) Ahogy hűl, egyre keserűbb, de szintén nagyon hatékony. (1 hetes M. kapszula szedése után még mindig elkapott a száraz köhögés, akkor kezdtem inni.)

A nagy okosság nem az én fejemből pattant ki, hanem a bükki füvesember, Gyuri bácsi könyvéből okosodtam. Kedves olvasóim már megszokhatták, hogy itt általában szokott valami marketing történet kerekedni minden bejegyzésből, illetve szeretek magyar vállalkozásokat kiemelni.

Nos hát: Gyuri bácsi nagyanyjától tanulta meg, milyen gyógynövény mire való, és azt, hogy mit mivel keverhetünk vagy nem keverhetünk, ha az ideális hatást akarjuk elérni.

 

Mára a füvesemberség családi vállalkozás, lánya viszi tovább a tudást, és nem elhanyagolható módon intézi a vállalkozás marketingjét. Szépen megcsinált honlap, nagyon szépen megrajzolt és tördelt könyv, széles termékválaszték. Ebben nincs hiba, tessenek nézelődni:

www.gyorgytea.hu

Én meg ezúton is köszönöm Gyuri bácsinak a receptet!

1 komment

Címkék: köhögés gyógytea

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr762446008

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Freebie · http://ingyen.blog.hu 2010.11.14. 08:59:49

Szia!

Amit még érdemes kipróbálni, az a következő:

veszel feketeretket a piacon. Meghámozod, majd 2-3 cm-es darabokra vágod és beleteszed az edénybe. Fogsz egy csupor mézet és annyit öntesz rá, hogy elfedje.

Kisvártatva a méz elkezdi kihúzni a feketeretekből a lét és mivel ez "könnyebb" a méznél, megül az egész folyadék tetején. Azt kell kanalazgatni kávéskanállal a kicsinek (de felnőttnek is jó) és szépen órákon belül lehúzza a köhögést. Nagy általánosságban az éjszaka is sokkal jobb lesz a nappali kúrától.

Amúgy a mézzel keveredés ad egy kellemes ízt neki, amit nem kapnánk meg, ha kisajtolnánk a retket, úgyhogy a gyerekek is örülhetnek.

Amire érdemes vigyázni, hogy fedett edényben tároljuk az egészet, mert az illata... hm... nem az igazi :P
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása