Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Szabványos honlap, keresőoptimalizálás

2007.10.09. 20:51 PikPok

Ma beszélgettem Nebojsával (Damjanovich), és megkérdeztem tőle, miért van az, hogy a magyar nyelvű keresőkben olyan honlapok sorolódnak előre, akik minden létező szabályt megszegnek, és a Google-nak minimum le kéne tiltani őket egy életre. A válasza az volt, hogy a Google olyan, mint az adóhivatal: előbb vagy utóbb kopogtat, és ha rosszat csináltál, jön a bünti. Hát, bízom benne, hogy ez így van.:))) Ha 5 év múlva még meglesz ez a blog, majd meglátjuk, így lett-e.:)))

Lassan kezdem úgy érezni, hogy a keresőmarketing valami olyasmi, amiről mindenki beszél, de nagyon kevesen tudják, hogy mi az. Pedig az alapjai nem annyira felfoghatatlanok:
1. Vannak honlapkészítési szabványok, nyilvánosan hozzáférhetőek. Azokat kell használni.
2. Jó szöveget kell írni, amit mi magunk is el tudunk olvasni, ha a böngészőben a forráskód címszóra kattintunk.
Az egyik legnagyobb honlapkészítő ügynökség vicces módon egy teljesen flash oldalon beszél arról, hogy feltalálták a kanálban a mélyedést és a keresőoptimalizálást. Erről csak annyit írt egy amerikai webmarketinges a blogjában: "Ha a honlapkészítőd full flash oldalt akar javasolni, azonnal lődd fejbe." Elgondolkodtató...:)))

58 komment

Címkék: google flash keresőmarketing

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr64191672

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.02. 00:14:39

Az utolsó megjegyzés egy faszság és itt vitába szálnék az ész osztókkal, a saját weboldalam az ellen példa, a sima "stewen" begépelése a googléban nyilván magától értetődően engem dob ki elsőre viszont a "3d galéria" miért is? Ja? mert így akartam? Ja és mert full flash a weboldalam? miért nem a galéria.lap.hu jön be elsőre? ja és miért talál rám egyáltalán a google 2008-ban készített weboldallal?

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.02. 00:18:05

Nem a jónépet kéne a flash-ról lebeszélni hanem érteni hozzá és elmélyedni a google által szponzorált webmaster részletben és részleteiben, valamint javaslom alapossan átolvastatni azokkal akik a fenti ökörséget állítják hogy a google belelát!!! az swf fileokba is a saját swf file-om index szavaiban megdöbbentem a menük alatt szereplő megjegyzéseimre amit nem láthatott sehol!! Ja? és a pdf-be is belelát...

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2008.11.02. 07:10:15

Stewen: teljesen egyetértek, érteni kéne a flash-hez. Mint ahogy a szabványos XHTML-hez is. Nagyjából ugyanannyian értenek a flash-hez, mint ahányan szabványosan tudnak XHTML-t csinálni.

Egy kis korrekció: a "3D galéria" keresőszóra nekem ma reggel a www.tank.hu domain egyik html aloldala jön fel első és második helyen, utána pedig egy ultrawebes oldal, Mák Virág honlapja, és a tiéd csak utána következik.

Ahogy olvastam a weboldaladon, rendszergazdaként dolgozol, tehát ez csak egy hobbi a számodra, minden befutó meló kiegészítés (elvileg). Ha ezt egy vállalkozás keretében csinálod, akkor a "Stewen" név édeskevés a boldogsághoz, hogy az ügyfelek megtaláljanak. Próbáltam olyan kulcsszavakat keresni, amik a weboldaladon vannak, és amikre ha rákeresek, első helyen hoz fel a Google, de nem nagyon találtam. "3D Galéria" szóra meg azért hoz fel immár a 4. helyen, mert ezt raktad a title-ba, nyilván elég régen. Viszont ha rákeresel a "tengerimalac kozmetikus" szóra, akkor az első helyen lévő weboldal címsorában nem látod a szót. Mégis első 206 ezer találatból. Miért is?

Mielőtt azt gondolnád, hogy a tudatlanság vezérel minket, amikor csak úgy hobbiból haragszunk a flash-re, elárulom, mi van a háttérben. Nagyon, nagyon sok honlapkészítő irtózatos összegekért megvezeti az ügyfelet egy flash-sel, vagy egy flash intróval, aki aztán elvergődik valahogy hozzánk, mert érzi ő, hogy valami nem okés, nem jön fel rendesen a keresőben. És amikor mi azt mondjuk, hogy tessék elfelejteni a flasht (mi még nem láttunk SEO szempontból jól megcsinált flash-t, de majd szörfölök a referencialistádon:))), és bizony csengő forintokért lehet mindent előlről kezdeni, akkor nyüszítenek, mert ugye a bukszát már kiürítette a csilivili-flasht programozó emberke. Ezzel sincs semmi baj, nekünk sem jön össze az üzlet, meg mindenki arra költi a pénzét, amire akarja, csak utána ne engem kérdezgessen, hogy mi a probléma... És meg nem tudom számolni, hány ilyennel találkozunk. Hobbi oldalnak biztos jó, kereső szempontból ingatag lábakon áll. Teszteltük épp eleget.

Azért ha még tudsz adni más keresőszavakat, amire jó helyen hoz a Gúgli, kíváncsi lennék. Köszi. Ha tényleg tutigyuszi oldalakat csinálsz, hozzád küldjük majd a flash-beteg ügyfeleket!:))

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.02. 09:02:34

Kedves Pipok

Furcsa, hogy nekem még mindig az első találat amit fent említettem és tettem fel róla screen shottot is a www.stewen.hu/stewen-google.jpg de ugyan így első vagyok a "3d grafika és webdesign" begépelése esetén is... -nem vitázom. Viszont tudom mennyi és milyen munka kell ahhoz, hogy az ember ezt elérje, és arra is kiváncsi lennék hányan hallottak a flash-es web-trender 2advanced studio-ról akiket én példaképnek tekintek és nem azért mert 2-3 ezer dolláros! weboldalakat gyártanak full flashben, hanem mert azokat is meglehet találni. Én sem arról beszélek, hogy az álltalam gyártott weboldalakra garantálom az első helyezést a googléban, hanem arról amit ti állítotok hamisan hogy a google nem találja meg a flash oldalakat.
-Mondom Belelát az SWF file-ok ba!!! Tessék regisztrálni webmasternek a googlén és a renngeteg hasznos tanácsokat követve lelehet optimalizálni, sitemap készítéssel, vagy sifr3-r436 használattal, h1-es mező trükkökkel, az IBP vagy WebPosition Gold™ kerülésével!!! (mert aki ilyeneket használ azt a googléban rossz pontozzák és /vagy ki is tiltják). Az is nyilván való tény, hogy az optimalizálást minnél több helyen elhelyezett rá mutató linkekkel is meg kell alapozni, (mint pl lap.hu) és aki szépen végigjárná a "szamárlétrát" érdekes módon elérhetné a szerintetek elérhetetlent. Jó magam sem fillérekért gyértom a weboldalakat és nem a csiliviliért adom őket drágán, hanem mert pl a saját lapom is mellesleg 200 munkaóra csak a flash legyártását figyelembe véve, és nem az optimalizálást, mert az a másik 100. Most erre mondhatjátok miért csak 17-ezren látogatták idáig ha annyira máyer vagyok? -Nos tudni kell azt is mint láttam bele olvastál az oldalamba, annyira nem szeretném azt se hogy mindenki azonnal elsőre beleakadjon, hanem csak finoman a galéria 3d és művészettel kapcsolatosan, mert akadnak rajta "warez" cuccok is. persze csak a jó szándéktól vezérelten :) Konklúzióként : Kedves full flash-t gyártó testvéreim, -tessék beregisztrálni a google webmasterei kőzé és tessenek elmélyedni a webmaster eszközökben!!!

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2008.11.02. 09:51:34

Stewen: nem csodálkozom, hogy neked más találati listád van. Van erről valahol egy blogbejegyzésem, hogy a mi két gépünkön egy ugyanazon pillanatban más és más találati lista jön fel, nem nagy különbségekkel, csak az első 1-2-3 hely más. Ennek az okát még csak halványan sejtjük - viszont mivel mostmár tudod, hogy az oldaladnál ez a helyzet előállt, ne írd be máshová, hogy első vagy erre-arra, mert aki ezzel a jelenséggel még nem találkozott, az könnyen hihet téged nagyotmondónak.:))) Ez csak egy jótanács, és egyben egy feladvány is. A megoldás nem a Google dance.

Kettőnk között a különbség, hogy én azt szeretném, ha mindenki azonnal beleakadna minden oldalunkba, amit csináltunk! Minél többször, és minél hosszabb időt töltsön ott.

Egyébként igen, igazad van, olvastunk róla, hogy lehet keresőoptimalizálttá tenni egy flash oldalt is, de ez is olyan kérdés, mint a "dolgozni akaró kisebbségi". Mindenki beszél róla, de kevesen láttak ilyet. Én nem emlékszem, hogy írtam volna, hogy a flasht egyáltalán nem lehet keresőbaráttá tenni, főleg azért, mert kb. 2 éve folytattunk már nyomozást az ügyben. Tudom azt is, hogy egy flash oldalt összerakni sok idő, igényesen összerakni még több, de lássuk be kölcsönösen: gagyi szar flash oldalakkal van tele a net. Más kérdés azt mondani, hogy mit lehet, és más az, hogy mi a valóság. Az pedig egy másik kérdés, hogy a látogatók mennyire kedvelik, mennyire tudják használni, és marketing eladási szempontból milyen jövőt jósolok neki.

Egyébként begépeltem félmondatokat is a honlapodról, hogy megnézzem, feljön-e az első 50-ben, de nem. Viszont most a saját oldalunkról bekopiztam egy félmondatot, és láss csodát, rájöttem, melyik guru lopott tőlem... Köszi, ezt most meg is írom a saját blogomon. Ha te nem vagy, nem jövök rá, hogy valaki megint lopott!:))))

Lackó 2008.11.02. 10:22:28

Stewen: Megnéztem az oldaladat. Nem FULL flash! Nyomj egy Ctrl+A -t. A főoldalon alul van egy szürke alapon majdnem szürke H1 címsor: Stewen Galéria 3D grafika, és Webdesign, 3D graphics, 3D Gallery, 3D Galéria, 3D, animation, ComputerGraphics, Art, Flash
Nevezhetjük ezt SEO-nak, de azért én hosszútávon nem tartom szerencsésnek. A címsort ui. nem arra találták ki, hogy eldugjuk a lap aljára háttérbe olvadó színnel, apró betűmérettel. Láttam már ettől durvábbat is, Te legalább vesszővel elválasztottad a szavakat:))

Ez a kis trükk + a title-be írt szöveg már elég lehet a jelenlegi pozíciódhoz, ami egyébként nálam sem az első, hanem a harmadik, de ez alapvetően nem oszt, mert sokan elmennek a huszadik találatig is, ha előtte nem találják meg amit keresnek.

Nagyobb problémának tartom - de ez csak az én véleményem - hogy Js alapon fut a flash. Vagyis ha letiltom a böngészőben a Js-t (amit sokan megtesznek/megtehetnek), akkor nem nyílik meg az oldalad. Sokan pl. legördülő menüt sem css. ből vezérlik, hanem Javascript-tel dolgoznak. De miért??? Miért rendelik alá a funkcionalitást a látványnak?

A flash tartalmát egyébként nem indexeli a Google olyan hatékonyan, mint egy html vagy pdf fájlt. Pedig valóban szuper dolog lenne, ha ötvözni lehetne a multimédiás fájlok látványát a statikus html optimalizálhatóságával! De itt még nem tartunk. A valóság az, hogy hosszú másodpercekig töltődik, idegesítő zajokat produkál, amiket sokszor kikapcsolni sem lehet (nálad ki lehet!) nem mélylinkelhetó stb...

De amúgy az oldalad szép, nem fikázni akartam, csak ezek bizony tények. A tuti az lenne, ha egy profi multimédiás össze tudna dolgozni egy profi html-essel. De ilyet még nem találtam...

Lackó

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.02. 10:22:30

"No komment"újabb link arról amit az swf-ből szedett ki a google. www.stewen.hu/stewen-google1.jpg
Nem értem ezt a lopási mondatodat, biztos valami vicc de azért még "nem regisztrálok" be hogy ezen el gondolkozhassak... -Viszont mint mondottam én nem tettem xml-be az egész szöveghátteret a honlapom mögé a kiolvasható mondataim miatt mert mondom NEM az a cél hogy mindenki ráleljen, de megtudnám tenni! ja és mellesleg a flash swf-ből amit a google lát még 52 szó... amik a linkekből származnak swf-n belűlről...

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.02. 10:25:27

Lackó !
De full flash!!! amit te látsz az az index html és ha kattintasz rá a flash html-t inditja el a full flash-es weboldallal... az idexen csak nyelvet választasz... Ne akarjatok hazugságon fogni mert nem tudtok :) -és lopáson se igen, vagy talán esetleg de csak egy picit :)

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.02. 10:28:29

Lackó...
A jáva script sem véletlen, mert a flash fileok html-be való ágyazásánál a flash körül egy kellemetlen kis fehér keret látszik amit így a 2advancedes index html-ből "kilesv"e el lehetett kerülni....

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2008.11.02. 10:51:22

Stewen: nem te loptál, csak mivel az eszmecserénk kapcsán rákerestem félmondatokra a te honlapodból is meg a sajátunkból is, így rájöttem, hogy egy újabb webmarketinges guru gennyesre lopta magát a mi weboldalunkról. Olvasd el a mai blogbejegyzésem, és minden világos lesz.
Úgyhogy a flash kontra HTML eszmecserét most kicsit felfüggesztem, mert Sompolyogi Mosolyogi nyomán vagyok, és mint tudjuk, ő ette meg a kolbászkerítést Cica Micánál!

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2008.11.02. 11:04:58

Lackó, ha mélylink alatt az aloldalt kell érteni akkor az megoldható flashben. Ha jól értem mi az a mélylink.

Lackó 2008.11.02. 11:08:17

Stewen:
Próbáltad css-ből a border színét beállítani?

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.02. 11:13:51

Lackó
-Próbáltam de Eltérő eredménnyel, ami pl ment IE-alatt mozilla alatt fekete volt és kontra. Sokmindenre oda kell figyelni de mindenre van megoldás is, az is a munka része az optimalizálásnál ha az ember minden böngésző fajta alatt kipróbálja (IE, Mozilla, Opera stb) és az olvashatóság szempontjából pl egy 19" monitoron és notebookon egyaránt... Nem észosztásból, tapasztalatból mondom.

Lackó 2008.11.02. 11:16:47

JagelloZ, igen arra gondolok. Ha több menüpont van egy full flash oldalon, akkor - eddigi tudásom szerint - nem lehet a konkrét menüre (landing page-re) vezetni a látogatót. Pl. hogy a konkrét honlapnál maradjunk, Stewen oldalán minden menüpont a www.stewen.hu/images/flash.html url alatt látható.

Ha csak a fejlécben van egy flash, az persze más...

De ha tudnál példát mutatni "elméletem" megcáfolására, azt megköszönném!:))

Lackó 2008.11.02. 11:27:59

Stewen:
Fordíott sorrendben válaszolok:))
Igen látom, hogy az az index.html, és nem ez a fullflash oldal. De amit a H1-ről írtam az igaz:)

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.02. 11:35:14

Lackó
Valóban a H1 es az egyik trükk, de önmagában az nagyon karcsú.
A menü kérdésed nem tudom a loading page azt jelenti e egy url megnyitása a flash-oldalon belülre, én a külső linkeket pl a kapcsolatnál az ajánlott oldalaknál külön ablakban nyittattam meg de belehetett volna hívni az oldalam helyére is. Ha frame-s megoldásban gondolkozol tapasztalataim szerint nem szerencsés, az alsó frame-re hívott kivülről betöltetett weboldalaknál villogások elfehéredések látszanak, látvány szempontból eléggé lelombozó.

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2008.11.02. 11:39:46

Lackó: nézd meg az én oldalam, pár menüt már megcsináltunk aloldalnak.

Lackó 2008.11.02. 12:00:25

JagelloZ
Látom, valami ilyesmire gondoltam, bár van még csiszolnivaló a menükön (pl. az irodaszékek-re, a kapcsolat-ra és a nyereményjáték-ra is a www.valcoldesign.hu/irodaszekek.html mutat), de fejlesztési stádiumban van, ha jól értem.

Egyébként mi indokolja a flash használatát. Oké, látom a menük fickándozását, a képeken átfutó csillogást de...
Van valami nyomós ok a látványon kívül, hogy ezt a programozási módot választottad? Mert hogy gond az akad vele dögivel azt látom... és nem csak nálad!

A title is érdekes:))

Lackó 2008.11.02. 12:09:52

Stewen
A landing page az az oldal, amelyiken a látogató "landol". Ennek akkor van nagyobb jelentősége, ha pl. PPC hírdetést adsz fel a Gúgliban (amit egyébként senkinek nem szoktam ajánlani), és ott az adott termékről, szolgáltatásról szóló oldalra vezeted a látogatót. Nem a főoldalra, hogy aztán onnan navigálhasson a megfelelő menüre, aztán vagy megleli, vagy nem. Szóval ez lenne az egyik haszna, de van egyéb is...

A framek-ről annyit, hogy egyáltalán nem használom, mert a robotok nem látják, de ez nagyon alap dolog a SEO-ban.

A flash programozáshoz nem értek, ezt itt most töredelmesen bevallom (ha eddig nem derült volna ki), de a keresőbarát honlapok készítéséhez igen. Tehát csak ahhoz tudok érdemben hozzászólni, minden más csak okoskodás a részemről:))

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.02. 12:23:17

Lackó
-Aha az első oldalam volt ilyen mint az iroda bútoros kollegáé, de erről beszéltem. Ha már nálam landolt, minek vezessem külön-külön html-ekre. A full flash jelenti azt hogy nem megy sehova egy html-n belül marad és a flash navigál mint egy filmben a capterek választásánál. Ez az egy dolog nem tetszett a menüknél a kattintás után új oldal nyílik meg újra letölti a képek kívételével ugyan azt a menüt stb. és ráadásúl olyan mint ha máshova került volna... betöltés elött nagy fehér villanás. "Atomos design :)"

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.02. 12:26:59

Jagelló...
Tetszik félre ne értsd... az atom-os design beszólás nem fikázás, hanem opera alatt nézve produkálódik nálatok..

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.02. 12:35:38

JagellóZ
Egy kis segítség és jó tanács
www.seocentro.com/tools/search-engines/metatag-analyzer.html
Szerintem számítanak valamelyest a meta tagok is addíg javítgatsd amíg minden zöld lesz mint nálam is és az is jóbbá teszi...

Lackó 2008.11.02. 12:49:59

Stewen
Nem tudom, miért csinálja ezt az Opera. Én is megnéztem, bevillan egy fehér háttér.

Azon el lehetne vitatkozni, hogy miért jó a landing page. Szerintem jó, mert a látogatók egészen furcsán tudnak viselkedni, ha klikk után nem azt találják, amire számítanak. Leginkább kilépnek, és keresnek egy (számukra) használhatóbb oldalt.

Ne felejtsd el, hogy a legjobban te ismered a saját honlapodat. Csukott szemmel:)) megtalálod az adott menüt. Aki viszont először jár nálad, azt vezetni kell, mint ahogy egy idegenvezető a turistát. Nem mintha idióták lennének a látogatók, csak idegen területen vannak, és ha a navigáció sem egyértelmű, az olvashatóság is körülményes és még a letöltési idő is hosszú, akkor frusztrálttá válnak és... pápá. De a "web usability"-ről remek könyvek születtek már, érdemes olvasgatni ezeket.

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.02. 14:25:53

Lackó
Engem nem kell meggyőznöd semmiről, én csak azt kérdem minek letöltetni többször ugyan azt?

Valóban a látogatók többsége nem idióta sőt!!!
De vannak idióták és nem a lámákra gondolok hanem pl a spam-esekre és manapság a saját oldalait is lassan védeni kell az embernek. A honlapom előző verziójában a kapásból e-mail küldés résznél banolták spam küldés miatt a beírt smtp serveres hozzáférésemet e-mail címel együtt... Úgy hogy ez a mostaninál csak dísz, bár látszolag el megy a levél és minden ok de csak én tudom hogy kamu és nem megy el semmi :))) had küldözgesse aki ennyire ráér... Aki meg valóban akar valamit az a mellette lévő megadott e-mail címemre nyomhatja outlook-ból vagy kimásólva a gratulációka:)

Lackó 2008.11.02. 21:37:41

Stewen

Az a kérdésem, hogyan tudom megnézni az oldaladon a kis filmeket. Ráklikkeltem néhányra, de nem indul el. Valamit rosszul csináltam?

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.02. 21:54:21

Automatikusan indulnak el, ha ráklikkelsz az indexekre ha a nagy képre akkor megállítod pillanat állj-ra... olyankor fehéren aktív is a pause jel.

Lackó 2008.11.02. 22:13:36

Nekem is ez volt az elgondolásom, de nem idult. Aztán egyszer csak.... kb 1-1,5 perc múlva megtörtént a csoda. Ha nem írsz, nem várom ki. Szerintem kellene valami jelzés a látogatóknak, hogy ne adják fel, várjanak türelmesen a betöltődésre.

Ezt most tényleg jóindulatból mondom.

(írom)

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2008.11.03. 06:10:48

Lackó: persze, próbálkozunk, hogy mindenben az első oldalra kerüljünk a gugliban.

Stewen: köszi az "atom" linkeket, átnézem mindet. :)

stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.05. 13:47:50

Na A Flash szerelmeseinek csináltam a honlapom segédletek menüjében egy új almenüt webmaster segétletek névvel, remélem nem nagyképű a cucc és talál benne mindenki magának valami hasznos tanácsot vagy linket...

üdv : Stewen

Lackó 2008.11.05. 16:23:29

Stewen
Nézném, de sehol nem lelem a nagyítóm:)))
Mi történt? Mitől ment ennyire össze???

stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.05. 16:33:24

Ja látom én is mozilla alatt mit produkál..:))

Majd otthon átnézem...

Lackó 2008.11.05. 16:39:46

Akkor nézem IE-n. Nem árt online lenni veled, ha nézem a honlapod. Kell hozzá némi használati utasítás:))
Bocs!!!

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.05. 18:49:53

Kösz lackó
- Nos elkészült, OPERA, MOZILLA, IE Stb alatt is kipróbálva működik!!!

Ne felejtsétek el kitörölni megnézés elött a böngésző személyes adatait, mert lehet hogy cache-ből még a rossz verziót látni

Kellemes használatot...

Lackó 2008.11.05. 19:10:02

Stewen: így már egészen más, és még kukit sem kellett törölnöm:))
Időközben már átnéztem a webmester segédletet. Nosztalgikus érzés fogott el, amikor az első honlapra klikkeltem. Néhány éve, amikor elkezdtem behatóbban foglalkozni ezzel a témával, micsoda boldogságot jelentett, ha ezen az elemzőn sikerült 100% közelébe hozni egy munkámat. Most más a dizájnjuk (ők is haladnak a trendekkel), de az analizátor része ugyan az.
www.analyzerhq.com/hu/

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.05. 20:19:22

Lackó
És miért csak 100% közelébe?

Lackó 2008.11.06. 07:50:41

Stewen
Hát, talán mert akkor még nem voltam azon a szinten, mint most, és megelégedtem a 85%-kal:))

www.analyzerhq.com/hu/?r_ts=1225953977&r_pc=38451b55aba98287a4c4e233561f2a0b&r_url=http%3A%2F%2Fstewen.hu%2Fimages%2Fflash.html
:)))

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.06. 08:40:09

Lackó :
Teljesen jogos...
Viszont ezzel a régebbi flash html-el megy opera, mozilla, stb alatt is...

Majd kisérletezek a fő index html-m átszerkeztésével de ennek az eredménye lett amit tegnap is láttál, :)))

minden tökéletes volt csak a honlap IE alatt volt hajlandó menni és ha nem szóltok lett volna még pár nap mire én is észreveszem mert még mindig tart az optimalizáció

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.09. 01:19:05

Lackó
Elkészült acucc
sikerült még a raven-on is 100% ot produkálni

Hali

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2008.11.09. 09:08:22

Stewen,

Nézem én nézem ezt a hollót, de marhaságot ír. Megfuttattam egy oldalunkon, amin 1890 szó van, és azt írja, hogy az oldalon a szavak száma nem éri el a 100-at, és melegen ajánlja, hogy írjak 300-at...
Egy másik oldalnak 100%-ot ad, de ott is ugyanezért rí. A te oldaladon szintén ez is a problémája.
Ezen kívül egy vadontaúj oldalunk, amely 3087 szót tartalmaz, ugyanezt a kárálást kapja a hollótól (és 100%-ot).
Nem adnék sokat egy olyan értékelő 100%-ára, amin az egyik értékelő bekezdés konstans szövegként kerül be.:)))
Azért még nézegetem, hátha nem annyira hulladék a többi pont, amit javasol.:)))

Lackó 2008.11.09. 09:19:59

Stewen
Gratulálok! Sokféle elemző van, és az a nagy művészet, hogy mindegyiken maximális pontot kapj. Ettől már csak az nagyobb próbatétel (hogy ne kihívást mondjak köcsögamcsisan), hogy megtaláld a MEGFELELŐ elemzőt, aminek a véleményére valóban érdemes adni.

Az oldaladdal nekem egyéb gondjaim vannak, de kéretlenül nem fogok kritizálni és egyébként is, örülök az örömödnek:))

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.09. 09:58:24

Pipok...
Lackó sejt valamit az egész lényegéből nagy guru rejtőzhet mögötte, azonnal átlátta a lényeget ne egy analizátor hozzászólásain merengj el, mert ha pl az enyimet analizálod a seo automatic-al ott is 6 warning lesz mert nincs gzippel vagy mással letömörítve az oldalam és szerintük az nem túl jó.
Hülyeség, a lényeg hogy minél több analizátor is átfogóan jobb eredményt mutasson lehetőleg még a sajátjánál is és ez nekem bejött :)))

a pl okáért a saját értékelőjükkel leanalizáltam a legelső magyar linket, de trükkel mert az url-t beírva nem analizálható a sajátjuk és láss csudát a 28 pont a maximum amit ott el lehet érni és ezt azért titkolják hogy ne tudd összehasonlítani az ővékkel...

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.09. 10:02:22

Lackó...
Talán igazad lehet, olyan elemző nincs is ezért mégnagyobb kihívás volt az összesre optimalizálni... És szeretném hallani a kritikát de ha arról szól hogy template arról tudok..:)

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2008.11.09. 10:22:24

Stewen: én csak azért pécéztem ki a Ravent, mert úgy tűnt, mintha te azt ítélnéd meg a legszigorúbbnak.
Én arra hajtok, amelyik a webszöveget elemzi a legjobban, és ahogy nézem, hollóék gyenge pontja épp ez.
Egyébként való igaz, hogy több elemzővel kell nézni, ebben egyetértünk.

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.09. 10:48:17

Pikpok
Ha szövegelemzésre akarsz szigort akkor neked az Escape analizátor a befutó ló...
Sok sikert...

Lackó 2008.11.09. 10:57:20

Stewen
Köszönöm a megtisztelő címet:)), bár a GURU szó ebben az országban már olymértékben pejoratív, hogy bár a tudásom lehet, hogy megvan hozzá, mégsem fogom használni soha ezt a titulust...

Az, hogy template az oldal, azt nem gond, én észre sem vettem. Nekem nagyobb problémát jelent az oldal használhatósága.
Még mindig a letölthető kis filmeken lovagolok, amikről azt gondoltam, hogy nem indulnak el. Közben meg csak a méretük, és egyéb ok miatt percekig töltődnek, és eközben engem - mint látogatót - semmi nem nyugtat meg, hogy "figyu, várjál türelmesen, pár perc és nézheted a filmet, addig főzzél egy kakaót stb.". Ha nem levelezem le ezt a dolgot akkor veled, biztos, hogy kilépek erről az oldalról. Miután megírtad a "használati utasítást", megvártam, hogy elkezdődjön a mozi, de annyira akadozott még gyors internettel is, hogy inkább rákerestem a film címére a Youtube-on, és ott ugyanolyan minőségben megnéztem akadozás nélkül (konkrétan a Bunny c. filmről beszélek), mert ott már letöltés közben elindul a film.

A betűk mérete és erős kontrasztja a háttérrel nekem kicsit "káprázatos", ha érted ahogy értem, de lehet hogy csak öregszem és erősebb szemüveg kellene:)) Mindenesetre nagyítani nem tudok (pl. Ctrl+egérgörgő), mivel flash az oldal.

Az optimalizálásról meg csak egy megjegyzés, értem én ezt a flash mögé tett szöveget, de mivel úgysem látszik, én a háttértől jobban elütő betűszínt választanék. Hátha a gúgli black hat-nek nézi egyszer emiatt és kitilt.
A filozófiája is kérdéses ennek a módszernek, mert te ugyan becsületes vagy, és ugyan azt írod oda is, mint a flash-ben, de tehetnéd ezt manipulatív megfontolásból másképp is. Ezért sem tartom hosszútávon megbízható SEO módszernek, de ez csak az én véleményem:)).

Hát röviden ennyi:)

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.09. 11:17:18

Lackó
Teljesen igaz és köszönöm az észrevételt.
Elgondolkodtató amit a filmekről mondasz...
Fizikailag a film betöltésekor egy buffernig feliratnak is kéne látszani amíg el nem indul és ott %-os arányban mutatná az előltöltés állapotát.
Hogy ez nálad nem látszik az baj... Lehet hogy valami gáz van a külső behívó action scriptben?
Egy XMCA 0.3 komponenst használtam hozzá a flashez megnézem van e újabb lehet hogy az a gáz...
Több helyről néztem már és működött...
Egyébként a filmek nem keresztlinkelt yutubos cuccok hanem álltalam leszámoltatott minőségibb anyagok.
A Szövegeket meg kifehérítem de alapos megfontolással nehogy elszálljon a leoptimalizált kód...:))

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.09. 11:32:24

Lackó
Egyébbként találtam egy id 13-as egyel régebbit amivel most újra exportáltam a flash-t ha gondolod nézz rá. Nekem az se gond ha hozzád optimalizáljuk:)))

Testvér. Nem pejoratív hanem jó értelemben...

Lackó 2008.11.09. 17:58:21

Stewen
Ha az segít valamit, én Mozilla 3.0 alatt nem látom a buffering feliratot, de IE 7.0 alatt igen. Csak azt meg nem használom másra, mint honlapok tesztelésére, másra úgysem jó:))

A szöveg színének megváltoztatásától csak javulhat az optimalizálás, hiszen a robotok is jobban ki tudják így betűzni...:)

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.09. 19:17:35

LAckó:
Köszi de 2 dolog ami az eszembe jutott
a mozilladban is kéne törölni az elözményeket, és esetleg a flash playered lehet hogy régi.
az adobe-nal nézd meg hátha van újabb...

A betüim már fehérek a sitemap is felugrott úgy hogy meg ne vakuljanak...:)

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.11.09. 20:39:05

Mozilla...
És nem tom segíthet e de nekem mozilla 3.0.3-as űl fenn és az alatt jó...

Lackó 2008.11.09. 22:00:01

Nekem is a 3.0.3-as van, csak meg akartam spórolni az előbb egy 3-ast:)

Majd igyekszem utánanézni, hogy milyen flash verziók jelentek meg az utóbbi időben, hogy miután letöltöttem azokat, végre megnézhessem a mozikat az oldaladon:)))

Stewen · http://www.stewen.hu 2008.12.12. 10:14:41

Szeva Lackó...

Na és ez most hogy tetszik?

www.stewen.hu

Lackó 2008.12.12. 15:05:47

Helló Stewen!
Látom nem lustálkodtál:) Jól néz ki az oldal. Hasonlít egy kicsit a CoolIris-hez.
De most akkor a régi verzió kuka?

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2008.12.16. 15:16:47

Ez atomdurva:D le a kalappal stewen :D

Stewen67 2008.12.22. 11:51:46

Lackó

Bocs a késői reagésönért, rég jártam erre és köszi. Valóban a régi kuka ez papervision 3d alapú full as3 minimális flash-el. Sajna elmerülve a témában kiábrándultam az első 3d wallpro próbálkozásokból mert flash komponens ide vagy oda, felzabálják az összes memóriát, míg e jelenlegi ha végég gyalogolsz is mindenen max 200 megát. Most ebbe merülök elfele. Amúgy ti voltatok az egyetlenek akik nem fikázták a régi 3d-s képeim és az hogy 7 nyelven csinálom meg amolyan bosszú azoknak akik lekicsinyelték meg ócskázták, MERT! míg ők a nagy művészek csak max hazánkban lesznek elismertek engem az egész világ ismerni fog :) - hogy aszongya.... ááááá ungarn stewen 3d grafix yeeees... :))))

Stewen67 2008.12.22. 12:25:48

Szubjektív...

Amúgy meg a fórdítást nem 100-ezrekért cégekkel hanem saját magam végeztem, az angolon kívűl mert azt fórdítattam pénzért. A translate.google.com/ -t használtam erre és most hallom már sokan kiröhögnek hogy az nem jól fórdít. Vicc ide vagy oda én rengeteg weboldal mondani valóját pl onlinefordito.micom.hu/ használatának köszönhetem, és még ha kicsit gyerekesen is olvasva a kész fordított weboldalakat de ÉRTHETŐEN a számomra. -Indúljunk ki magunkból az emberekből, Az első reakció valóban a nevetés lesz ha olvassák a site-om a saját nyelvükön, viszont később letisztúl a cucc és a mögöttes szándék tűnik elő, (hogy nagyjából mindenki a lényeget érhesse)amin nem mosolyogni fognak, hanem elgondolkozni....Nem?? De lehet hogy ez is csak amolyan idióta gyerekes próbálkozás a részemről, majd meglátjuk, a visszajelzésekből.

Lackó_ 2008.12.22. 23:31:27

Stewen, örülök, hogy nem fikázásnak vetted azt a néhány megjegyzést, amit a régi oldaladra tettem. Ez most tényleg sokkal menőbb:) Sok sikert hozzá!!
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása