Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Esküszöm, nem tud angolul egy szót sem...

2007.10.10. 11:32 PikPok

Orrba-szájba nyomják megint a Supradyn reklámot, amelyben egy nőci ugrabugrál összefüggéstelenül, egyszer be a metróba, aztán valami patakocskán keresztül, szóval valami nagy zagyvaság az egész. De nem is ez a bajom vele, mert ha minden ilyen remekbeszabott image-filmet elemeznék, hát nem tudnék dolgozni, csak írogatnék. (Persze ez megint kérdéseket vetne fel, hogy ha bizony ilyen jól tudom, hogy Supradyn, akkor elérte a reklám a hatását, de nem, mert csak hűséges blog olvasóim miatt jegyzem meg, hogy útba tudjam igazítani őket, de ha most Centrumot vagy Gesund vitamint írnék, akkor is felismerni vélnék a reklámot...)
Szóval: mi a fenéért kell egy reklámot angolul felénekeltetni egy olyan nővel, akinek egyrészt ez a "kilehelem a lelkem" jellegű búgó hangja van (engem irritál), másrészt nyilvánvaló, hogy egy büdös mukkot nem tud angolul az "ósen"-en és a "juniversz"-en kívül. Hónapjaim mentek rá, hogy megértsem, mit énekel, lassan kívülről tudom, de egy árva fél mondatot se tudok kivenni belőle, pedig - és ez itt nem a dicsekvés helye, csak tény - Cambridge Proficiency nyelvvizsgával rendelkezem (amin sokszor olyanok is bebucskáznak, akik kint élnek), és ahol a hallás utáni megértésben azt kellett megértenem, ahogy egy skót parasztember elmagyarázta, mennyire nehéz lámát tartani a skót klímán, mert bőrbetegségeik adódnak a jószágoknak. Na, szóval a Supradyn reklámot NEM ÉRTEM. Val'szeg mert nincs is értelme.
És ha már itt tartunk: a T-Online/Com/kutyafüle csoportreklámokban miért kell "shoeshine"-t énekelni? Tudtommal az bizony cipőpucolást jelent, vagy lenne egy annyira új és szleng jelentése, amitől a T-Izé cool márkává válik? Bele se merek gondolni, mit jelenthet egy kis kefélgetés és fényesítés a márka pozícionálásának szempontjából...

13 komment

Címkék: reklám angol pozícionálás márka t com supradyn nyelvű cipőpucolás

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr99192145

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bornonheels · bornonheels.blog.hu 2007.10.11. 18:40:28

a supradyn reklám úgy rémes ahogy van... a t-com meg a saffri duo és gorillaz "reklámdalokkal" egyértelműen a fiatalokat célozza meg, más kérdés, hogy mennyire sikerül.. *-*

Erdélyi Norbert · http://www.webdesignesmarketing.hu/blog 2007.10.13. 21:10:54

A supradin reklám zenéje nekem spec. nagyon is tetszik,

de a szövegét az "óceán" és az "univerzum" szavak felfogásán túl nekem sem sikerült megértenem, s noha nekem csak mezei rigó utcai nyelvvizsgám van, épp ezért ha nem figyelek átver a skót paraszt, vagy a mencseszteri gízer, mégis ugyanolyan értetlenül állok előtte, mint Te.

Ez a post nálam ugyanúgy betalált, mint a kék-kenguru talányos, légfrissítős kapcsolata a szexéhes macskával.

Ui.: súsájn az egy valamikori gorillaz szám, a t-reklámok előtt imádtam

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2007.10.14. 12:09:54

Lehet, hogy öregszem.:))) No de akkor is célcsoport vagyok! Sőt! A mai 20 évesek rémesen egészségtudatosak, vitamint szednek, nem dohányoznak, nem drogoznak, nem isznak, és rendszeresen méregtelenítenek? Mert ha igen, akkor aláírom, hogy nyomjuk nekik az ósent meg a juniverz-t...

Erdélyi Norbert · http://www.webdesignesmarketing.hu/blog 2007.10.14. 17:23:08

Tegnap még annyit meg véltem érteni, hogy "running"
bele is illik a kulcs-szavakba, nem
:)

tomika81 2008.01.02. 18:07:14

Bocsi! Nekem tetszik annak ellenére hogy nem értem!
Viszont a csaj nem össze vissza ugrál többszöri figyelmes végignézés után rájöttem egy hosszú folyamat amiben ő részt vesz.
Megy melózni összejön a metrós sráccal, kirándulnak, családot alapítanak. Itt gondolom az "évekig szedj" mottó a lényeg. Viszont a reklám zenéjét még mindíg nem tudtam letölteni. Nem találom.

Daddy 2008.09.17. 12:25:15

Ne legyél elkeseredve!
Inkább azon gondolkozzál, hogy hol a hiba a képben, ha a szuper nyelvvizsgádat le tudtad tenni a skót állattenyésztőből, de nem értesz egy reklámzenét...
Najó, csak gonoszkodom, valszeg azért mert kicsit sértve érzem magam, mert nekem nagyon tetszik a csaj hangja is, meg a zene is... A reklám "történetét" még nem figyeltem, ahogy a zene szövegét sem, úgyhogy ezekről nem nyilatkoznék...
Mondjuk egy kicsit... Szóval azt vettem észre, hogy sok ember akinek magas iskolai végzettsége van, vagy komoly nyelvvizsgája... Szóval ez úgy kikívánkozik belőlük.
Esetleg menj el Olaszországba és beszélgess a helyiekkel angolul, hátha rááll a füled a nő szövegére.
A zene egyébként Dora Carofiglio (az olasz Novecento együttes tagja) – We’re ready. Ennyit sikerült kiderítenem róla, mert nagyon bejön, meg annyit, hogy állítólag csak a reklámhoz írták, és nem adták ki kereskedelmi forgalomba... :(
Na ja, ami az egyiknek bánat a másiknak öröm...
Másfelől meg... Mindenki a saját szemétdombján kapirgáljon! Amíg mi olyan külföldre szakadt hazánklányát tudunk "sztárolni" aki a Magyar Himnuszt nem tudja elénekelni (de azt legalább 300000ért), sőt utána meg van sértődve addig maradjunk... Szóval legyünk óvatosak a mások kottázásával!

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2008.09.17. 17:16:39

Daddy: ha olasz a csaj, akkor már értem.:)) De akkor meg nyomhatná olaszul, mert azt is tanultam egy pár évig, többet értenék meg belőle, mintha angolul énekel. És speciel itt még a végzettségemmel és a papírommal se hozakodok elő, mert olaszból nincs.
A magas iskolai végzettség és a komoly nyelvvizsga egyedül addig a pontig számít, amíg mondjuk véleményem szerint tiszteletet érdemel egy ember erőfeszítése, aki hónapokat és éveket tanult át, míg mások lustálkodtak, szórakoztak, stb. Nem ettől lesz ember az ember, vagy szakember a szakember, félreértés ne essék, de speciel egy Cambridge Proficiency-t megszerezni itthon, az azért nem semmi... Lehet utánam csinálni.

Ettől függetlenül engem nagyon idegesít ez a zene, a nőci kiejtése, sőt, az idióta reklám is.

Abban meg speciel tökéletesen igazad van, hogy ezt a Himnusz-dívát szégyen és gyalázat sztárolni. Nem akarok politizálni, de nem állhatom meg, hogy ne mondjam újra és újra: olyan miniszterelnökkel se sokan dicsekedhetnek, aki azt mondja a népnek, hogy el lehet innen húzni...

Valaki 2008.10.24. 13:42:13

És akkor mi van ha hamis????????????
Szerintem tök jó, de nem tudsz rajta változtatni!!!!!!

Ja és egyébként tök nagyképűsködsz PikPok vagy ki a fene vagy te!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2008.10.25. 08:52:40

Valaki: az ilyeneknek mint te Mária (Marketing Szabóság) írta meg egyszer a blogján a tuti reakciót az ilyen kommentekre. Most plagizálok tőle. Szóval:
Látom, nem tudod visszatartani az ilyen beszólásaidat. Székletet, vizeletet tudod tartani?

Nagyképűsködök, persze, igazad van. Mert nekem van MIRE nagyképűnek lennem!!!
"PikPok vagy ki a fene vagy te" - ha odáig terjedne, hogy felfelé görgetsz, és megnézed, hogy ez a blog kihez tartozik, akkor kettő darab kattintással kettő darab konkrét nevet találsz meg, hogy ki is lehet az a PikPok. Arra már gondolni se merek, hogy esetleg rákeresel itt a blogon arra a bejegyzésre, hogy "ki az a pikpok", mert ott ki fogod tudni találni, hogy kettőnk közül ki is PikPok.
De tudom, te el vagy foglalva a széklet-vizelet visszatartással, arra már nem futi, hogy a szutykolódásodat visszatartsd.
Ja, és egyébként ki a fene az a Valaki? Egy senki...

Nyersike · http://www.almabor.hu 2008.12.10. 08:19:17

Azt nem hiszem el, hogy senki nem érti. Én megőrülök! :) Ahogy nézegettem a neten, a környező országok is hasonló problémával küzdenek...
Valaki segítsen megérteni a szavakat, amiket kiejt a száján a néni... :D

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2008.12.10. 11:59:30

Nyersike: én küzdöttem sokáig, aztán feladtam. Azóta csak szimplán idegesít. Pont olyan, mint az a szegény kis Lüszi volt a Megasztár akárhányban. Ő se értette, mit énekel.
Ellenben ha még valaki ide bejön, és arról akar kommentelni, hogy vetődjek le Mekka felé és imádjam ezt a Dora Carofiglio-t (a neve egyébként olaszul majdnem egy zöldség nevével esik egybe), akkor vagy egyből kimoderálom, vagy csak akkor hagyom benn a kommentjét, ha ékes angolsággal leírja a teljes dalszöveget. Szerintem ez így egy korrekt ajánlat.:)) Ugye, Nyersike, ez neked is tetszik?:))

Frau Rindfleisch 2008.12.30. 21:25:32

Esküszöm azt hittem, hogy valami távol-keleti nyelven éneklik.

MegaVasmacs 2009.03.27. 13:31:55

@Daddy: @bornonheels:
Szerintem az "össze-vissza ugráló" hölgy tök cuki. Ha abból a szempontból közelítjük meg a dolgot, Nekem a Supradyn azért jár az agyamban, mert az összefüggéstelenül ugrabugráló nőci az ideálom és sokszor eszembe jut. Egy kellemes hölggyel is fel lehet dobni a terméket. Még ha az a termék nem is mindenkinek jön be. :)
Bár tudnám, hol lehet megtalálni azt a hölgyet...
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása