Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Politikai marketing?

2007.10.30. 10:01 PikPok

A mai témám nem tartozik közvetlenül a marketing témájába, inkább csak személyes érintettségem és az aktualitás az oka, hogy írok róla.  Lakóhelyünkön, a  XVIII. kerületben már nagyon régóta tervben van, hogy megépítik az úgynevezett "külső ipartelepi körutat". Ez egyrészt nem külső, másrészt nem ipartelepi, mert a kerületben már semmilyen ipar nincs. Volt itt egy iparvágánynak nevezett vasútvonal, de már évek óta nem jár rajta vonat. A helye viszont "ideálisnak" tűnhet egy autóút építéséhez. A lakosságot utoljára vagy 10 éve kérdezték meg róla, hogy mi a véleménye, legyen-e 2x2 sávos út. Azóta a következők történtek:
1. Országgyűlési képviselőnk és egyben alpolgármesterünk "folyamatosan szorgalmazza" az elkerülő út építését a fővárosnál.
2. A terveket a fővárosnál kifüggesztették.
3. Múlt héten volt egy lakossági fórum, aminek nyílt kommunikációja "kimaradt" az önkori által fenntartott lapból, de mégis összejöttek több százan.

Néhány tény:
1. Az út kettévágja a kerületet, de úgy, hogy az iparvasút mellett több házsort is le kéne rombolni (kertes házakat), mert nem fér el amúgy. A tervek föld alatti, alagutas útról is beszélnek, ebben az esetben nem kell lerombolni, leomlanak majd azok maguktól is.
2. Az uralkodó szélirány beteríti a kertes házas övezetet a szennyező kipufogógázokkal, akárhogy is szellőztetik a csövet. Ez a kertes házas övezet egyes részein már egyes állítások szerint a "második Rózsadomb", el lehet tehát képzelni, milyen helyzet állhat elő. De nem gond, mert felülről - a ferihegyi reptér miatt - amúgy is kapjuk a kerozint, az se látszik, hagy szívjunk.
3. A tervek szerint az elkerülő útnak csak az Auchanok és Tesco-k mellett van bekötése... De nincs például a fő közlekedési útnak számító Üllői útról. Ha tehát én fel akarnék menni erre az elkerülőre, akkor el kéne ugranom az első Auchan-ig, és ha már ott járok, akár be is vásárolhatok... (A jelenségről az Eltérített márkák c. könyvben idézett Bush-beszéd jutott eszembe, amit a jóember szept. 11. után mondott az amerikainak - "Önök csak éljék mindennapi életüket, repüljenek a légitársaságainkkal". A szerző kommetje: FOGYASSZANAK!)
4. Abban a házsorban, ami elméletileg le lesz rombolva, most építenek új és nagy házakat. Tételezzük fel, hogy építési engedéllyel, amit az önkormányzat adott ki.

Én úgy érzem sokan ülnek itt fordítva a lovon. Először is a választott képviselők arra vannak, hogy a választóik érdekét képviseljék, akiket pedig időnként meg kéne kérdezni, korrekten és világosan elmondani, milyen döntést kell meghozni. Nem úgy, hogy megkérdezzük, "akarja-e Ön, hogy legyen külső elkerülő gyűrű?", hanem úgy, hogy azt kérdezzük: "akarja-e Ön, hogy elkerülő gyűrű legyen a régi iparvágány helyén, lerombolva ezzel egy-egy házsort, rácsatlakozással itt és itt, szennyező levegő kibocsájtással itt és itt?".
A 21. században ha a Nagy Demokráciában választott képviselőink által eldöntött dolgokról tudni akarok, akkor nekem kell munkaidőben besétálnom a községházára? Nincs újság vagy internet?
Az önkormányzati dolgozók (kerületi építész pl.) a fizetésüket tőlünk kapják, ezek után több mint cinizmus kiadni építési engedélyt egy olyan házra, amit X idő múlva szétráz a forgalom. Emberek életét tudják így tönkretenni, ha csak egy picikét hazudnak. Volt egy olyan lakó is, aki akkor vágott bele egy 20 milliós építkezésbe (10 millió hitellel), amikor a fővárosnál és a kerületben is tájékozódott, és megnyugtatták, hogy nyugodtan vegyen telket és építkezzen. Micsoda emberek ezek? Hogy tudnak ezek nyugodtan aludni?

Végezetül Müller Péter egyik írására szeretnék hivatkozni, amelyet a demokráciáról írt. Hova vezet a demokrácia? Pilátus megkérdezte a népet, kit engedjen szabadon. A nép szavazott, demokratikusan. Barabásra.

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia elkerülő kerület xviii.

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr16212805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása