Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Már másznak a Mikulások - kis Miki körkép a netről

2007.12.03. 18:39 PikPok

Ma megkezdtük a karácsonyi előkészületeket: két ponty vívta haláltusáját a fogyasztás helyi szentélyében a nejlonszatyorban (nem volt elég jól irányzott a fejükre mért ütés), miközben a karácsonyfadísz regálok közül - közvetlen a mászó Mikulások végpolcos kihelyezése mellől - hívtam fel az én egyetlenemet, hogy az ilyen és ilyen világító füzért vajon megvegyem-e. Kissé rezignált válasza annyi volt: "Kicsi életem, te teremted meg a családi tűzhely melegét, ha úgy gondolod, hogy ezt egy rénszarvas füzérrel vagy egy narancssárga-zöld karácsonyfaizzó-sorral kell tenned, akkor vegyed meg!" Megvettem. Mármint a narancssárga-zöldet (1290 Ft), mert a rénszarvasok 249 Ft-ért már itt figyelnek. No de hol vagyunk mi ezzel még a legújabb Nagy Nemzeti Játékban? Sehol.

De hát megkezdte az előkészületeket a magyar... egyik estéről a másikra apró, pirosruhás villanyszerelők kezdtek el mászni a házfalakon, kémények tövében, és minden jel szerint ez csak fokozódik. Hogy hová lehet mindezt fokozni? Egy kis marketinggel és innovatív ötletekkel bárhova. Íme egy csokorra való:



Ötletes kis szerszámok a kis pirosruhás villanyszerelőknek. Különösen praktikus sötét téli estéken, amikor nehezen látható, hol kell megbontani a födémet a bejutáshoz.














Felfújható rénszarvas (kenguru? nyúl?) és Mikulás duett. A Miki szemmel láthatólag beszorult a kéménybe, és míg egy általa lenyelt és ílymódon világító izzóval próbálja felhívni a figyelmet a szerencsétlenkedő párosra, a rénszarvas egy ajándék dobozra állva próbál segíteni neki, amit a Mikulás táncra való felkérésként értelmez, ezért kedvesen mosolyog:
















A Mikulás kontra rénszarvas összecsapásból alant a Mikulás került ki győztesen: nagyjából vállban levágta a rénszarvas fejét, és a trófeát maga mellé penderítve szaxofonozik egyet a miniatűr gála-színpadon. A rénszarvas még halálában is mosolyog: valószínűleg ő már tudja, mi vár arra a k. vevőre, aki ezt az elektromos csendéletet (enyhe képzavar) megvásárolja a webáruházból.


































Újabb szaxofon motívum: ezúttal az idős Mikulás a komplett idióta és zenebohóc között helyezkedik el félúton, midőn nem elég, hogy fújja, még tekeri is.
























A szaxofon már elég erős szexuális tartalmat sejtet... Ritkán látjuk a jó öreg Santát pucéron, de úgy tűnik, erre is van kereslet. A víz gyöngyök formájában való megjelenítése valamint a Mikulás teljes arcberendezése, vonásai erősen emlékeztetnek a volt szocialista bábfilmek jellegzetességeire. (Lásd Füles mackó a rettenetes dalocskájával...) Mikinek már redőződik a hája, ráférne a Nagy Fogyás. A webáruházi ikon szerint elemmel szállítják, amúgy meg danol.












Csak felnőtteknek! Pajkos Santa kukkant ki a gatyából. (A fellógatott díszekről eszembe jut a régi vicc, amelyben egy férfi mindösszesen egy kalappal tudja eltakarni szemérmét, és mikor felszólítják, hogy emelje fel mindkét kezét, a kalap ott marad. És akkor jön a tószt: "Igyunk arra az erőre, ami a kalapot a helyén tartja!")























Nem mehetünk el szó nélkül a számítástechnikai eszközök mellett! Hiszen a dolgozó ma már élete nagy részét a gép előtt tölti, nincs más hátra, mint olyan portékát kínálni neki, amivel a gép mellett is ünnepelhet.



Miku az egérbe ágyazva, lemásolva a felrázható-havazós gömbök logikáját. Miki - hasonlatosan a borostyánba tapadt rovarokhoz - őrzi tárgy-lenyomatát korunk design-jának.












USB-vel csatlakoztatható doboló Mikulás. Nagy előnye, hogy kikapcsolható.






















Kissé visszakanyarodva a havazós gömbökhöz: ausztrál Mikulás gatyára vetkőzve, az alsóbb régiókból istenként tisztelve és napimádás-szerű jelenetben imádva a kacsacsőrű emlős és a kenguru által. Rendhagyó módon zöld színű zsákjából egy barna bogyót vesz elő, amiről szerintem ő éppúgy nem tudja, hogy micsoda, mint én - ez zavart tekintetéből is jól látszik.


















És végezetül az utolsó csoport: a recycling Mikulások.




Japánból érkezik a jó gyerekekhez az exportból visszamaradt fatojás-fejű Mikulás. Feje kicsit mozog, hóna alatt rózsaszín nyuszit tart túszként fogva - a nyuszi mosolya már nem annyira természetes.



















Babatestű Mikulás. Rendkívüli méretgazdaságosságot tesz lehetővé, csak a fejét kell egy másik formába fröccsönteni. Szempilláit kacéran rezegtetné - már ha nem festett volna, de nyilván a pingálóasszonyoknak a gépsor mellett nem szóltak, hogy "ez most Mikulás, nem baba!!"






















































A kézimunkaszakkörből megmaradt piros gyöngyök sem végzik a fiókban, Mikulás-füzér készül belőlük. A Mikik arckifejezésükből ítélve igen sérelmesnek tartják felakasztásukat.

































Ennyi fért ebbe a kis körképbe, a net azonban hatalmas, a remek termékek értékesítése mindenki számára adott. Rajta! Máris lehet koppintani az öteleteket jövő karácsonyra!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: karácsony mikulás körkép termékek webáruház

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr8251129

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: review set serum melacep mary kay 2018.12.09. 13:18:51

Hamisítások hamisítása - Festményvizsgálat

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása