Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

"Visszafizetjük a vizitdíjat!" - a legújabb reklámszlogen

2007.12.11. 16:27 PikPok

A minap a környéken felfigyeltünk az egyik optikus kirakatára. Öles betűkkel kimatricázva a legújabb akciós ajánlat, mely szerint: "Készíttesse nálunk szemüvegét, visszafizetjük a vizitdíjat" Hát mondom, ez aztán már valami. Amikor sikerül egy olyan visszhangot kiváltó intézkedést meghozni a politikában, ami a reklám egyik fő üzenetének része lesz... Nyilvánvaló, hogy az optikus úgy gondolta, a vizitdíjtól sokan felháborodnak, igazságtalannak tartják, így ha az árengedményt mostantól a vizitdíj testesíti meg (vagy fordítva), ettől többen fognak hozzá menni, hiszen ő lesz Robin Hood, aki visszaadja a szegényeknek azt, amit elvettek tőlük.
Az, hogy a vizitdíj körül milyen fantasztikus politikai marketing kampány zajlott és zajlik, az megérne külön egy misét, és a Horváth Ágnes eü.min. által levont következtetések ("megszűntek a felesleges orvoshoz járások") szintén viszik a pálmát. Mindig az jut róla eszembe, hogy hogyan lehet egy statisztikát úgy értelmezni, hogy annak minden szava igaz és mégse. Na de hát mint tudjuk, az értelmezést nyilván közös alomban tanulták ex-gazdasági miniszterünkkel, ahol sikerült kihozni a számokból, hogy a pannon puma ugrik... De nézzük pozitívan a dolgokat! Nekünk nem kell extrém sportolni, hogy felmenjen az adrenalinunk, mi magyar vállalkozók vagyunk!:)))

6 komment

Címkék: statisztika reklám kirakat

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr27260498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

X-polgártárs · http://graffitik.blog.hu 2007.12.13. 15:24:44

Az felesleges orvoslátogatások tényleg csökkentek. Mert az emberek csorók. 300 forint az 300 forint. És ezért is tudják az optikusok, biztositok és még ki tudja kik marketing célra felhasználni a vizitdij visszafizetését.

aranyhaj.blogspot.com 2007.12.13. 20:59:07

Élelmes egy optikus :-) (legközelebb már jönnek az olyan reklámok, amikben szerepelnek az "elmaradt tizenharmadik havi bér", "megemelt gázárak" és "böszme" szavak is.)

aranyhaj.blogspot.com

Sunder 2007.12.14. 08:39:53

Aranyhaj, sőt, már mennek is.
Hülyézés, anyázás, mindez közterületen és főműsoridőben. Az emberek csórók, hanem az a bizonyos határ, ahol megüti valami az érzékelésüket, na az ide "emelkedett". :-)

De akkor ezeket párhuzamosban kellene nyomni, hogy mindkét oldal vásárlói betérjenek.

Pl.:
"EHAVI ÓRIÁSI AKCIÓNK:
minden szemüveg vásárlásával egy forintot ad a Magyar Gárda megszüntetésére irányuló akciónkhoz
ÉS
minden szemüveg vásárlásával egy forintot adunk a
Viktoriánus Nyuggerek Emlékházának!
TÉRJEN BE (meg) MOST!
"

Ezt a koncepciót kell addig finomítani, amíg elmaszatolódik a különbség bal és kobb között annyira, hogy ne üsse ki a szemét az ellentábor képviselőinek.
Lehet mondjuk példát venni a politikai életből.
:-)

Mária 2007.12.14. 15:44:55

Ez legalább korrekt: egy szemüveg, egy vizitdíj vissza...

Viszont gyógyszertárak is éltek ezzel a "zseniális" ötlettel... fogalmam sincs, hogyan magyarázták el a 10-15 nyugtát szorongató mamikáknak, hogy azért a 4-5000 Ft-ért, ami a nyugtákon összesen áll, nem kérhetnek ingyen kalmopirynt meg kavintont...

Merthogy a kereskedők nem akartak ingyen osztogatni semmit, legfeljebb pár százalékot áldoztak volna az árrésből a marketing oltárán :)

ern0 · http://linkbroker.hu/ 2007.12.17. 12:02:41

Valami vitamin (talán vaspótló tabletta) hirdetésében láttam: "vizitdíj nélkül kiváltható".

Egyszerű, mint a pofon: a vizitdíj probléma, és az a jó üzenet, ami egy problémádat eliminálja (büdös a lába? nincs elég pénze? vacak a telefonja?)

Mária 2007.12.18. 10:09:00

Erno: ez simán azt jelenti, hogy a tabletta nem vényköteles, nem kell érte a dokinál sorban állni és vizitdíjat fizetni.

Csak egy ostoba marketinges kiforgatva adta elő...
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása