Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Külső Keleti Körút - Pestlőrinc, XVIII. kerület

2007.12.12. 21:23 PikPok

Elnézést a reklámkritikákra vágyó blogolvasóktól, de megint egy kis demokráciára kell használnom a blogot. Már korábban ejtettem szót a Budapestet déli irányből elkerülni tervezett Külső Keleti Körútról (KKK):
marketingizek.blog.hu/2007/10/30/politikai_marketing
Ez az út valamiért - ki tudja, miért... - nagyon fontos a XVIII. kerületi önkormányzat számára. A lakosság ugyan tiltakozik, gyűjti az aláírásokat - de állítólag az egyik illetékes VÁLASZTOTT képviselő közölte, hogy ő "szarik az aláírásokra". Én nem voltam ott, nem hallottam, nem tudom eldönteni. Amit viszont el tudok dönteni, az az, hogy a kerületi TV-ben, újságban folyamatosan olyan felhangokkal mennek le a hírek a KKK-ról, hogy "ez megoldaná a kerület közlekedési problémáit". De itt általában véget is ér a "tárgyilagos" tájékoztatást, nem szólnak sem a nyomvonalról, sem a várható hatásokról, sem arról, hogy a tervezett nyomvonal közvetlen közelében most adtak ki építési engedélyeket, sokan beleugrottak építkezésekbe. Nem esik szó arról sem, hogy mely pontokon lehetne rámenni az útra - magyarán a világ végéig kéne elautózniuk a helyi lakosoknak, hogy használhassák az utat.
És a poén az egészben: nemcsak az élők, a halottak sem nyugodhatnak békében a tervezett fantasztikus világmegváltó útépítéstől:
1. a tervezett nyomvonalon található a régi lőrinci zsidótemető, és mint az köztudomású, a zsidók nem exhumálnak. A zsidó hitközség most értesült róla, hogy milyen utat terveznek.
2. a pestszentlőrinci temető azon részén, amely szintén érintve lesz az útépítés által, folyamatosan adnak el sírhelyeket.
Nem tudom, a helyi média mikor fog pártatlanul tájékoztatni - apróbb fenntartásaim vannak a dologgal kapcsolatban, tekintve, hogy önkormányzati finanszírozású a történet. Így tehát egyenes út vezet oda, hogy akik majd esetlegesen döntenek a népszavazásban, azoknak a leghalványabb ibolyájuk sem lesz arról, hogy miről szavaznak. Mondhatnánk, hogy ez csak a demokrácia kigúnyolása - már ha hinnék a demokráciában. De Müller Péter írja valamelyik könyvében, hogy meg lehet nézni, hova vezet a demokrácia: a nép szavazott, amikor Pilátus megkérdezte, kit engedjen szabadon, Jézust vagy Barabást...

9 komment

Címkék: demokrácia népszavazás péter keleti körút külső müller pestlőrinc

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr48262105

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyada 2008.01.26. 13:38:08

Szia! Én itt élek közel a "Darugyár"-hoz. Hallottam, hogy lesz népszavazás ezzel a fals dumával:
„Egyetért-e Ön azzal, hogy a Budapest, XVIII. kerület kertvároson átmenő forgalom csökkentése érdekében a fővárosi terveknek megfelelő nyomvonalon megépüljön a Külső Keleti Körút, oly módon, hogy a Flór Ferenc utca – Nefelejcs utca közötti szakasz mélyvezetésű, zárt, fedett kialakítással készüljön el?” .
Szerinted lehet még valamit csinálni ellene?
Üdv: Té

PikPok 2008.01.26. 16:29:34

Kedves Té!

Ha még csak nem is pampogunk, akkor végképp megérdemeljük... Szerencsére a lakosság elég harcias, és mindig ott van az önkormányzat testületi ülésein, és megmondják a képviselőknek, hogy viselkedjenek úgy, ahogy a nevükben van: KÉPVISELJENEK.
Szerencsére itt az internet is, és a blogolók is elmondhatják a véleményüket.
Egyébként pedig alakult egy Kertvárosért Egyesület, akik civil kezdeményezésként hatékonyabban fel tudnak lépni. Azzal sajnos nem lehet mit kezdeni, hogy az önkormányzat által finanszírozott média mit mond el, és mit nem.
De ha meg se próbáljuk, akkor CSAK veszíthetünk.

PikPok

anyada 2008.01.26. 17:45:00

Köszi a válaszodat PikPok!
Azt találtam itt, hogy nem érvényes a népszavazás, ha nem szavaznak elegen, és akkor 1 évig ki se tűzhető újra. Azt is olvastam, hogy a lakosság 10%-ának aláírása elég, hogy akárki indíthasson népszavazást helyi szinten.
www.valasztas.hu/ovi/hu/helyi/3.html

Nemigen tudom, hogy lehet-e még változtatni valamin, de én marhára nem akarom, hogy bármi is épüljön. Szerinted meg lehet ezt akadályozni, ha már népszavazást írtak ki márc.30-ra?
Érdekelne a Kertvárosért Egyesület címe vagy akármi infó róla. Szívesen kapcsolatba lépnék velük (neten nem találtam semmit).

Üdv: Té

PikPok 2008.01.26. 18:07:50

Szia!

Nem tudom, nem vagyok jogász, én csupán a "médiáját" igyekszem biztosítani a dolgoknak.
Az alábbi oldalon kicsit több info van az Egyesületről:

www.korgyuru.shp.hu/hpc/web.php?a=korgyuru

Mi sem akarjuk, hogy épüljön, de ami az igazán gáz, hogy a régi iparvágány melletti telkeken, utcákban sokan most építkeznek. Feltételezem, nem engedély nélkül... Akkor viszont nem szeretnék a főépítész asszony bőrében lenni... Ha azok megtudják, hogy egy alagút fölé építkeztek...
Barátnőmék, akik kb. 30 méterre laknak az alagút tervezett szélétől, az elmúlt 4 évüket és minden pénzüket egy házfelújításba fektették. Bingó. És ebben ez az igazán gusztustalan dolog.
Szólj minél több ismerősödnek, szomszédodnak, mert sokan sajnos abban a hitben élnek, hogy nem lesz út. Ez is része volt a csúsztatási hadműveletnek, amit az önkormányzat művelt.

PikPok

PikPok

anyada 2008.01.26. 19:17:25

"...mert sokan sajnos abban a hitben élnek, hogy nem lesz út. Ez is része volt a csúsztatási hadműveletnek, amit az önkormányzat művelt."

Pontosan! Azt hittem, lehidalok, amikor tegnap elolvastam a postaládába bedobott levelüket. Az is érdekelne, hogy tényleg 26 képviselő beleegyezett-e ebbe a szemétségbe. Mert akkor tetű mindegyik. Én arra gondoltam, hogy szólok a HírTV-nek vagy a Lánchíd Rádiónak, hátha egy picit megpiszkálják a dolgot. Mindenesetre köszi a linket. Ja, és a Nagyenyed utcában lakom.

anyada 2008.02.15. 09:00:25

Szia! Örömteli változás állt be az ügyben, nem gondolod?

PikPok · http://marketingizek.blog.hu 2008.02.15. 09:11:55

Nem tudom, mi az?
A legutóbbi Városképben megint nem sikerült pártatlanra a tájékoztatás. Az ellenérvek 2, a mellette érvek 8 centi hosszban vannak sorolva.
Közben meg a Körös utcában két házat is vadul építenek, a vasút mindkét oldalán. Klassz, mi?

PikPok

anyada 2008.02.15. 19:13:48

www.korgyuru.shp.hu/hpc/web.php?a=korgyuru

és a Helyi Téma legutóbbi száma. Bíróságon megtámadták a népszavazást (Zöldsorompó Egyesület) és nyertek.

anyada 2008.03.03. 18:08:00

Szia!

Holnap a Brassóban 18:00-kor tartandó fórumon ott lesz a Hír TV is. Csak szólok, és add tovább az infót, légyszi!

Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása