Karácsonyi halászlé bográcsban
2007.12.24. 11:52 PikPok
Először is élőhalat kell venni még december elején, mert így jól kibabrálhatunk a halárusokkal, akik karácsony előtt a kereslethez igazodva jól felviszik az árakat. Az élőhal onnan ismerhető fel, hogy egyrészt mozog, másrészt halála utáni pillanataiban nincs olyan erős halszaga. Vagyis az a hal, amin az erős halszag érződik, már igen régen eltávozott az árnyékvilágból, és porhüvelye már igazából csak falusi verekedésre jó (lásd Asterix és Obelix visszatérő jelenetei a gall faluban).
A következő titok: rengeteg vöröshagyma. A vízben a halfejet, farkat, apróhalat (úgyis mint keszeg, törpeharcsa, kárász, szélhajtó küsz és egyéb küszfélék - a taknyosmaca vagy másnéven paptetű nem jó!) és a hagymát meg kell főzni, addig, amíg az egyébként nagy darabban hagyott hagyma puhára nem fő. Ekkor kell lepaszírozni az egész mindenséget, és paprikával, halszeletekkel együtt visszatenni. A lassú forralás és a bogrács körül sertepertélő, farkát csóváló golden retriever belehulló szőre adja meg a halászlé igazi zamatát. Nálunk így készül!
Jó étvágyat és nagyon boldog karácsonyt minden kedves Olvasónknak!
Szólj hozzá!
Címkék: karácsony halászlé
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.