Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Fénykép a weboldalon - ügyeljünk a testbeszédre!

2008.01.04. 16:12 PikPok

Nézelődtem az egyik vezető webfejlesztő ügynökség weboldalán. Az ilyen dolog mindig tanulságos, különösen úgy, hogy az ember kezébe veszi Jakob Nielsen írásait arról, hogy mit ne csináljunk egy honlapon... Egyik-másik vezető ügynökség oldalán nem is egy súlyos hibát meg lehet találni, amit a jó öreg Jakob mindenképpen elkerülendőnek javasol. De most nem is ez szúrt szemet, hanem a munkatársakról készült fotók. Általában javasolni szokták, hogy ha valaki a weben keresztül el akar adni, akkor tegyen fel magáról fotót, mert az máris személyessé teszi a személytelent, és a látogató tudni fogja, hogy igazi ember áll a honlap mögött. Aztán persze vagy szimpi a tag, vagy nem, de semmi esetre sem zsákbamacska.
Végignézve a fent említett ügynökség menedzsmentjét, kétféle testtartással találkoztam.
8 tagból 4 a teste előtt keresztbe fonja a karját, 3 zsebredugja a kezét, 1 pedig határeset, de nagyon úgy tűnik, hogy zsebredugja a kezét.
Mit jelent a szabályosan összefont kar Allan Pease szerint?
"A két kar - mintha csak kedvezőtlen helyzet elől próbálna "megbújni" - keresztbefonódik a mellkason. (...) A szabályosan összefont kar általános érvényű mozdulat, amely jóformán mindenhol ugyanazt a védekező vagy negatív magatartást fejezi ki. Megszokott látvány, valahányszor idegenek közé kerül valaki, (...) tanácstalannak, bizonytalannak érzi magát."
(Idézet: Testbeszéd c. könyv 74. o.)
A zsebre dugott kéz már nehezebb történet, mert az ujjak nem igazán látszanak, de egyrészt agressziót, másrészt némi felsőbbrendűségi érzést fejezhet ki ez a testtartás.

Ugye milyen érdekes?:))

1 komment

Címkék: weboldal bemutatkozás fénykép testbeszéd

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr48284670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erdélyi Norbert · http://wwww.webdesignesmarketing.hu 2008.01.06. 17:29:17

Nem veszekedni akarok, de attól, hogy valaki így figyelte meg, és le is írta, az még nem biztos, hogy igaz.

A keresztbe tett kar, nálam a "szakik" póza, a kiszállítók így álljanak az autó előtt kisvakond (=kantáros) nadrágban, a szervízesek csavarhúzóval a zsebükben ugyanígy a fénymásoló előtt. Nekem az összefont kéz ezt jeleni "nyugi, el van intézve!"

Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása