Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Indul a botránymentes tesztidőszak! "piskóta tojás" és tea tojás

2008.01.28. 08:19 PikPok

Ezennel bejelentem, hogy mostantól 2 hétig csupa olyan dologról írok, ami kellemes, pozitív, nyoma nincs benne semmiféle kritikus hangnemnek, szapulásnak és egyebeknek. A 2 hét végeztével pedig megosztom az olvasókkal, hogyan változott a blog látogatottsága.

Korábban már említettem, hogy tudatos vásárlóként a helyi piacon szoktunk vásárolni. Több okból is szeretjük, de az egyik az, hogy a marketingnek olyan apró kis gyöngyszemeit lehet megfigyelni, ami azt bizonyítja, hogy a legkreatívabb megoldások nemcsak nagy cégek fejéből pattanhatnak ki. A hétvégén két ilyen dologgal találkoztunk.

1. Szokásos hentesünknél, aki hurkát, kolbászt, szalonnát, pörcöt és hasonló csodákat árul, jól bevásároltunk. A fizetendő összeg 79-re végződött. Valahogy eltájoltam magam, és csak 70-et adtam. Az én egyetlenem figyelmeztetett, hogy hibádzik, és már nyúltam volna a pénztárcába a pénzért, amikor a hentes azt mondta: "Tessék hagyni, rendben vagyunk. Az árat én mondom, nem a gép." És nevetett (mindig mosolyogni szokott).:))) Mi szépen megköszöntük, majd csodálkoztunk egy nagyot és eljöttünk. Hát persze, hogy jövő héten ismét nála fogunk vásárolni.

2. A legérdekesebb jelenség a piacon a TOJÁS. Többen árulnak tojást, nagyjából azonos árakon. Van egy család, akik két helyen is árulnak, mind a két helyen kígyózó sor áll rendszeresen. Az emberek állnak sorba akár 15 percig is, miközben szinte a szomszédos asztalokon ott áll a tojgli. Az egyik ilyen árusnál átlag 2 forinttal drágábban van kirakva mindig az áru, soha senki nem áll ott, nem is tudom, elfogy-e egyáltalán, vagy végül ő eszi meg az egészet. Sosem értettem, miért adja drágábban. Nagyhangú pasas, aki viccelődik a vevőivel - talán így megy el az áru. A hétvégén azonban egy felirat került ki a tojások elé: Piskóta tojás 26 Ft.
Mi az a piskóta tojás? Megkérdeztem a barátnőmet, akinek édesipari termékgyártó a tanult szakmája, és ő beavatott a titokba: piskóta tojás mint fogalom, nincs. Van friss tojás, van tea tojás, és van hűtőházi tojás, amelyek abban különböznek egymástól, hogy milyen hőmérsékleten tárolták és mennyi idő telt el a megtojásuk óta. Vagyis a tea tojás nem mindig az, amit belelógatunk a teáskannába.
Vagyis a piskóta tojás egy marketing fogás. Utal valamire, ami könnyű, kellemesen sárgás színű, finom, és az ember máris azt gondolja, hogy ebből lehet aztán tökéletes piskótát sütni. És máris megvette.
Hát nem zseniális?

2 komment

Címkék: marketing piac tojás

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr50314373

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2008.01.28. 10:43:00

Piskóta tojás az, amivel mesterséges színezőanyagok hozzáadása nélkül lehet szép sárga piskótát sütni.

Tulajdonképpen valami biotermék-féle, mert szép, sárga sárgájú tojást csak a szabad levegőn, fincsi füvecskén és jóféle kukoricán tartott falusi tyúkok tojnak.

A nagyüzemben, ketrecben tartott, sápkóros tápos baromfiak soha.

PikPok 2008.01.28. 15:32:39

Ezt most olyan jól körülírtad, hogy nyomban futnék tojásért, hogy piskótát süssek.
Ellenben kenyeret fogok. Recept később.:))
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása