Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Tündérkönyv, koboldok és egy jó üzlet. Mibe csomagoljuk a befogott koboldot?

2008.01.31. 10:10 PikPok

Tegnap könyvesboltban jártunk, vettünk egy könyvet a tündérekről - akik, mint említettem, léteznek. Cassandra Eason: Tündérek és mágikus lényeg c. könyve a Mandala-Véda gondozásában. Már el is kezdtem olvasni, nagyon kíváncsi vagyok, hogyan lehet tündérrel találkozni, mert az is le van írva benne, mint ahogy a tündérek és más mágikus lények kategorizálása is. Mielőtt bárki azt gondolná, hogy teljes az elborulás, annyit mondok, hogy előbb tájékozódjon, olvasson, és utána döntse el, hogy hiszi vagy nem hiszi.

Amiről azonban írni akarok, az az, hogy nálam ez a mánia már jópár éve kezdődött, amikor írekkel dolgoztam együtt. Ők meséltek nagyon aranyos történeteket, amiket maguk sem értettek, és bár mindegyik tanult, racionális üzletember volt (férfiak), amikor tündérekről és koboldokról esett szó, a legtöbbjükön látszott, hogy azért ad némi esélyt, hogy a dolog valóban igaz. Idézet a könyvből:

"... falusias környezetben, ahol a kelta hatás továbbra is jelentős maradt, az apró             népek birodalma sosem tűnt el. Írországban még a mai napig is kevesen                építkeznének tündérjárta ösvényeken, olyan útvonalakon, amelyek a hegytetőkre épült ősi erődítményeket kötik össze. Éjszakára még ma is sokan kitesznek nekik egy kis tejet vagy whiskey-t."

A tejről és a whiskey-ről nem hallottam, de arról igen, hogy Cork közelében van egy több sávos autóút, amelyik kerül egyet, mert pont középen áll egy fa, körülötte egy kis füves térséggel. Amikor építették az utat, a munkások nem voltak hajlandók kivágni a fát, mert abban egy tündér lakik. Végül az út kerül egy kicsit... (v.ö. Külső Keleti Körút Pestlőrincen... az az emberek akaratát se veszi figyelembe, nemhogy a tündérekét...) Ami az igazán meglepő, hogy a fa körül mindig olyan valószínűtlenül szép a fű, mintha valaki gondozná, locsolná stb...

Az írek egyik jellemző tündérfajtája a kobold, vagyis angolul/keltául leprechaun (ejtsd leprikon). Jellemzőjük, hogy a szivárvány végén laknak, egy nagy cserépedényben tartják a kincsüket, és ha elkapod őket a lábuknál fogva, elvisznek és megmutatják, hova rejtették. De nem szabad pislogni, mert akkor eltűnnek.

Nem célom eldönteni, hogy a legenda igaz-e vagy sem, annyit mindenesetre tudok, hogy számos koboldot kaptam ajándékba annak idején, amikor az írek jöttek. Van hűtőmágnes, ami zenél, aztán eredeti Finnians kobold, amelyik a Blarney-szikla egy darabjával kíván sok szerencsét (az említett sziklát ha megcsókolja az ember, teljesül a kívánsága), de a legjobb mégis a "befogott kobold". Egy plüss koboldot beleraktak egy teljesen normál hengeres karton dobozba (amilyenben pl. kakaópor szokott lenni), csináltak rá egy jópofa grafikát és szöveget, és hagy szóljon közel 6 euróért. Íme:





























A doboz hátulján részletes használati utasítás van (hogyan kell kinyitni a dobozt és hogyan kell elérni a koboldnál, hogy megmutassa, hol a kincs), és mindenféle szokásos figyelmeztetés, mint pl. "A gyártó nem vállal felelősséget a kobold viselkedéséért."
És még mondja valaki, hogy a csomagolás nem számít...

Hát nem zseniális?:))

1 komment

Címkék: marketing írország tündérek koboldok

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr79319217

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Angyalibirodalom · http://wwww.angyalibirodalom.gportal.hu 2008.04.23. 12:38:17

Nagyon nagyon tetszik a bejegyzésed.Engem is nagyon érdekelnek a tündérek és a mágikus lények.Érdekes ,aranyos dolgokat írtál le .Ezt a könnyvet én is mindenképp meg szeretném venni.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása