Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Hogyan süssem meg a hurkát és miért büdös a macska? ... avagy így kerestek ti

2008.02.24. 10:31 PikPok

Néha komoly nehézségekbe ütközünk, amikor egy potenciális ügyfélnek el kell magyaráznunk, miért olyan nagyon fontos, hogy a weboldala jó helyen jöjjön fel a keresőkben. (Már magában ez a mondat is olyan határtalan leegyszerűsítés, mint Woody Allen híres mondata a Háború és békéről. Valahogy úgy van, hogy "Gyorsolvasással elolvastam a Háború és békét. Oroszokról szól.") Ugyanis például nincs egy hete, hogy egy cégvezetőtől az alábbi mondatot hallottam: "Első helyen jöttünk fel a Google-ban, mégsem érkezett soha egyetlen megrendelés sem az oldalról." Megnéztem, a saját cégnevére jött fel első helyen. Termékei pedig olyan szavakkal voltak leírva az oldalán, amiket józan ember nem használ, csak az ő szakmájának képviselői. Hát ha nekik akar eladni, még akár meg is találhatták volna. De persze nem találták meg (ebbe nem megyek bele, hogy miért, mert erről szól a fél weboldalunk, aki akarja, olvassa el: www.sikermarketing.hu/keresobarat_web.html)

Amióta az internet elterjedt, megváltozott az emberek hozzáállása a nethez. Korábban NEM TUDTÁK, mi minden van rajta, most pedig TUDJÁK, hogy ott van valahol, csak meg kell találniuk. Ennek megfelelően is keresnek a weben, teljesen hihetetlen dolgokra. Így például a címsorban idézett két keresés erre a blogra érkezett, és nyilvánvaló, hogy nem találták meg a választ, miért büdös a macska, vagy hogyan kell hurkát sütni.
Olyan dolgokat szeretnének megtudni, mint "árpáról minden" (hogy most ez egy földműveléssel foglalkozó ember vagy egy bulvárra éhes emberke volt, az nem derült ki), "Molnár Anikó újj mellei" (sic!), Wentworth Miller telefonszáma és hasonlók.

Van annak már pár hete, hogy bejelentettem, nem fogok botrányos témákról írni 2 hétig, és megnézem, hogyan változik a blog olvasottsága. Megnéztem, de statisztikailag nem tudok levonni belőle helytálló következtetéseket. Ennek több oka van:
  1. Már eleve a bejelentés nagy olvasottságot eredményezett.
  2. A blog olvasottsága folyamatosan emelkedik, esésekkel és kiugrásokkal.
  3. Ha a címsor figyelemfelkeltőre sikerül, akkor jönnek a klikkelések. Például a koboldos, tündéres bejegyzés nagy sikert aratott.
  4. A blog eleve egy amolyan "morgás joga" médium. Ha van olyan dolog, ami tömegesen ad okot a morgásra, akkor az emberek kommentelnek.
Végezetül a hétvége tiszteletére egy link a You Tube-ra Wentworth Miller -  Michel Buble - olasz slágerek (angolul) rajongóinak (amit nem tudok kép jelleggel beszúrni, de majd egyszer ráveszem magam, és megtanulom amit Mária segítségével beszúrtam:))):

6 komment · 2 trackback

Címkék: keresés a miller wentworth weben

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr57352218

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: prediksi bola pelangi 2018.02.11. 08:08:14

Brian élete - Félrefordítások

Trackback: berita bola liga italia 2018.02.11. 03:29:02

Drops for electronic cigarette filters - Nursing questions on shock

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2008.02.24. 15:49:21

A blogban kétféleképpen szerkesztheted a szöveget: WYSIWYG (szöveges) vagy "forrás" módban.

Amikor be akarod ágyazni a video kódját, értelemszerűen nem a szöveges módban kell, hanem a "forrás" módra kell váltanod és ott beszúrni a kódot.

Amikor visszaváltasz a szöveg nézetre, ott lesz a video első kockája a szerkesztő ablakban.

Mária 2008.02.24. 15:52:27

Ja, és a YouTube-on a videó mellett jobbra az "Embed" sor kódját kell a saját admin felületeden a forrás nézetben bemásolni :)

PikPok · http://marketingizek.blog.hu 2008.02.24. 18:16:06

Köszi szépen a segítséget!
Ha simán kódnézetben lenne, pontosabban a kódnézete úgy nézne ki, mint egy normál HTML, akkor nem lenne gondom vele.
Más scripteket is be lehet szúrni ebbe a gyerekjáték Drupal-ba?

PikPok

Mária 2008.02.25. 06:26:33

Mindent, amit valahol felajánlanak :)

PikPok · http://marketingizek.blog.hu 2008.02.25. 16:39:44

Köszi, majd próbálkozom. Legfeljebb úgy fog kinézni a blog, mint egy-két sablonnal dolgozó honlapkészítő weblapjai, ahová angolul be van írva, hogy "Itt a flash beillesztésének helye, 4 példa menüpont".:)))
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása