Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Agymosott népszavazás? egy kis politika és egy kis marketing

2008.03.07. 21:23 PikPok

Azt gondolom, jót tenne a kormánynak, ha a tevékenységét úgy ítélné meg a nép, ahogy mondjuk egy honlap esetében is el lehet dönteni, rákeresnek-e azokra a szavakra, amikről a honlap tulajdonosa azt gondolja, hogy mindenkinek az a dolog kell. Azt hiszem, elég hamar kiderülne, hogy hányan nyitottak erre a fajta kormányzási megközelítésre.

Nagyon nem értek egy pár dolgot - és bár a blogon nem szoktam politizálni - akad egy pár téma, amiket itt most összekapcsolnék, korábbi posztjaimból.

1. Veres János Mikulása
A héten kétszer fél napot volt szerencsém az APEH-nél tölteni, ugyanis az "egyszerűbb" adóbevallásba hiba került. Na nem számszaki, csak már kiskoromban sem értettem elsőre a bűvös négyzet című matekleckét, amiben egy 3x3-as négyzetben hiányzik néhány szám, és a feladat annak kitalálása, hogy mi kerüljön az üres négyzetekbe. Nos, elég sokan tudnának bólintani most, hogy valóban, Veres János pénzügyminiszter Mikulása is ilyet tojt nekünk. Akarom mondani, ajándékozott...
A két alkalomból egy azért volt, mert az APEH teljes számítógépes rendszere lefagyott, azt se tudták megmondani, hol a hiba a bevallásban. A második alkalommal is hihetetlen tömeg volt, és volt szerencsém egy idős nyugdíjas hölggyel beszélni, aki teljes kétségbeesésben jött ki az ügyfélszolgálatról, mert behívták, hogy hibás a bevallása, de nem tudta megmondani neki az ügyintéző, hogy hogy javítsa ki. Az ügyintézők is emberből vannak, az egyik nekem is bevallotta, hogy ő nem tudja, hogyan kell kitölteni az ominózus jövedelemminimum számítás egyik segédtábláját, de mindegy is, ő minden ügyfélnek a másik tábla kitöltését szokta javasolni...
Hát ezt tojta nekünk az a szerencsétlen Mikulás. Nehéz szülés lehetett.

Meddig lehet ezt így csinálni? Meddig lehet felső szintről indulóan így keringetni a negatív energiákat a rendszerben anélkül, hogy robbanás következne be? A kérdés nem politikai, mindössze ezoterikus és filozófiai. (Ugye írtam már, hogy nagy multi cégeknél is elbukik az a termék, amit a felelős marketinges utál, vagyis teletölti negatív energiákkal?)

2. Kóka és a bejelentett tüntetés
A pannon puma nem ugrik - ezt utólag bevallotta. Most újabb állítás a Fidesz bejelentett tüntetéséről, amiről a BRFK nem tud. Kétség se fér hozzá, a liberálisok agymosása elég jól sikerült, kőkemény problémáik vannak. Sérelmezik, hogy Horváth Ágit le-Mengelézik (vajh, miért?), és elhangzott egy fantasztikus kijelentés is: "Mi, liberálisok, nem engedjük..." Hehehe. Nem azt kéne inkább mondani, hogy "mi, liberálisok, engedjük"?
Valami jóféle reklámszövegírót kéne már keresniük, annyira mellélőnek itt sorban.

A népszavazás egyébként annak idején nyilván valami buggyant athéni ötlete volt, csak akkor még cseréppel csinálták. Most miért nem elég annyi, hogy X ember aláírta a népszavazás kezdeményezési ívet? Nem lehet ebből tudni, hogy mi a nép véleménye?
Egy ekkora elemszámú kutatás alapján egy nagy cég már biztosra menne, de úgy látszik, egy kormányzatnak ez nem elég.

Összességében sokkal olcsóbb lenne áttérni a diktatúrára. Ha már úgyis megmondják a vállalkozónak, hogy mennyi az elvárt jövedelme, vagy úgyse számít, mi lesz egy népszavazás eredménye, akkor mégiscsak egyszerűbb lenne a diktatúra. Már látom is magam előtt az új címert: Pinokkió arcmását tartja két oldalról a sánta róka és a vak macska, miközben a háttérben Pinokkió elültetett aranya nem akar aranyat termő fává változni. (Vállalunk logótervezést és kisarculatot!)

Szólj hozzá!

Címkék: kóka népszavazás adóbevallás veres pinokkió

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr71370532

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása