Végy egy valamirevaló modern szakácskönyvet és/vagy egészséges életmód újságot, és jól nézd meg, milyen zsiradék használatát ajánlják! Szinte látatlanban mondom: az extra szűz olíva olajét.
Stílszerűen a csapból is ez folyik már egy pár éve.
A múltkor volt egy kis időm, hogy keresgéljek az interneten, ki mit mond erről a kérdésről. Amit találtam, itt írtam le:
percekalatt.hu/receptek/mihez_hasznalhato_az_olivaolaj_egeszseges_e_az_olivaolaj
Nem tartott sokáig rájönni, hogy az olívaolaj történet is hamarosan a vaj kontra margarin című dossziéba kerül, vagyis hamarosan, amint valamely más zsiradék-lobby ráúszik, ki fog derülni, hogy nem is olyan jó az...
Én azért titkon remélem, hogy mangalica disznózsír fog győzni, mert bár egyes források szerint korántsem olyan egészséges, mint azt hisszük, de hát ha már ezt hisszük, akkor nem állunk messze az olívaolaj marketingtől!:)))
(koleszterin-dieta.blog.hu/2008/11/27/mangalica_vs_koleszterin)
U.I. Szent meggyőződésemmé vált ezután a kis keresgélés után, hogy igazán egészségesen csak az táplálkozhat, aki megeszik egyik nap egy jó karéj friss kenyeret disznózsírral és lilahagymával, másnap pedig eszik egy kis feta sajtos salátát olívaolajjal. Nem szabad egy lóra (disznóra, libára, olajbogyóra) tenni!