Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Google: "Fontos az értékes és egyedi tartalom" - de anélkül is lehetsz több tízmillióból a top20-ban

2012.06.13. 10:23 PikPok

Külföldi keresőoptimalizálással foglalkozó blogok már írják egy ideje, hogy a Google a Pingvin óta gyakorlatilag üres oldalakat hoz fel. (Magyar források idáig még nem jutottak, itt még minden szaki azt szajkózza, hogy csak a bűnösöket tette büntibe a Google.)

Nos, kérem szépen, én továbbra is terítem a lapokat, NINCS minden jól.

Találtam egy oldalt, egy pizzéria oldalát, akik úgy tűnik, egyébként zárva tartanak, tehát az oldal nem funkcionál még webáruházként sem. Ők azok:

abovo.jpg

Nos kérem szépen, nézegetem én ezt a találati listát jobbról is, balról is, nekem ebben a pillanatban a gmail-ből kilépett állapotomban Mozilla Firefoxban ez az oldal 14. helyen áll 21 millió 800 ezer találatból a "logó" szóra:

http://www.google.hu/#q=log%C3%B3&hl=hu&prmd=imvns&ei=EEzYT-71K47ItAb396HkDw&start=10&sa=N&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=a759b9e70b4d8c1b&biw=1280&bih=851

Chromeban nekem a 2. helyen van.

Szakemberek tudni fogják, hogy hogyan keressék meg a "logó" szót az oldalon. Laikusok sosem találják meg. A vicc az, hogy ez az oldal egészen biztosan nem akart feljönni erre a szóra, ami egyébként egyetlen egyszer szerepel az oldalon. És mivel láthatatlan módon, így ez azért már egészen régen tiltott módszernek számít...

Hajrá, Google, csak így tovább! Ha továbbra is ilyen találatokat adsz - és ekkora különbségek vannak a Mozillás és Chrome-os találatok között - egyenes út, hogy elpártoljon a nép...

 

 

17 komment

Címkék: tartalom Google Pingvin keresőoptimalizálás 2012

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr14585125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Stewen1967 2012.07.31. 08:01:24

Szép, szép....
de azért megnéztelek Pik a w3c-ben is és az nem volt annyira szép :))

üdvözlettel a stewen (pont hu)

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2012.07.31. 09:53:33

Stewen1967: neked azért ad egy figyelmeztetést!:)))))))

Stewen1967 2012.07.31. 10:25:19

Nem ott néztelek pik...
Hanem itt
validator.w3.org/unicorn/
és itt bizony akad hiba vagy 495 + a két dolog amit nem tudott értelmezni és kék sávban van
:)))))

Stewen1967 2012.07.31. 10:29:33

Mellesleg azt szeretném hogy neked is minden zöld legyen ott... és lenne pl egy figyelmeztetés...:)
és akkor akár kvittek is lehetnénk :)

Stewen1967 2012.07.31. 10:42:31

Nem akarom teleszemetelni a blogodat mert nem az volt a cél...
imhol talán egy értelmesebb hozzászólás.
A kereső robotok pontok alapján IS rangsorolnak...
és a pontokat mondhatni a w3c által összesített hibák alapján IS kapja az oldal vagy éppen nem kapja...
Mivel a téma is ezzel kapcsolatos volt gondoltam megemlítem ezt az apró dolgot mert talán ez is számít.
Mellesleg ha a site-odat átraknád te is HTML 5 be lehet egyből a felére esne a hiba nem???

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2012.07.31. 11:24:32

Tudjuk, hogy a W3C számít. Azonban vannak olyan Drupal modulok, amik sajnos nem validak. Mint ahogy pl. egy Facebook megosztás gomb sem valid, de mégis jó, ha használjuk.
A honlapot nemrég raktuk át Drupal 7-esbe, ami elképesztően nagy munka volt. Nem véletlenül csináltuk meg így. Eszünk ágában sincs HTML-ezni.

Nincs kedved átrakni a honlapodat Drupal-ba és jQuery-vel megoldani ezt a sok izgő-mozgó képet????

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2012.07.31. 11:25:33

Egyébként meg a poszt témájához mi a hozzáfűznivalód? Felhasználói szempontból miért jó találat egy bezárt pizzéria honlapja?

Stewen1967 2012.07.31. 11:43:32

@PikPok: A robotok nem tudják hogy bezárt. A hozzáfűzni való az volt hogy került előre. És gyanítom azért volt az elsők között mert nem sok hiba volt benne,, ill annyi biztos nem mint az öt követő találatokon.
Köszönöm a drupal-os ajánlatot de örülök hogy sikerült 5.1 es hangal megoldanom a siteomat talán a világon elsőként. most meglátjuk mi lesz...
És fell kell kötni a gatyádat mert a kedvedért a az az egy figyelmeztetés sincs már a sitomra :))))
legjobbakat.

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2012.07.31. 12:27:31

Konkrétan az a szó, amire a pizzéria oldala feljött, évek óta a látókörömben van. Most jött fel. És ne haragudj, de ez egy szimpla baromság, hogy tartalmatlan oldalt hozzon fel a Google egy olyan szóra, amire milliós nagyságrendben versenyeznek jó tartalommal oldalak, pusztán azért, mert - gondolom - valid az oldal. (Nem néztem meg, de ha te mondod, biztos az.)

Az 5.1-es hangot biztos azért nem vettem észre, mert halálra idegesít, ha egy oldal rámripakodik vagy belebődül nekem a csendbe, mikor a gyerekeim mondjuk véletlenül szunyókálnak. Így aztán nálam alapból ki van kapcsolva a hangszóró, a Skype csengetést is csak füstjelekből érzékelem.

Nem hinném, hogy sok gatyamadzagra lesz szükségem. Olyan sacc per kábé 150 oldalas lassan a sikermarketing, a Google nincs tartalomnak híján, ha fel akar hozni akármilyen szóra.

Megnéztük mi is a CSS hibákat, amiket az általad használt validátor ad, valóban lehetne bütykölni rajta, de most nincs rá időnk, dologidő van.:))

Stewen1967 2012.07.31. 12:37:48

oké:)
És az rss-ről se feledkezz meg , az az utolsó piros sor.
És ne feledd,,, a blogodban akikről írsz vagy kritizálod könnyen téged is kielemezhetnek, és mint olyan ez lenne itt a végső konklúzió távoli Barátom. és ez nem gúny hanem az igazság hisz már beszéltünk telon is pár éve, és akinek azt megadtam méltattam valamire :)
üdv.

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2012.07.31. 20:47:06

Az RSS történettel még adósok vagyunk, alapból is. Valahogy azt még nem sikerült megugrani, pedig már Dexter is mondta, hogy ne adjuk fel.

Én nagyon nagyon régen nem kritizálok olyanokat, akik kicsik. A magyar kisvállalkozónak van elég baja, nem kell még pellengérre is tűzni - bár sokan sportot űznek belőle, hogy a kisvállalkozások béna marketingjén élcelődnek.

A posztom nem a pizzériáról szólt. Nyilván nem akart ő feljönni arra a szóra, amire feljött, esze ágában sem volt. Nyilván nem tehet róla, hogy a Gúgli felhozta. Kicsit olyan ez, mint sok éve a sampon.hu, amin nemzetközi telefonkártyákat árultak, és minden samponárus multit leelőztek...
A történet arról szól, hogy valahogy a Gúgli nem tud mindig eljutni oda, hogy a honlap tartalma gyakorlatilag vétójoggal bírjon minden más algoritmus-tényező között. (Lásd aktuális eset a "gengszterek" szóra.) Pedig ennek kéne lenni, a rámutató linkeket pedig el kéne felejteni.
Uff.

Stewen1967 2012.08.01. 08:39:22

Az első fele a válaszodnak igen csak lovagias. respektálok.

A 2. viszont nem google hiba hanem éppen az ő ellenük szoló támadás maradéka.
www.sg.hu/cikkek/91177/elteritettek_a_google_magyar_talalatait

A katolikusok.hu elött meg le a kalappal,,, szinte majdnem minden náluk is zöld ami a w3c-t illeti.

A yutubon is azért ül majd 100 moderátor mert robotokkal szürni az inreleváns tartalmakat még szinte lehetetlen. Én azért a google elött is megemelem a kalapom mert próbál demokratikus lenni és ez nemes dolog mert ha egyszer a marketingről kezd csak szólni a találat te is tudod hogy a multik első helyei miatt a kisemberek hátrarepülnek az 1000-dik helyre és megöltek mindenkit.

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2012.08.01. 09:14:05

A Google szent meggyőződésem szerint nem tisztességes eszközökkel játszik. Ezt nemcsak én mondom, de általam nagyra becsült webes szakemberek is. Ez az egyik.
A másik: meg is ette a fene, ha a találatok közé is beférkőzik a fene nagy demokrácia, meg az emberi jogok! A találatnak a látogatóról kell szólnia!
Ha valaki a samponról akar olvasni, és a megfelelő samponválasztásról korrekt és pontos (nem reklám!!!) információt talál egy multi honlapján, én leszek az első, aki azt mondja, hogy hozza fel őket a Google. De ez jelenleg azért nincs így, mert a multik nem tudnak kiszakadni a marketing diktátum bűvköréből. A reklámukra pedig senki sem kíváncsi.
Ráadásul egyébként lássuk tisztán, hogy a Google a kisemberekből és kis cégekből él, hiszen ők fizetik az (átgondolatlan) AdWords-ök tömegét. Sok helyen írják, hogy a Google nyertes üzleti modellje arról szól, hogy fillérekből rakták össze a birodalmat. És ez így van, minden országban a kisvállalkozóktól függ a nyereségességük.
ELég megnézni, hogy miért is indították el a Neten a Cégem programot...
Ha már manipulációról lesz szó, akkor inkább a kicsik irányába fognak manipulálni, mert lazán kitelik tőlük.
És egyébként olyan önként és dalolva hajtják a Google igájába a fejüket az emberek, hogy minden politikus megirigyelhetné azt a hatalmat, ami náluk összpontosul. Ezzel még nem is lenne semmi baj, ezt önmagában nem kritizálnám, hiszen ez önkéntes és enmaga ostobaságából eredő joga mindenkinek. Amit kritizálok, az az, hogy a Google az önmaga által deklarált alapelveket fundamentumukban szegi meg - magyarán ez a fogyasztó félrevezetése.
Ha azt mondják, hogy fontos az értékes tartalom, akkor tartsák magukat ehhez. Ez pont ugyanaz a történet, mint ha egy gyártó állít valamit a termékéről és az nem az. Ezért pedig kritizálni fogom a kisvállalkozót is!

Stewen1967 2012.08.01. 11:15:12

Tim Berners-Lee
a World Wide Web alapítója és a w3c igazgatója.
a google, adobe és microsoft meg a szponzorai.

túl bonyolítod...

a robotok még nem tökéletesek, és ennyi.
de a valid az egyik legfontosabb hidd el.
ja, és ez persze titok.

Stewen1967 2012.08.01. 13:29:12

Egyszerüen fogalmazva:
Adott egy szürke színárnyalat. El lehet morfondírozni azon hogy miért olyan amilyen, mért nem sötétebb miért nem világosabb és különben is fúúúj... Azonban felhívnám a figyelmet arra, hogy az igazság az, ha az ember egy dolognak mind két oldalát ismeri. azaz a fenti "szürke" példából kiindulva, azért olyan mert a feketéből és fehérből tevődik össze ilyen meg olyan arányban.
Lehet tehát találgatni, azért szürke mert koszos, vagy azért szürke mert lement a nap stb, és lehet elmondani azért szürke mert a feketéből és a fehérből tevődik össze. Szerinted melyik az igaz válasz??? vagy melyik után gondolkodik el az ember? a találgatásokon, vagy konklúzión? bár az igazi bölcsek kérdésre kérdésekkel felelnek. pl. Jaj! így a munkahelyem jaj úgy a munkahelyem!!! Bölcs: -Minek mentél oda dolgozni?
:))
Miért nem??
De!
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása