A magyarnak a kolbász az egy éltető erő, az ős-táplálék. Lehet gyalázni, mert zsíros, fűszeres, fokhagymás - de elszakadni tőle, na azt azért nem! Próbálják kozmetikázni, vannak kiútkeresések a helyzetből, amiket két irányzatban tudnék definiálni:
- Mangalica kolbász. Ősmagyar gyesznó, hasznos koleszterin.
- Szárnyasítás. Legyen benne pulyka is meg lepkeszerű is, vagy benne, vagy a nevében, hogy ezáltal a könnyedség sugalmazásával elaltassuk a polgár gyanúját, hogy mégse egészen wellness módon táplálkozik.
A marketing fogás nyilván be fog jönni egy bizonyos célcsoportnál (azoknál, akik fogyókúra okán nem esznek levest, mert hízlal, csak kekszet esznek a mézes-tejszínes kávéhoz, hiszen az úgy finom). Én azért továbbra is a piaci, füstölt illatú, fokhagymás parasztkolbászt eszem, csak épp nem kétpofára.