Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Üzleti kapcsolatépítés ahogy mi csináljuk

2008.05.15. 20:26 PikPok

Igazság szerint kicsit el vagyunk havazódva, amivel persze a blogolvasók nem sokat foglalkoznak, őket a bejegyzések érdeklik. De most őszintén szólva nem sok frappáns jut eszembe, ellenben tegnap is és ma is komoly üzleti kapcsolatépítésben voltunk. A jelen gazdasági helyzetben (pannon puma, blablabla) semmi sem olyan fontos, mint az, hogy ki ismer kit. Sokan, amikor elindítják a vállalkozásukat, úgy gondolják, hogy majd be fognak kopogni a vevők, és csalódnak, amikor ez nem így történik.

Mi a magunk részéről két területen építünk kapcsolatokat:

1. 3 hónapja elindítottunk egy üzleti klubot. Van egy alapszabály ("nem léptetjük be egymást MLM-be", "senkinek nem lehet nagyobb szája, mint az Elnökasszonynak" stb.), és havonta egyszer egy étteremben összejövünk. Vacsorázunk, beszélgetünk, tippeket adunk egymásnak, hogy ki hogyan oldjon meg feladatokat a saját vállalkozásában. Jó a hangulat, nem vagyunk túl sokan, de épp ezért jó kis ismerkedésre és beszélgetésre nyílik mód.

2. Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara. Nyilván néhányan felhördülnek, hogy mi a jó a kamarában azon kívül, hogy már nem kötelező a kamarai tagság. A kamarából pontosan annyit lehet profitálni, amennyire az ember nyitott, eljárkál kamarai rendezvényekre, olvasgatja a kamarai honlapot, hogy milyen szakmai utak vannak kedvezményes áron, vagy éppen elmegy számvitel előadásra.
Ma volt a kerületi kamarai választás, ahol a nép egyhangúlag megszavazta az elnökségi tagságunkat. (Igazából csak tagságomat, de a mi kis vállalkozásunk két oszlopos tagból áll, úgyhogy ők is tudják, hogy két embert kapnak.:)))

Kinek van még ötlete, merre lehet kapcsolatokat építeni?:))
Majd egyszer írok egy posztot arról is, ami a marketing könyvekben mindig csak el van maszatolva: a networking-ről, vagyis az üzleti kapcsolatok hatékony építéséről.

2 komment

Címkék: klub kamara üzleti kapcsolatépítés

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr51471562

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Györgyi · http://holeinone.blog.hu 2008.05.15. 23:21:04

Szakmai szervezetek és egyesületek
Konferenciák
Sport (pl. fiúknál a kispályás foci nagyon hatékony)
Persze ezek különböző hatékonyságúak.

miti88 · http://fitt-es-egeszseges.com/ 2011.04.17. 11:16:00

Internetes szakmai fórumokon is lehetséges kapcsolatokat épiteni.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása