Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Üzemkész a honlap! Marketingoljuk a dedet! továbbá kell-e nekünk frissülő tartalom?

2009.02.10. 09:19 PikPok

Kezdem a linkkel:

www.kisliza.hu

Aztán folytatom egy olyan ponttal, ami egyébként elég nehéz kérdése a webnek és a honlap felépítésének, vagyis legyen-e Aktuális menüpont, és ha már van, hogyan oldjuk meg? Itt most nem a programozási kérdéseket szeretném taglalni - bár amikor az ügyfél előáll az ötlettel, hogy ő szeretne Hírek/Aktuális menüpontot, akkor azt is kéri, hogy azt majd ő szeretné frissíteni - hanem magát a rendszerességet, a folyamatos publikálást.

Blogger kollégák tudják, hogy vannak napok, amikor nehéz új témát találni, az embernek nem jön úgy az ihlete, ahogy kéne. De akármi történik, a blogot életben kell tartani, ennek pedig sokszor ára van, mert az ember inkább szundikálna, minthogy blogoljon.:))) Egy blog esetében tehát alapvető feltétel a rendszeres frissülés.

De mi a helyzet a klasszkus cégbemutató honlapokkal?

Ügyfélkörünkben még nem volt olyan honlaptulajdonos, aki a kezdeti szövegírási kínokon való átlendülés és a honlap "kilövése" utáni 1-2 éven belül leült volna akár egyetlen sort is megírni a honlapjára. Akiknél van Aktuális menüpont, azoknál ez sokkal látványosabb, akiknél nincs, azoknál is azt szoktuk kérni, hogy keresőoptimalizálási szempontból havonta-kéthavonta írjanak egy-egy újabb oldalt a honlapjukhoz. Nem szoktak... Még akkor sem szoktak, ha tisztában vannak vele, hogy mitől pörög a honlapjuk, és mennyire fontos lenne rágyúrni egy-egy keresőszóra, mert akármikor jöhet a konkurencia, és betámadhat.

Saját honlapjaink esetében bőséges tapasztalattal rendelkezünk. Régesrégen azt tanácsolta nekem a honlapkészítő (akkor még nem foglalkoztunk ezzel), hogy csináljunk egy folyton frissülő oldalt, mert azt szereti a keresőrobot. Ebből a megfontolásból két honlap esetében is így tettünk. SOHA nem vettük észre, hogy egy ilyen aloldalt jobban szeretne a Google! Sőt, mivel a szövegtartalom maga egy összevissza katyvasz webszövegírási szempontból, így a találatok is esetlegesek voltak, és legtöbbször semmilyen értékes forgalmat nem hoztak a honlap egésze számára.

Amit viszont egy ilyen aloldal mindig is eredményezett: pampogó látogatót, aki megnézte az utolsó dátumot, majd tette a megjegyzést, hogy ezek szerint netán befuccsolt a cég??? [Aki tán még emlékszik rá, ő volt az a fogorvos, akinek elfuserált üzletpolitikájáról többször is írtam. Vagyis máséban a szálkát...] Mert akárhogyan is nézzük, a honlap tulajdonosa előbb vagy utóbb már más dolgokkal fog foglalkozni - mint én pl. ezzel a majdnem napi frissítésű bloggal - és óhatatlan, hogy a frissítgetések elmaradoznak. Ez pedig image-romboló hatású lehet, feltéve, hogy egyáltalán van olyan látogató, akit egy ilyen menüpont érdekel. (Tapasztalataink szerint keveseket, ahhoz képest, amennyi meló van egy ilyen aloldallal.)

Mit javaslunk az Aktuális-mániás ügyfeleknek? Hogy indítsanak blogot.:))) Belenéznek a Marketing Izékbe, majd megállapítják, hogy na, nekik ez nem menne.:))) És akkor már az Aktuális oldal is feledve van.

Kis Liza honlapján mégis van egy Aktuális oldal, csak épp Szüleim írták néven fut. Na, nem lett véletlen, hogy hogy oldottuk meg rajta az egyes bejegyzések elválasztását.:))) Aki akar, majd számol, hogy a "Liza ma 6 hetes" bejegyzést mikor írtam.:))) Így szándékozunk kivédeni a pampogást, de egyben mégis tájékoztatni a látogatókat (elsősorban barátokat, ismerősöket). Meglátjuk, hogy fog sikerülni.

A kisded honlapja egyben teszt is, amivel teszteljük, egy szabványos, de nem optimalizált szövegű honlap hogyan fog feljönni a keresőkben. Amellett persze, hogy mi folyamatosan tudunk gyönyörködni a kis tündérben!:)))

10 komment

Címkék: blog honlap webszöveg

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr95926043

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

xsolutions · http://blogvilag.hu 2009.02.11. 10:07:35

A honlappal minden bizonnyal az ország legifjabb bloggerét köszönhetjük - még ha nem is a klasszikus blog formátumban kerülnek nyilvánosságra az írások.

Amin meglepődtem, hogy míg ti a saját döntésetek következtében szerepeltek a neten, úgy ugyanezt a döntést a gyermeknek is meghoztátok: kvázi mindent lehet róla tudni.

Nem tudom, hogy a döntéskor belegondoltatok-e abba, hogy ezek a képek, szövegek soha többet nem fognak eltűnni a netről. Lehet, hogy Liza nem akarja majd a nyilvánosságot (lehet, hogy még inkább), nem akarja, hogy mindenki tudja, hogyan szopizott, mit evett és mikor kakilt a pelusba.

A családi gyarapodáshoz gratulálok, sok boldogságot és jó egészséget kívánok a jövőben is.

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2009.02.11. 11:35:43

Köszönjük a jókívánságokat!
Sajnos nem mondanám, hogy legifjabb blogger, hiszen elmúltam 38 éves.:)) A blogger én vagyok, és Lizáról írok, pont annyit, amennyit bármelyik kismama blogon olvashatsz a gyerekről, sőt, annál sokkal kevesebbet.
Hoztunk már egy pár olyan döntést Lizával kapcsolatban, amikért még akár komoly szemrehányást is tehet 20 év múlva. Például beadattuk neki az első védőoltást.
20 év múlva a honlap tartalma nagy valószínűséggel egészen más lesz, mint ma. Aki akar, kutakodhat, és elképzelhető, hogy rátalál erre a tartalomra, és megtudhat majd RÓLAM ezt-azt.:)) Például hogy nem volt elég tejem.

xsolutions · http://blogvilag.hu 2009.02.12. 11:32:45

A dedre gondoltam :) Még egy gyereket se láttam, aki 1 naposan blogolt volna :)

Infók: legjobb tudomásom szerint ritkán írják ki a szülők és a gyermek valódi nevét, ezzel pedig egyértelműen azonosítható - akár akarja később, akár nem. Egy anonim blogot könnyebb letagadni, ha valaki később le akarja tagadni.

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2009.02.12. 13:16:47

Miért tagadná le? Egyébként mire a gyerek felnő, lehet hogy már a nép video-blogolni fog, vagy éppen nem is mobilt, hanem gondolatátviteli chipet fogunk használni. Nekem tetszett volna, ha van rólam egy naplója anyukámnak, amit még ha nem is tett fel az internetre, (mert akkor nem volt) de szépen kézzel írogatott volna, és az arra megfelelő pillanatban átadott volna nekem.
Szerintem jó dolog, csináljátok. Max a gyerek majd egyszer shift+del leszedi az egészet, mert ciki.

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2009.02.12. 14:22:11

Elárulom nektek, hogy nem is mernék Liza nevében blogolni, mert - mint azt ma megtudtam, Oroszlán az aszcendese, ami nekem csak annyit mond, hogy vigyázni kell vele, mert ha méregbe gurul, nekem annyi:))) - annyira okosan tud nézni, hogy szerintem már most megvannak a maga önálló gondolatai, és nem tisztem abba belelátni, belemagyarázni, stb.
Így a Szüleim írták menüpont meg fog maradni baráti tájékoztatásnak, ami a barátoknak, ismerősöknek szól. Róluk meg ugye tudjuk, hogy azt kérdezik, hogy 1. van-e elég tej, 2. hány óránként ébred, 3. jó kislány-e. Jelenleg a válaszok: nincs, 3, igen. Aztán majd ha Liza nagyobb lesz, el tudja dönteni, mit szeretne.
Rólam anyukámnak van naplója mind a mai napig, elsősorban statisztikai adatokkal, mennyit ettem, hány percig voltam hibernálva, stb. Ebből tudja, hogy Liza 3 hetesen evett annyit, mint én 3 hónaposan.:)))
A kisded amúgy is hamar kerül majd gépközelbe, akár akarjuk, akár nem, így a reset és ctrl+alt+del hamar be fog játszani...

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2009.02.12. 16:13:52

@PikPok: haverom kisfia a kontrollert már pár hónaposan össze tudta nyálazni. Nálam egy évesen olyan bootoló képet varázsolt elő az alaplap részéről, amit azóta sem tudok eltüntetni. Mondjuk én lami is vagyok ehhez!

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2009.02.12. 17:56:35

JagelloZ: én se értek túlságosan ezekhez a dolgokhoz. Épp ezért nálunk szabály, hogy nem nyúlunk egymás gépéhez, beállításaihoz. Na majd Lizuska...
OFF topic: kicsit rá kéne gyúrnunk nagymamád keresőoptimalizálására, mert még nem igazán jött fel a Google-ban. Csak nehogy megmondd neki, nehogy megijedjen!:)) Inkább főzzön neked töltöttkáposztát. Amúgy a gombócokat káposztalevélbe göngyöli, vagy úgy pucéron rakja bele? Én pucéron szeretem.

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2009.02.15. 20:27:15

A töltött kápi nem attól töltött, hogy a levélbe beletöltik a husit? Ha pucéran csináljátok, akkor az nem is töltött káposzta...

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2009.02.16. 09:40:05

Hát nem, de nálunk a töltött csirke is inkább beborított csirke.:)))))

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2009.02.16. 10:21:40

Hát jó:D Mi a töltött káposztát, savanyított káposztalevélbe töltjük, kicsi töltelékek készülnek, mert nagyon szeretjük a káposztáját is. Olyan kis falatnyi, állófogadáson is felszolgálható kis töltelékek készülnek. Mindig kerül valami füstölt hús is mellé, pl oldalas, vagy az a porcos rész, ami a bordák végén van. isteni finom,és 3 év alatt sem tudtam megunni :D már csorog a nyálam. Az most eldőlt, hogy a héten főzni kell töltött káposztát!
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása