Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Nemcsak a kínaiak hackerkednek... az első fecske hazánkfia

2009.10.13. 08:42 PikPok

Május környékén vettük észre először az általunk készített honlapokon a behatolást, ami első körben gyakorlatilag egy kis linképítés volt a hackerek részéről. Linképítés nyilván azzal a szándékkal, hogy a hacker által készített honlap sok-sok rámutató linket kapott - éljen a Gúgli idióta link-bizbaz értékelési rendszere!

Van egy honlap, amelyiket még csak "gyártjuk", egy béta verzióban van fent a neten, nem annál a tárhely szolgáltatónál, akinél a mi honlapjaink vannak. Pár hete már észleltünk egy betörést - a tárhely szolgáltató "logikus" módon mosta kezeit. (Az egy másik kérdés, hogy mi már belefáradtunk, hogy bizonygassuk az igazunkat más szolgáltatóknak, előbb-utóbb reméljük, úgy dönt az ügyfél, hogy szolgáltatót vált, mert folyamatosan jönni fognak a betörések és vírusok.)

Aztán tegnap ismét történt egy betörés, és nagyon meglepődtünk. Ugyanis most volt először az, hogy a link nem egy kínai honlapra mutatott, hanem egy magyarra. Erre a domain-re:

next-time.hu

Most ott tartunk, hogy írtunk a cégnek, hogy vajon tudnak-e róla, hogy ilyen sajátos módszerekkel zajlik a linképítés. Várjuk a választ.

U.I. Felhívott minket a Next Time, és kiderült, pár hete ez a vírus betört az ő oldalukra is. Úgyhogy a történet úgy néz ki, hogy akiHEZ betörnek, legközelebb az tűnik betörőnek.

Honlaptulajdonosok, vigyázzatok!

1 komment

Címkék: honlap hacker linképítés

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr301446807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

P.Z. 2010.02.07. 18:10:58

Honlaptulajdonosok, vigyázzatok! Használjatok vírusvédelmet! Titkosítsátok az adatforgalmat, csatlakozzatok SFTP-vel! Ne használjatok total commandert! Töltesetek fel .ftpaccess filet a gyökérkönyvtárba, megfelelően kitöltve! A szolgáltató nem tehető felelőssé, mivel érvényes felhasználónév/jelszó párossal léptek be az oldaladra, és ezt nem tőlük, hanem tőled loptak el.

ftpaccess példa:

<Limit>
Allow 212.32.5.0/26
Allow 158.152.0.0/16
DenyAll
</Limit>

értelemszerűen korlátozd le ip-kre a belépési jogosultságot.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása