Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Kentaúrok kíméljenek! avagy ne tessék onlájnos-emelemes linket pakolni a blogomra!

2008.08.09. 10:54 PikPok

Honnan tudhatom, hogy jól pörög a Marketing Izék blog? Hát onnan, hogy jönnek a kentaúrok, vagyis az online mlm igehirdetők, akik azt ígérik weblapjukon, hogy majd ők lesznek azok, akik a tuti bizniszhez hozzásegítenek (nyilván engem és még sok "passzív jövedelemre" vágyakozót). Természetesen ehhez csak egy weblap kell, és már dől is a lé.

Nem tett másként Szlama Szabolcs, a joletkulcsa.com weboldal tulajdonosa sem. Keresett egy blogbejegyzést, amihez abszolúte de nem illett a kommentje, majd berakott egy oda nem illő szöveget, természetesen a saját weboldalára mutató linkkel. Kérem szépen, kedves onlájn-emelemes guruk, ne az én hátamat tessék igénybe venni a csúcsra való felmászáshoz, mert itt komoly lehetőségeim vannak arra, hogy az ingyenélőket hidegre tegyem (szemben a való világgal). Vagyis felejtős a linképítési stratégia is - bár gyanítom, hogy a Nagy Konferenciákon részleteiben azért nem kerül szóba a keresőoptimalizálás.

A véletlen úgy hozta, hogy épp ma ajánlottak a figyelmembe egy másik weboldalt is, ami ugyanezt ígéri. Törökné Fodor Ildikó a netvallalkozo.hu oldalon (Eljött a Nők ideje!) avat be az online mlm részleteibe, persze nem túl mélyen. Mindenesetre minden ott van, ami kell: hírlevél, videó, blog, galéria, stb. Figyelmemet mindössze a lap alján lévő link keltette fel, miszerint ha szeretnék egy ilyen weblapot, csak kattintanom kell. Kattintottam, és láss csodát! Az online-uzlet.com oldalon landoltam, ahol máris az arcomba toltak egy "Ne a weblapszerkesztők pénztárcáját dagaszd!" felszólítást, ami "ócsó, de jó"-kategóriás honlapot sejtet.

Mindenkinek szíve joga, hogy kinek fizet és miért. Törökné Fodor Ildikó éves szinten 72.000 Ft-ot fizet ki alsó hangon a weblapjáért, de ha a "tudásbázist" is megveszi, akkor az további 43.200 Ft-jába van (ha jól számolok, ami nem biztos, mert szerepel ott egy 18.000 Ft szolgáltatási érték is). Ez így összesen 115.200 Ft ÁFÁval.

[Honlapkészítésben járatosak számára: az oldal Drupalban készült.]

Mit kap ezért a pénzért?

Az online tutiság azért lenne tutiság, mert semmit se kell csinálnom, mégis dőlnek a látogatók és az ő kis csengő aranyforintjaik. Hogyan fogják megtalálni a honlapot?

  1. A rámutató linkek vezetik oda a látogatókat. Ehhez nem kell mást tenni, mint néhány ezer embernek elküldeni a linket az IWIW-en, vagy keresni egy jól menő marketinges blogot, és elhelyezni ott egy jól irányzott ütést, ami ideig-óráig-kimoderálásig működik is.
  2. A keresőkbe írják be a kulcsszavakat. Az, hogy egy honlap hanyadik helyen jön fel a keresőben, a honlapkészítő munkáját dícséri vagy nem dícséri. Törökné oldalán a beállított kulcsszavak a következők:

internetes vállalkozás otthonról, otthoni munka, másodállás, mellékállás, mlm otthonról, hálózatépítés az interneten, távmunka, marketing munka az interneten, másodállás otthonról, jövedelem kiegészítés, plusz jövedelem, anyagi függetlenség

Ezek egyikére sincs az oldal az első 250 találatban.

Úgyhogy sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de az onlájn mlm tutiság és passzív vagyonszerzés elég nagy humbugnak tűnik. Ráadásul már rögtön a kezdet kezdetén tetszenek produkálni a csődöt, ami netes cégek ezreinél állt elő sok éve, amikor a Google megváltoztatta a találati listát előállító algortimusát, és az addig első helyeken álló cégek hirtelen eltűntek a keresőkből. Itt azért egyszerűbb a helyzet, mert fel se tűnnek.

És a végére: ha már a Végtelen Gazdagság Tuti Receptjét tetszenek árulni, ne tessenek itt linkstratégiával próbálkozni, mert olyan botrányt rendezek, hogy ahhoz képest a világháború közönséges kofalárma. (Plagizálás: Rideg Sándor.)

Szólj hozzá!

Címkék: keresőmarketing üzlet online mlm

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr95607871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása