Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Vajon kipattog az agyad is a mobiltól, mint a kukorica?

2009.11.11. 10:25 PikPok

Szerintem ki. Ugyanígy:

18 komment

Címkék: mobiltelefon kukorica elektroszmog pattogatott

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr211514830

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2009.11.11. 10:46:45

Akinek kukoricából van, annak biztosan...

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2009.11.11. 11:11:56

Mivel pedig az agyműködés során elektromos jelek közlekednek az agyban, el lehet képzelni, hogy milyen szinten zavar be a mobil.
Vannak, akik pert nyertek a telefongyártók és mobilszolgáltatók ellen, mert bebizonyították, hogy az agyuk "telefonálós" oldalán kialakult daganatot a mobil okozta. Sokaknak megfájdul a feje egy hosszabb telefonálás után - az sem másért van.
Kíváncsi vagyok, hány év múlva fogják kimondani, hogy a mobil káros. A homeopátiás gyógyszerekre már most rá van írva, hogy ne tegye mobil mellé.

Benbe · http://www.benbe.hu 2009.11.11. 11:37:45

Gratulálok. Ilyet elhinni...

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2009.11.11. 11:42:49

@Benbe: nem baj Benbe, te csak telefonálj és főzz mikróban.

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2009.11.11. 11:45:32

@Benbe: megnéztem a honlapodat, örülök, hogy így virtuálisan találkozom egy vonatfigyelővel. Ilyet én eddig csak az Angliáról szóló utikönyvekben olvastam, de akkor most örömmel látom, hogy kis hazánkban is van ennek fóruma.
Nagy bajban lesztek, ha a sok vonalat bezárják. A kisvasutakról nem is beszélve.

BaluKapitany · http://profihonlapkeszites.hu 2009.11.11. 17:39:07

@PikPok: van benne valami... de kérdés: hol tartsam a mobilom, ha nem akarok bajt magamnak? :) Vagy üzleti tárgyalásokra érkezzek egy MATÁVosal, aki majd húzza utánam a kábelt? :)

Amúgy a mikróval mi a baj?

És a MÁV-val mi a baj? :DDD

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2009.11.11. 19:43:14

@BaluKapitány: ez egy jó kérdés, hogy akkor hol is tartsd a mobilt... mert ugye a szívnél ismét csak nem nyerő, férfiaknál a nadrág zsebe sem ajánlott, ha nemzőképesek szeretnének lenni, szóval leginkább sehol se tartsd.:))
A mikrohullámú valójában csak sterilizálásra jó, mi arra is használjuk, csak dudlisüveget főzünk benne. Olyan szinten pusztítja el a kajában lévő organikus dolgokat, hogy a Philips mellszívó használati utasításában leírják, hogy az anyatejet nem szabad mikróban melegíteni, mert tönkreteszi. Akkor a nem anyatejet vajon nem teszi tönkre? Dehogynem.
A baj az, hogy az egész elektroszmog kérdéssel az emberek nem foglalkoznak, és még hülyének is nézik azt, aki viszont odafigyel. Szerintem kicsit olyan ez, mint hogy a Curie házaspár idejében is hülyének nézték azt, aki azt merte (volna) állítani, hogy a sugárzás nagy dózisban káros.
Az emberek nem gondolkoznak!!!!!

Benbe · http://www.benbe.hu 2009.11.11. 20:42:12

@PikPok: örülök, hogy megnézted és tetszett!

A kukoricapattogtatásra: a videót számos helyen cáfolják a neten, mind kísérleti megismétlésekkel (amik rendre nem sikerülnek), mind számításokkal (vagyis, hogy a mobil < 1W teljesítménye mennyi idő alatt pattogtathat ki egy szem kukoricát közvetlen közelről, fókuszált sugárral - nos, ez olyan 300 másodperc. Viszont a kukorica nyílván csak egy irányba van a mobiltól, tehát a teljes térszög kb. nyolcadát foglalja el, így még négy mobilnál is 1200 másodpercnél tartunk, viszont a teljesítmény az adótól távolodva négyzetesen csökken, tehát igen sok ideig tartana), egyszerű mérésekkel (pl. a 800 W-os mikróban 5 másodperc kell az első szem kipattanásáig, akkor egy mobilnál legalább 800-szor ennyi kellene), és persze azt is leírják, hogy mi lehet a trükk (például egy jól fókuszált, mikróból kiszerelt magnetron van az asztalba szerelve - érdekes módon a kísérletet csak asztalnál, és csak letakart abrosszal mutatják be).

Már az is elgondolkodtató, hogy nekik a kukorica csak akkor pattog ki, ha fölhívják a mobilt, pedig a kibocsájtott sugárzás nem különbözik jelentősen akkor, ha beszélgetnek rajta, és akkor, amikor csak készenlétben van.

Mindenfajta sugárvédelemnél az ún. ALARA-elvet kell követni (As Low As Reasonably Achievable), tehát nyílván nem tartom a fejemhez a mobilt, ha nem beszélek. De kb. 10 centi távolságban már a saját mobilom pont annyira veszélyeztet csak, amennyire bárki másé. Ugyanakkor egy headsetet nem használó menedzser egész évi mobilozásának kb. annyi káros hatása van, mint egy mezei röntgennek, abból pedig nekem, mint sugárveszélyes helyen dolgozónak az éves korlátom eléréséhez majdnem vagy ötvenre kellene elmennem.

Benbe · http://www.benbe.hu 2009.11.11. 20:44:29

@PikPok: meg lennék lepve, ha a tejed élne.

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2009.11.12. 08:32:25

@Benbe: na látod, ezt már így szeretem, ez már eszmecsere.:) A kukoricapattogtatást nem próbáltam ki, így ha azt írod, hogy ez így lehetetlen, és hoax, akkor elhiszem. Azt azért nem hiszem el, hogy a mobil ennyire ártalmatlan, maradjunk annyiban, hogy én tartok tőle, néhány év múlva, amikor valamilyen más mobilok lesznek, ki fog derülni, hogy ezek mégsem annyira ártalmatlanok.
Én egyébként úgy tudom, hogy akkor, amikor a mobil csörög, akkor sugároz a legjobban.
De hogy most mennyire is sugároz, az lényegtelen, gondolom abban azért egyetérthetünk, hogy ha a rádiót, monitort bezavarja, akkor ebből egyenesen következően az agyhullámokat és az agyi elektromos tevékenységet is bezavarhatja.

Idézek a Philips Avent mellszívó használati utasításából: "Soha ne melegítse az anyatejet mikrohullámú készülékben, mert az elpusztíthatja az értékes tápanyagokat és ellenanyagokat."
Nyilván nem úgy értettem, hogy a tej élő anyag, hogy éjszakára beteszem a hűtőbe, reggel meg vacogva kikiabál, hogy vegyem már ki.

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2009.11.12. 10:17:03

A mythbusters-ben szerintem már foglalkoztak a mobilos témával és mindegyik legenda a busted hegesztéssel végezte...

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2009.11.12. 10:28:25

Az a baj, hogy mondjuk ha ez a kukoricás sztori kamu (meg még egy csomó más), akkor az emberek elkönyvelik, hogy na, ez baromság, úgyhogy a mobillal semmi gond. De ettől mondjuk én nem nyugszom meg, más meg igen.

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2009.11.12. 14:40:25

PikPok, 10 éve van komoly mobilhasználat. Azt kellene látni, hogy mennyivel nőtt az agydaganatosok és hererákosok száma. Ha egy diagramon ezt demonstrálni lehetne, komolyan elgondolkodtatna. Sok egyetemi kutatás van, biztosan több független orvoscsoport, laboratórium vizsgálta már a témát, mégsem volt ezzel tele a TV. De már nem is TV a mérvadó... hülyeségeket beszélek.

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2009.11.12. 14:48:48

Egy példa a sok mobilos legendára. Állítólag a pénzérmét megpendíti a telefoncsörgés keltette sugárzás. Persze a pendülésnél ugrik a kép, és az a valaki, aki addig árnyékolja az asztal bal oldalát, hirtelen eltűnik. Biztosan őt is a telefon elpendíti onnan. :)
www.youtube.com/watch?v=9tnWfzi1Drs

Lackó_ 2009.11.12. 16:19:11

@JagelloZ:

Néhány évvel ezelőtt elég sokat foglalkoztam ezzel a témával. Több orvos professzorral beszéltem, akik kutatásokat végeztek és végeznek talán még most is a mobiltelefonok egészségre gyakorolt hatásairól. Ellátogattam a Sugárbiológiai Intézetbe, és ott is "igen érdekes" dolgokat láttam-hallottam. Nem részletezem, mindenesetre nem kellene félvállról kezelni ezt a kérdést.

Annak idején még győzködtem a népet, előadásokat tartottam, több száz embernek magyaráztam, hogy ez NEM JÁTÉK! Pl. bizonyított tény, hogy a nadrágzsebben hordott mobil károsítja (és nem károsíthatja!) a hímivarsejteket. Ezt az információt első kézből szereztem Szegeden a Tudományegyetemen attól a professzortól, aki a vizsgálatokat végezte.

Ma már nem érdekel, ki mennyit hisz el ebből, mennyit mobilozik, mikrózott ételt eszik-e, vagy sem, engedi-e, hogy a kertjében átjátszóadót építsen valamelyik mobil cég. Egy dolgot tartok fontosnak: a családom egészségét. És mi itthon tényleg CSAK cumisüveget sterilizálunk a mikróban (ételt nem). A mobil pedig egész nap a másik szobában figyel, és a beszélgetéseket is rövidre fogjuk.

Végezetül egy költői kérdés: Ha Te is végeznél kutatásokat, és kőkemény tényekkel bebizonyítanád, hogy a mobilozás pl. agydaganatot okoz, akkor hány órán belül állna meg a házad előtt egy csinos kis autó valamelyik mobilszolgáltató és/vagy forgalmazó cég "konfliktuskezelő" embereivel, akik "elmagyaráznák", hogy hol tévedtél a számításokkal? :-)

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2009.11.13. 13:41:40

@Lackó_: azt sajnálom, hogy én nem voltam ilyen előadásokon. Pedig érdekel a téma. Az pedig még felháborítóbb ha befogják a kutatásokat végző tudósok száját.

Lackó_ 2009.11.14. 08:53:43

@JagelloZ: összeszedem a lényeget, és privátban megírom.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása