Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Hogyan...? Az internet esszenciája 3 kérdésben

2012.05.09. 08:19 PikPok

Ha valamilyen kérdés foglalkoztat, sokszor nyúlok az angol nyelvű kereséshez. Azért, mert ahogy megfogalmazom a kérdésemet, pontosan úgy kapom rá a találatokat is. (Figyelem, ha már elég sok magyar nyelvű honlap lesz, nálunk is ez lesz a távoli jövő.)

Egyszóval, beírtam a Gúgliba, hogy "how to" és mivel be van kapcsolva a javaslattevő funkció, nekem 3 keresőkifejezést javasolt. Kimeredt a szemem, mint a zabbasz@rt macskának. (Bocsánat, klasszikustól csak pontosan.) A következőket láttam:

  1. how to make it in america - hogyan csináljuk (meg) Amerikában
  2. how to delete facebook account - hogyan töröljük Facebook fiókunkat
  3. how to train your dragon - hogyan trenírozzuk sárkányunkat

A Facebook fiók törlése című keresőkifejezés fontossága felett egy percig sem csodálkoztam. Jópár hónapja az uram is törölte magát, vagy legalábbis azt hitte, de aztán mégsem, mert hogy a Facebook olyan trükkösen volt beállítva, hogy ha 30 napon belül újra felmegy (kvázi hogy megnézze, hogy TÉNYLEG törlődött-e), akkor újra aktiválódott. Most nem tudom, mi van, de az FBI-os hír hallatán sokan úgy dönthettek, hogy törlik magukat. (Hehe, kis buták, az FBI-nak nyilván ott figyel a szerverén a teljes Facebook, amit igény esetén átad az adóhivatalnak is, és mint tudjuk, Al Capone-t is csak az adóhivatal tudta lebuktatni...)

A másik két kifejezésre meredtem rá elég rendesen. Gondoltam, hogy biztos akkora a válság, hogy már a vállalkozás nagy hazájában, Amerikában sem lehet csak úgy bizniszt csinálni, biztos sokakat ez foglalkoztat. 

A sárkányra azért gyanakodtam, hogy valamilyen játék lehet.

Aztán rákerestem, és nem csalódtam amerikai barátainkban. A How to make it in America egy HBO sorozat, a sárkányos történet pedig egy Dreamworks alkotás.

Nos kérem, nagyjából ebből kell kiindulni! Tessék vizualizálni a vizilóvá hízott amerikait, aki a sorozattal múlatja az idejét, majd letojja a lába szárát, ha az FBI-t emlegetik és gyorsan törölni akarja magát a Facebookról, a gyereket meg odaülteti a sárkányos online játék elé, addig se zavarja őt a sorozatnézésben... Szép, új világ.

(Tetszettek olvasni, hogy egy embernek az a hobbija, hogy BigMac-et gyűjt, nem csinál vele semmit, nem hűti, és a hambi se meg nem rohad, se el nem párolog, se át nem lényegül higany módjára, mint a komor tekintetű Schwarzi a Terminátorban?)

Szólj hozzá!

Címkék: google keresés

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr54497610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása