Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

A domain név, mint hirdetési elem - te hányra emlékszel?

2012.10.23. 08:25 PikPok

Folytonosan visszatérő téma, amikor ügyfelekkel beszélgetünk, hogy milyen domaint válasszunk a honlaphoz. Ilyenkor az egyik szempont (és ez a visszatérő elem), hogy a domain név megjegyezhető legyen. Mert hogy szerepelhet pl. autómatricán, hirdetésben, szórólapon, stb.

Naponta kb. 3500 reklámüzenet ér el bennünket. Ezeknek része a domain név is. Vajon manapság, amikor akárkinek lehet már honlapja, és domain nevek tömege zsong a fülünkbe, hányra emlékszünk pontosan azok közül, amiket tegnap hallottunk? Tippelek: egyre sem. Na jó, maximum kettőre.

Sőt, továbbmegyek. Manapság minden nagy cég Facebook oldalát (is) kommunikálja. Meg tudnánk mondani, hogy a legutóbb hallott/látott hirdetésben mi volt a Facebook oldal címe? Szerintem passz.

Tehát a honlapra találás elsődleges forrása a kereső, amikor is beírják a Gúgliba a cég vagy a honlap nevét, és jó közelítéssel az első találat lesz a vágyott honlap. (Én speciel hónapok óta mindig a keresőből megyek bele a Google Webmester eszközökbe, mert annyira nyakatekert a név, hogy nem tudom megjegyezni. A böngésző Kedvencek szervezésével meg nem szeretem az időmet tölteni. Érdekes, ugye?)

A Facebook oldalra találás is a keresés útján zajlik, feltéve persze, ha kedvenc béta oldalunk beépített keresője egyáltalán kiadja a keresett oldalt vagy személyt. Ugyanis nem mindig szokása!

2 komment

Címkék: domain hirdetés

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr524667637

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

HonlapCentrum (Pécs) · http://www.honlapkeszites-pecs.com 2013.01.18. 14:53:31

Ettől függetlenül úgy gondolom, hogy a domain név továbbra is fontos, a keresőoptimalizálás miatt is.

PikPok_ 2013.01.18. 16:47:03

Nem azt írtam, hogy a domain név nem fontos. Hanem azt, hogy hirdetési elem legyen-e. És a poszt arról szól, hogy naivitás azt gondolni, hogy a domain név hatékony hirdetési elem.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása