Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

A büdös macska - és egy nemzet marketingje

2008.02.04. 17:17 PikPok

Azt ugye mindannyian tudjuk, hogy az olasz egy muzikális nemzet. Imádnak enni, inni, énekelni, és úgy általában véve is rettentő lazák. Sajnos már nincs RAI1 a kábelszolgáltató kínálatában, mert akkor meg lehetne nézni, hogy egy lazáskodó vetélkedő mennyire más nálunk és az olaszoknál.
A San Remo Fesztiválról talán ismeretes, hogy az az olaszok könnyűzenei versenye, és minden évben óriási csinnadratta kíséri. De az olaszt nem nagykorában kezdik azzá nevelni, ami lesz végül belőle. A szívtipró olasz pasik is úgy kezdik az oviban, hogy az anyukájuk mondja nekik, hogy ha tetszik egy kislány, menjenek oda hozzá és adjanak neki puszit. (V.Ö. nálunk, ahol a fiúk gáncsolnak és hajat húznak.)
A dalversenyek kategóriájában a gyerekek már a 60-as évek óta a Zecchino D'Oro versenyen mérik össze a tudásukat, és most legnagyobb örömömre megtaláltam az interneten a kedvenc dalomat, amely a büdös macskáról szól. Íme a dal eredeti változata a versenyből (Il gatto puzzolone):

www.youtube.com/watch

És a rajzfilmes változat:
www.youtube.com/watch



Az olaszul nem tudók kedvéért a helyzet nagyjából úgy néz ki, hogy a kert végében él a büdös macska, aki nem hajlandó fürdeni. Allergiás a szappanra és a tusfürdőre is, a fogai sárgák mint a kanári, a lábai koszosak, mintha csizma lenne rajtuk, és még egy marslakó is messze menekülne tőle.







Sokat gondolkoztam rajta, hogy amikor egy egész nemzetet kell "marketingelni", ahhoz hol is kéne hozzányúlni. És soha nem oda jutottam, hogy Tony Curtis-nél kéne kezdeni... Talán egy ilyen jó hangulatú, bulizós gyerekversenynél.

3 komment

Címkék: gyerekek macska dalverseny

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr29325116

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Erdélyi Norbert · http://www.webdesignesmarketing.hu 2008.02.05. 11:08:22

Gyér olasz tudásommal végre megértem miért hivják Puzzola-nak a Szaffiból a kis olasz pribéket. Ó etimológia, Te légy velem e délelőtti órán!

Más: Azt hittem köze lesz a Jóbarátokos "Smelly cat "dalhoz, mint különös hírmondója valami olyan kulturkörnek, amit mi nem ismerhetünk, ahonnan még nem tért meg utazó..

Brr

PikPok · http://marketingizek.blog.hu 2008.02.05. 12:12:48

Kedves Norbi!


Általános műveltségemben lévő sötét foltra világítottál rá - sajnos nem emlékszem a Jóbarátokból Smelly cat-re, de majd rákeresek a You Tube-on.

A Szaffiból megvan az az ominózus mondat, hogy "Ali, Juszuf, Mehmet, csuprot, sajkát, vedret!"? Kb. olyan jelentőségű, mint az aprócska kalapocska. A másik ilyen klasszikus mondat a Szaffiból a papagájé, amikor a kavarodásban az inas leönti teavízzel. ("Basil, te ááááállat...")

PikPok

ftk 2008.02.06. 15:07:58

Sziasztok :)
Ami a Szaffit illeti, az én kedvencem Arzéna tirádája, amelyben (fésültetés közben) fennkölten felvilágosítja atyját, hogy lelkét immáron "Ápollónnal" jegyezte el... majd: "Ne cibáld, te dög, mert lapockán rúglak!!!"
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása