Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Ennivalót vennék jó áron - már a Natur Aqua is érdekességeket rejt?

2008.10.20. 08:37 PikPok

Úgy látszik, kezd a gumikacsámmá válni ez a téma az élelmiszerekkel kapcsolatban. De valamiért úgy látszik, küldetéstudatom van, és minél szélesebb körben akarom terjeszteni, hogy kik azok a cégek, akiknek az általam megnevezett termékei effektív egészségkárosodást okoznak.

Barátnőm említette, hogy a múlt héten egy kajáldában vettek Natur Aqua fél literes ásványvizet. Ketten ittak belőle még a kaja előtt, és mindketten azt érezték, mintha egy lufit fújtak volna fel a gyomrukban. Aztán ettek, ismét ittak, és a felfúvódásos rosszullét nem múlt el még egy darabig. Mondtam neki, hogy szerencsések, mert náluk azonnal jelzett a gyomor-bél traktus, hogy mi is a mérgező ágens - nálam a Nesquik kakaóval ez évekig tartott.

Az elmúlt években soha nem látott fellendülést élvezett az ásványvíz piac. Ehhez természetesen hozzájárult a médiagépezet is: az utóbbi években nem tudtam a kezembe venni úgy egyetlen libalapot se, hogy ne arról papoltak volna benne, hogy a méregtelenítéshez igyál ásványvizet. (Ezért aztán nem is olvasok libalapokat, hehehe.:))

Egy néni, bizonyos Hulda C. Clark, megvizsgálta rezonanciás módszerrel, hogy mit találhatunk pl. a flakonos ásványvízben. Arra a következtetésre jutott, hogy inkább csapvizet kell inni, ugyanis abban csak szimplán kosz van, de az ásványvizes flakonokban viszont a flakonok tisztítására használt oldószer, ami sokkal veszélyesebb. (Ezért aztán nem is veszünk palackos vizet, szűrt csapvizet iszunk.)

Persze, mindenféle jogi csűrcsavarás okán itt is leírom, hogy természetesen a barátnőmék nem tekinthetők mérvadó statisztikai mintának, tüneteik pedig származhattak a belélegzett levegőtől is. De hogy többet a büdös életben nem vesznek Natur Aquát, sőt, mi sem, az egészen tuti. Tőlünk aztán a Coca Cola Company álla felkophat.

Én valamit azért rohadt módon nem értek:

  1. Mi lett a Nestlé melamin vizsgálatának a végkicsengése?
  2. Miért nem olvasgat a Nestlé blogokat? Na nem a selyemzsinórra vágyom, amit díszes piros dobozban küldenének el, hanem egy levélre, hogy "K. Vevőnk! Bocsi. Hazudtunk. Elkúrtuk." Ezt hívják amúgy netes reputation management-nek, vagyis hírnév-kezelésnek (hű, feltaláltam egy szakszót), már ha csinálnák. Csak úgy tájékoztató jelleggel: sokan kerestek rá a blogra úgy, hogy tudni akarták, "Nestlé mérgez" illetve "Nesquik kakaó melamin".
  3. Miért csak a csalamádé hamisítót mutatják vasba verve, kihomályosított fejjel? A Nestlé vezetőit miért nem?
  4. Miféle EU-s élelmiszertörvény az, ami lehetővé teszi, hogy minden utolsó vegyi szemetet és mocskot belekeverjenek akár gyerekek kajájába anélkül, hogy Brüsszel főterén fellógatnák a felelősöket?

Végezetül pedig egy piaci jövendölés: még 10 év, és nem lesz nagyobb érték annál a kajánál, ami állati és növényi összetevőket tartamaz. És CSAK azokat. Csak a disznótartók meg az a pár családi gazdaság addig tartson ki...

A MARKETINGIZÉK HIRDETÉSE

Keressük annak a családi gazdálkodónak az ismeretségét, aki Budapesthez közel gazdálkodik, nem vegyszerez, állatait antibiotikummal nem eteti, és aki a saját terményét nyugodt szívvel odaadja a gyerekének/unokájának is. Tőle szeretnénk vásárolni a következőket: hús, tej, tojás, zöldségek, gyümölcsök, liszt, stb.

Jelige: "Enni-valót szeretnénk enni"

 

2 komment

Címkék: élelmiszer

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr28722554

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2008.10.23. 07:54:59

PikPok!
Ne butáskodj már annyit! Nyugat-európai országokban csak tisztességes cégek vannak, jóravaló tulajdonosokkal...

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2008.10.23. 08:44:05

Most hogy így mondod, tényleg. Nekem is minden munkahelyemen elmondták, hogy gondoskodó cégnél dolgozom, ahol az ember a legfőbb érték. Látod, biztos nem figyeltem oda. Bocs.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása