Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Marketing a válságban - merre tovább kkv?

2009.03.05. 10:41 PikPok

Nem kormányoldali hírforrások szerint negyedóránként megy csődbe egy kisvállalkozás Magyarországon. (Kormányoldali hírforrások ugyanezen hír helyén arról beszélnek, hogy a többségi társadalom hibája, hogy nem sikerült megoldani az integrációt. Irgumburgum!) Aki tehát kisvállalkozóként túlél egy hetet, máris megszabadult vélhetőleg pár konkurensétől.:)))

De mivel lehet túlélni a válságot?

A válság előttre datálható szemléletmóddal. Mert akinek most kell szemléletet is váltani, meg túlélni is, annak kemény időszak várható az életében.

A SZEMLÉLET: nem akkor gondolkozom, amikor ég a ház, hanem amikor úgy gondolom, hogy valaki egy szikrát fog majd valamikor pattintani a házamra. Rengeteg olyan vállalkozó ismerősünk van, aki teljesen jól elvolt akár éveken keresztül is a meglévő szolgáltatásával - mert a kisvállalkozások java része azért szolgáltatásból, és nem termékek előállításából él. Nem lépett, nem fejlesztett, nem vitte végig az ötleteit. Reklámozni meg a Pató Pál Úr Reklámügynökségen keresztül reklámozott, vagyis leginkább sehogy. Üzleti kapcsolatrendszerét nem fejlesztette, nem építette, megelégedett a meglévőkkel.

Mit kéne nekik most csinálni?

1. Kitalálni új szolgáltatásokat. Mint tudjuk (marketing szakkönyvekből), az új fejlesztések jelentős százaléka nem lesz sikeres. Válságban kísérletezni azzal, hogy mi lesz sikeres és mi nem, minimum oroszrulett, de nincs mit tenni, előre a lenini úton!

2. Reklámozni, leginkább egy normális honlappal. A honlap legnagyobb előnye, hogy olyanokat vonz be, akik eleve nyitottak arra a portékára, amit kínálunk. Régi vevőink címlistája negyedóránként egy darabbal rövidebb lesz, ráadásul ők már vettek tőlünk, elégedettek vagy elégedetlenek lettek, attól függően, hogy milyen minőséget adtunk el nekik korábban. Ha elégedettek, jönni fognak, ha nem azok, vagy nincs fölös pénzük, akkor meg csak zaklatottak lesznek az örökös ajánlatoktól - mint Lackó a levakarhatatlan Chevrolet Gyulai esemeseitől.

Itt közbevetőleg egy példa. Ügyfelünk, a Paróczi Szabóság honlapja októberben került ki a világhálóra. Nemrég hívott a mester úr, hogy elújságolja, most ment el tőle a helyi lap újságírója, aki cikket ír a helyi mesteremberekről, és - minő meglepetés - a honlapja révén talált rá. Ügyfeleink sikere a mi sikerünk is (hű, ez eléggé überközhely!:))), úgyhogy ha megjelenik a lap, csapok itt még egy kis reklámot a mester PR-jának is, amihez - mit szerénykedjünk - jelentősen hozzájárultunk.

3. Üzleti kapcsolatrendszert építeni. Folyamatosan keresni kell, hol lehet új vállalkozókkal találkozni, bár lassan nyilván lepkehálóval kell fogdosni azt, aki még talpon van. Vagy be kell ülni az autóba, és átugrani Komarno-ba, kapcsolatot építeni az ottani szlovák vállalkozókkal. (Nyelvi akadály nem lesz, ők azok, akik hallgattak Vezetőnkre, és már rég áttették székhelyüket a sztrapacska földjére.)

Végezetül pedig: mindezt MOST kell csinálni. A kkv legnagyobb előnye, hogy nem kell sok okostojás főnököt megkérdezni ahhoz, hogy valamiben lépni lehessen.

Úgyhogy én MOST építek egy kis linket a legfrissebb (még ropogós) aloldalunkhoz:

www.sikermarketing.hu/marketing_reklam_valsag.html

2 komment

Címkék: marketing reklám válság honlap kkv túlélés

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr6982617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lévai_Richárd · http://facebook.com/fbtippek 2009.03.05. 15:56:35

Teljesen jogos amiket írsz.
Valóban cselekedni kell, főleg annak fényében, hogy külföldről elég rosszul látnak minket.
Rosszabbnak látják a helyzetünket, mint mi magunk, és ha nem teszünk ellene valamit az ország helyzete könnyen rányomja a bélyegét saját vállalkozásunkra is...
Pont ennek kapcsán írtam egy cikket, mert néhány ügyfelünkkel beszélgetve egységesen ez a plusz negatív tapasztalat jött vissza, ami csak tetézi a válságot.

De tény egyet lehet tenni: aktivizálódni most.

Lackó_ 2009.03.05. 17:04:49

Válság ide, válság oda, bizonyos etikai szabályokat illik betartani. Pl. versenytársunk blogjára csak akkor linkelünk, ha előtte megbeszéltük vele...
Kedves mihalytoth! A hozzászólásodat - link nélkül - azért megmutatjuk:)

Egy dolgot azért az ördög ügyvédjeként meg kell jegyezzek: A MOST, nem feltétlenül jelenti az "észnélkül"-t.
Sajnos a mikro- és kisvállalkozásoknál a sürgős=fontos problémára az észnélkül "megyünk oszt csinálunk egy reklámot" típusú válasz a megoldás.

Mi a honlap előtt azért még egy-két lépést megteszünk:
1. Cégaudit (Lássunk tisztán!)
2. Stratégia (Mit akarunk elérni?)
3. Pozícionálás (Kinek, mit, hogyan adjunk el?)
4. Eszközök (Nyomtatott, online, DM, eDM, stb.)
5. Mérés (Hatékonyság vs. pénzköltés)
6. Finomhangolás (Merni kell változtatni!)
7. Mérés, eredménykimutatás
8. Menj az elejére! (Perpetum mobile)

Ezt pedig min. 90 nap alatt... Így azért a "MOST" inkább lesz "Most kezd el a folyamatot!"

De egyébként egyetértek az alapüzenettel, sőt ki is egészíteném: ez az év nem a gazdasági tolerancia éve.

Üdv,

TM
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása