Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Mit árulnál el a konkurenciádnak? avagy Miss Marple újra gondolkodik...

2009.03.29. 12:50 PikPok

Hasonlatosképpen Miss Marple-hoz és az ő kis falujához, ismét párhuzamban gondolkodom. Tegyük fel, hogy van nekem egy konkurensem. Tök jó dumája van, mindent beadagol a potenciális vevőknek, olyan mértékig, hogy a potenciális vevők eszementen futnak, és tőle vásárolnak. Aztán eltelik pár év, és a vevők rájönnek, hogy amit ők kaptak, az egyszerűen csak lepkefing (bocs), és ahelyett, hogy egyre jobban menne nekik a biznisz, egyre rosszabbul megy. És akkor előáll az én konkurensem, és azt mondja, mondjam el ingyen és bérmentve (anélkül, hogy én ebből bármit is profitálhatnék), hogy mi a megoldás. Nekem erre mi legyen a válaszom?

Talán valami ilyesmi?

 

Ha valaki azt hinné, hogy valamelyik divatos marketing prófétáról és a saját esetemről beszélek most, az téved!:)))

Mert a jelenleg regnáló MSZP kormányzati kommunikációjáról jutott ez eszembe, amikor is a nagy válság kellős közepén még mindig az a legnagyobb problémájuk, hogy mondja meg az ellenfél, hogyan vezessék ki az országot a válságból!:))) (Bár mostmár más lehet a probléma: már a kör-sms-re se jelentkezik senki, hogy ő elvállalná a miniszterelnökséget Ferenc testvér után.)

Ha már itt tartunk, még egy párhuzam, bár ez inkább a multis munkakörnyezet egyik szép példája. Szóval volt nekem egy venezuelai főnököm, Omar. Szegény annyira ostoba volt, hogy azt már csak megfejelte a marketing szaktudás teljes hiánya. Miközben a céges Fordjával autózott hazafelé a rózsadombi bérelt lakásába, a kocsiban Do-it-yourself Marketing kazettákat hallgatott... Jobb ezt megtenni marketing igazgatóként, mint soha. Omar volt olyan, hogy kitalált valamit, és főnöki hatalmánál fogva utasításba adta, hogy azt úgy kell csinálni. Mondtuk neki, hogy ez így nem lesz jó. Akkor jó amcsi szokás szerint le-negatívozott minket. Telt-múlt az idő, kiderült, hogy jó nagy rakás kaka lett abból, amit kitalált. Akkor meg előállt, hogy "be positive!" és oldjuk meg azt a baromságot, amit már az elején is meg lehetett volna előzni. A történet legvége az lett, hogy hazaküldték Venezuelába, folytassa ott áldásos tevékenyégét.

Miért látom én pontosan ugyanezt Ferenc testvér és szellemi hittestvérei ügyködésében?

3 komment

Címkék: politika gazdaság gyurcsány multik versenytárs

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr201032810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2009.03.30. 09:45:09

Mit szólsz, hogy BG-t elfogadta a másik kormánypárt?

Lackó_ 2009.03.30. 13:11:49

Másik??? Miért, hány van? Amúgy meg, hónapok(?) óta egy sincs...:(
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása