Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Levelet kaptam, lájf! A vállalkozás indítás alapkérdései

2009.12.02. 16:40 PikPok

Pár napja levél érkezett a honlapunkra. Nem szó szerint másolom, csak a lényegét:

Kedves Sikermarketing.hu!

 

Nagyon tetszik a honlapjuk, nagyon hasznosnak találtam az ott írottakat. Végig is olvastam az összes tanácsukat, mert szeretnék én is vállalkozást indítani. Meg is van az ötletem, csak az a probléma, hogy nincs pénzem se reklámra, se marketingre. Mitévő legyek? Tudnának nekem segíteni?

Válaszukat várva további szép napot!

X.Y.

Hát most erre mit lehet írni? Mert logikusan egyetlen válasz adódik, hogy "mit tetszik gondolni, mi miből veszünk télire csizmát a gyereknek? abból, hogy ennyire jó fejek vagyunk, hogy ingyen osztjuk az eszet örökkön örökké?"

Aztán valahogy végiggondoltam, hogy az ő szemszögéből mi lenne a legjobb válasz:

  • Pénzt csak pénzzel lehet csinálni. Némi tudás is jó, ha van, de pénz nélkül felesleges vállalkozni. Akkor el kell menni alkalmazottnak, mert ott legalább megvan a havi fix, míg egy vállalkozásnál előfordul, hogy hónapokig alig van bevétel, és ha végre van, azért is meg kell küzdeni.
  • Attól mert valaki egyszer valamit ingyen ad, nem kell feltételezni, hogy ez mindig mindennel így lesz. Néha az életben fizetni is kell, ez az energiaáramlás törvénye.
  • Minden vállalkozási ötlet fantasztikussága azon a kérdésen múlik, hogy KI FOG NEKEM EZÉRT FIZETNI? Ha erre a kérdésre tudunk adni egy racionális lábakon álló magyarázatot, ami nem az, hogy "mindenkinek fontos az egészsége" vagy "mindenki sokat akar keresni", akkor már ez az első lépés a siker felé.
  • Ha valakit elrettentenek az olyan kifejezések, mint a "marketing" meg a "reklám", akkor tegye fel magának azt a kérdést, hogy HONNAN FOGJA MEGTUDNI A VEVŐM, HOGY LÉTEZEM?

Ha már valaki ezekre a kérdésekre választ tud adni, akkor már dobhatja is a mailt az info kukac sikermarketing.hu -ra, hogy akkor hogyan is léphet tovább.:)))

3 komment

Címkék: vállalkozás kezdő vállalkozó

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr901566678

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Berlac · http://www.ceg-konyveles.hu/ 2009.12.03. 18:42:48

Igen, ismerem ezt a típusú embert. Mivel mi is szerepeltetünk néhány hasznos információt a vállalkozásoknak, ezért mi is szoktunk néha napján ilyen jellegű kérdéseket, megkereséseket kapni. Az is külön tanulmányt érdemelne, hogy milyen stílusú levelekben jönnek ezek a megkeresések:

1. Csak nekünk küldi el a kérdést, rendesen megszólítva minket. Ilyenre, ha időnk engedi, és nem igényel utánajárást a kérdés, magyarul fejben van a válasz, még néha válaszolni is szoktunk.

2. Csak nekünk küldi el a kérdést, de még arra sem veszi a fáradságot, hogy rendes megszólítást írjon a levélbe, amit már ált. iskola második osztályában megtanulnak a gyerekek. Az meg, hogy megköszönje az esetleges választ, már eszébe sem jut.

3. Látszik, hogy 600 címre elküldte a kérdést, hátha valaki válaszol.
Na ez utóbbi két típusnak biztos nem válaszolunk.

De a kedvencem az volt, akivel megkötöttük a szerződést, első három hónapra engedményes áron, majd miután az irodánkban eltöltött két órát és egy csomó hasznos információval távozott volna, a beszélgetés végén (!!!) közölte, hogy hát mi túl drágák vagyunk neki, és talált magának egy sokkal olcsóbb szolgáltatót. Ja, a hölgy vállalkozása abból állt, hogy egy kiadványt árult, amelyben leírta, hogyan kell spórolni...

"pénz nélkül felesleges vállalkozni. Akkor el kell menni alkalmazottnak, mert ott legalább megvan a havi fix, míg egy vállalkozásnál előfordul, hogy hónapokig alig van bevétel, és ha végre van, azért is meg kell küzdeni."

Tudod hány ilyen kisvállalkozást látunk, ahol a tulajnak nagyon nem megy az üzlet (jellemzően kereskedelemről beszélhetünk), csak görgeti maga előtt és növeli az APEH meg mindenféle tartozását? De még egy olyannal sem találkoztunk, aki azt mondta volna, nekem ez nem megy, inkább elmegyek dolgozni egy áruházba pénztárosnak..

És ezeknek a vállalkozóknak (kereskedőknek!!!) fogalmuk sincs a marketingről, azt hiszik kinyitják a boltot és majd csak úgy jönnek a vevők. Mikor mondjuk nekik pl., hogy esetleg kuponozzál, vagy alakíts ki törzsvásárlói rendszert, hogy több vevőd, nagyobb bevételed legyen, csak néznek.

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2009.12.03. 20:06:30

@Berlac: mi akkor még jó fejek vagyunk, mi a megszólítás nélküli levelekre is válaszolunk. De még SOHA egyetlen egy ilyen ember meg nem köszönte, hogy válaszoltunk neki. Hát ez van.
A probléma az, hogy sokan vágnak bele vállalkozásba úgy, hogy "vállalkozzunk valamire". Nem arra, amihez értünk, hanem valamire. Mindegy mire, csak pénzt lehessen keresni vele. VALAMIT azonban nem ártana tudni is, megtanulni, csiszolgatni, mert előbb-utóbb a hozzá nem értés kiütközik, és nagyon csúnyán visszaüt.
Például nálunk múlt heti téma: gázszerelő. Volt egy pasi, évek óta járt hozzánk. Aztán az ismeretségi körben 3 helyen rúgta el a pöttyöst, így legutóbb egy másik szakibácsit hívtunk. Kiderült, hogy az egyes számú gázszerelő effektív életveszélyes helyzetet állított elő nálunk 1 éve. (Akkor, amikor készülve az új családtag fogadására, rendbe hozattuk a gázkészülékeket.) Úgyhogy részünkről útjára indult a negatív szájreklám, ha valaki kérdezi tőlünk, hogy mit tudunk a kerületi gázszerelőkről, névvel fogjuk megmondani, hogy kiről mit. Ezzel csak azt akartam mondani, hogy egy kisvállalkozó hosszú évekig kell küzdjön a vevők kegyeiért, de hosszú évek alatt mindezt a porig is tudja rombolni, ha nem igazán ért ahhoz, amire vállalkozik.

BaluKapitany · http://profihonlapkeszites.hu 2009.12.10. 14:51:52

vannak azért szép példák arra is, hogy pénz nélkül vállalkozzon valaki. Persze a pénz nélkülön azt értem, hogy azért 20-30.000 Ft csak kell az induláshoz. Szakmában maradva már csak egy domain és tárhely éves díja + vállalkozói igazolvány...
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása