Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Taste it! - a gyíkhúsban NINCS gyík!

2010.04.08. 15:28 PikPok

A szomszéd meglepett bennünket egy Magyaros Vagdalttal, a Szegedi Paprika Zrt. vegykonyhájából. Azt mondta, hogy egy 100-asért vette valamelyik hiperben, de valahogy nincs étvágya hozzá, miután elolvasta az összetevők listáját.

Azt mondom, hogy egészen szokásos. A guar gumi, a xantán gumi és társai már egészen jól ismert finomságok, bár nem egészen értem, miért van rájuk szükség, ha sertésbőr és kukoricakeményítő is van a cuccban. Hanem egy egészen új történetre is bukkantam: mi a jófene az a Laval-rost?

[Nyilván akad majd hozzáértő blogger, aki saját blogjában majd jól megmagyarázza, hogy a termékcsomagolás nem szórólap (mint tette ezt már korábban a betegtájékoztatós posztommal), így minimum szinten is tájékozatlan vagyok, és hülyeség elvárni, hogy még értsem is, amit eszek. Aki így vélekedik, az soha életében ne egyen, ne igyon mást, sőt, gyógyszert se szedjen olyat, amiről érti, hogy mi van benne és mit csinál... Sőt, nosza, lehet előkapni az élelmiszerbiztonsági törvényeket és kerekíteni belőle vércikizős posztot, ha már saját kútfőből nem megy a témakutatás....]

Szóval, mi az a Laval-rost? A Gúgli szerint: 

www.google.hu/search

És egy zeller nevű fórumozó szerint:

Az a randa barnás hulladék az ún. laval-rost, ami úgy készül, hogy a szalonnát ledarálják, forró gőzzel a zsírüzemben kivonják belőle az utolsó csepp zsírt, majd hűtik/szárítják, utána meg döntik talicskaszámra bele a vörösáruba (párizsi, szafalád, krinolin, virsli, stb.).

Hmmm, összefutott a számban a nyál!

Viszont hát olcsóság ide, olcsóság oda, azért kell a marketing is. Így az igazi finom magyar ínyencségre még rákerült az angol nyelvű "Taste it!" felirat is, nem igazán tudom, kinek szánva.

A termék hűtve fogyasztandó, akárcsak a Coca-Cola. Ez azért lehet így, mert langymelegen oltári pocsék lehet, ami mondjuk nem is csodálok, mert hát mitől lenne jó?

Sajnálom egyébként a Szegedi Paprikát, nyilván küzdenek a piacon, mint malac a jégen, de akkor meg jó lenne egészen konkrétan ezt is gyártani: malacot a jégen. Vagyis valami tényleg jó minőségű cuccot.

 

U.I. A címkét leáztattuk, beszkenneltük, a pucér dobozt visszaadtuk a szomszédnak, kellhet az még ínségesebb időkre.


 

 

2 komment

Címkék: termékcímke termékcsomagolás

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr231904763

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kontárblog · http://kontar.blog.hu/ 2010.04.08. 15:59:36

Hát igen, mi vagyunk a megetetett társadalom...
Én már jó ideje nagy ellenszenvet váltottam ki ismerőseim körében pusztán azzal, hogy mondogatom, olvasd el, miből van...attól, hogy nem olvasod el,még ugyan azt a szemetet eszed!
'dehogy a pesti levegő,mega mittomén'

persze,de nem mindegy,hogy még ráeszed ezt a sok szemetet,és ezzel is mérgezed magam.. én semmi ilyesmit nem eszek már jó ideje, a Danone reklámok láttán már a hányinger kerülget, az ha annyira természetes,akkor miért nem 3-4összetevőből áll az a csudatermék?...

kontar.blog.hu/2010/01/10/kodosits_az_a_lenyeg
érdekes felismerés volt,mikor múltkor rádöbbentem, a maxidrága sampon csodaösszetevője a kátrány...

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2010.04.09. 10:04:38

Fogyasztóvédelmi szempontból szabad-e tojást, paradicsomot, és salátát feltüntetni a csomagoláson? Összetevők között egyik sem szerepel és sehol sem jelzik, hogy ez csak tálalási javaslat, avagy illusztráció. Ha a marhafaggyú, sertésbőr és laval rost rajza szerepelne a csomagoláson, akkor 20 forintért sem lehetne eladni. Max kutyaeledelnek. De a kutyáimat is jobban szeretem annál, mintsem szeméttel etessem.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása