Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Algoritmust váltott a Google

2012.04.27. 10:57 PikPok

Nem túlzás, ha azt állítom, hetek óta agyalok rajta, hogy milyen tényezőket tekint fontosnak a Google mostanság. Ezt persze soha nem lehet biztosan állítani, és minden bizonnyal mások már korábban észleltek bizonyos változásokat - nem biztos, hogy mindenben olyan naprakész és friss vagyok, mint kéne, de amit nem teszteltünk le, arról én soha nem mondok semmit.

Mi változott?

  • a domain név már nem annyira erős tényező, mint régen volt. Régebben sem lehetett csak pusztán a domain miatt elsőnek lenni, kellett ahhoz más is, de most úgy tűnik, a rangsorban erősen lejjebb került a domain erőssége. Logikus. Ugyanis kezdenek elfogyni a domain nevek, és korántsem biztos, hogy a honlap tartalma megfelelő is akkor, ha a domain jó.
  • a rámutató linkek esete különösen érdekes. Eddig is úgy tűnik, hogy az számított erős linknek, ami normális tartalommal bíró oldalról mutatott normális tartalomra, de a 2 nappal ezelőtti algoritmusváltásnál olyan honlapok csúsztak vissza, akik szétszpemelték a közösségi oldalakat, illetve a rájuk mutató linkek inkább csak gép által generált linkek voltak.
  • a honlap TELJES tartalmának kulcsszókészlete erősen számít. (Régebben talán nem számított ennyire.) Vagyis még sokkal inkább ésszel kell felépíteni egy teljes honlapot, mint régebben. 
  • a Google+ felveszi a Facebook kesztyűt. Ez röviden szólva azt jelenti, hogy "ha feljebb akarsz kerülni a Gúgliban, használj minél több Google alkalmazást, és ott csipogj, ne a Facebookon". 

 

(Mi változott a számunkra?

Javultak a helyezéseink.)

 

Szeretnék a kedves Olvasó figyelmébe ajánlani két írást, amik nemrég kerültek fel a honlapra (de kedves Dexter, azt az ördög öreganyja RSS-t még nem volt időnk kitisztázni a honlapunkon, sajnos):

Honlapkészítés a Google ajánlások szerint

Linképítés

1 komment

Címkék: google keresés

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr704476211

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Háta Más · http://www.artcharacter.hu 2012.04.28. 23:01:45

Hát örülök, hogy így meg lettem szólítva.
Rss-re szerintem jó megoldást nyújthat, ha a feedburnert építitek be, mert részint működik, részint meg mindjárt statisztikát is kapsz az rss-en keresztül olvasókról. Ja, és a gugli csinálja, tehát pluszpont jár érte ;o)
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása