Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

(Gy)Uri Geller és a mentalisták

2008.05.11. 10:57 PikPok

Tegnap este elaludtam az egyik fekete lovag előadásán, és mire felébredtem, már egy másik csinálta nagyjából ugyanazt, úgyhogy nem is a tegnapi Kiválasztott műsoron akarnék elmélkedni. Pénteken a Kossuth Rádióban volt egy riport, ami az Uri Geller-műsort feszegette, hogy mennyire nagy átverés, be kéne-e tiltania az ORTT-nek, és egyáltalán, miért nem hallatják hangjukat a magyar fizikusok.

Véleményem szerint a dolog összetett, mégpedig:

  • Nagyon sok olyan jelenség van (megérzések, telepátia), amivel se a fizikusok, se az orvosok nem tudnak mit kezdeni, úgyhogy akkor gyorsan ki is jelentik, hogy "ilyen állat pedig nincs is". Nem tudom, elhiszik-e azt, amit a szemükkel látnak, mint például egy japán emberke, Emoto kísérleteit, aki vízkristályokat fagyasztott és fényképezett. A csapvíz, a szennyezett víz amorf, míg a víz, aminek pl. zenét játszanak, vagy akár az üvegre egy szivet rajzolnak, már sokkal "barátságosabb". Nem nehéz következtetéseket levonni a testünkben lévő vízkristályokról... Ne engedjünk olyan embereket a közelünkbe, akik átállítják a rezgéseinket!:)) Íme Emoto két fotója:
























  • Uri Geller műsora átverés - mondja a fizikus. A rádióműsorban elhangzott, hogy a kanál azért esik le a tévé tetejéről, mert a tévék teteje általában nem vízszintes, és a benne lévő hangszóró pedig rezonál. Nem áll semmiből Uri Geller "Mozdulj!" kiáltásával egy időben egy hallhatatlan tartományban lévő hangot kilökni az éterbe, ami berezgeti a hangszórókat, és ettől a kanál lecsúszik. Tény, hogy a trükkök jelentős része egyszerű bűvésztrükk - pontosabban nem egyszerű, mert a bűvészet is egy szakma. Én erre már eléggé az elején rájöttem, konkrétan akkor, amikor a mentalisták között felfedeztem egy bűvészt, aki a 90-es évek végén céges bulin lépett fel a klasszikus ládafűrészeléses számmal. Azóta én csak nevetgélek a trükkökön.
  • Uri Geller műsora egy tévéshow licensz. Nemrég volt vele egy nemzetközi "vásáron", ahol próbálta eladni. Nincs ezzel semmi gond, jól ki van találva, díszletek, fények, fekete ruhák és misztikus nevek, mert hát milyen idióta lenne azt mondani, hogy következik Krompacher Aladár mágus és bűvész, mennyivel jobban hangzik a Danny Blue meg a Christian Panthera mentalista. Ilyen szó egyébként azóta van, amióta Uri Geller bevezette - már magában ez egy bűvészmutatvány.

Nem értem, miért kéne az ORTT-nek egyáltalán felfigyelnie Uri Geller műsorára. Azért mert átveri az embereket? Mert ugyanúgy átveri az embereket, ahogy Izaura, a rabszolgalány is átverte őket, és adakoztak a kiszabadítására?
Mi a probléma azzal, hogy egy mágus kiáll, és arról beszél, hogy az ő mentális ereje segítségével te majd abbahagyod a dohányzást? Miért gond az, hogyha arról beszél, amiről egyébként Domján László agykontroll címén évtizedek óta, hogy az elme ereje sokkal nagyobb annál, mint amit gondolunk róla?

Ha már itt tartunk, az ORTT-nek inkább a Barátok közt című sorozatot kellene vizsgálat alá vennie. Az a mennyiségű baj, szorongás, rettegés, szomorúság és áskálódás, ami abból a sorozatból naponta árad, az már káros az egészségre. Tessék kipróbálni! Egyszer tessék végignézni egy részt úgy, hogy nincs hang a tévén. Acsarkodás, veszekedés, pofavágások - a végére az ember nem érti, hogy hol vannak azok a "barátok", akikről a sorozat szól, amivel az RTL évek óta tekintélyes méretű reklámbevételeket kaszál. De egy-egy Barátok közt után tuti, hogy az ember testében lévő víz kristályszerkezete amorf lesz!

Szólj hozzá!

Címkék: barátok közt uri geller emoto kiválasztott

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr22463514

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása