Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Tartósítsd magad az Örök Életre: Aloe Vera gél összetevők listája

2007.11.12. 18:09 PikPok

A marketing mix mai eleme a Product, avagy ma termékről fogok szólani.
A múlt héten eldöcögtünk egy bio-természetgyógyász-cucc-izé nagykerbe, ahol elég szép nagy választék volt mindenféle Aloe Vera gélekből. Szerintem aki találkozott már a hálózatos formában terjesztett TERMÉK egy-egy papjával vagy papnőjével, az tudja, hogy milyen fontos, hogy csakis a Nagy Aloe Tanács plecsnijével ellátott terméket vásárold, tiszta (pure) aloe-ból, és az gyakorlatilag mindenre jó, még a házicselédek súrolásból adódó, térdükön kialakult bőrkeményedésére is.
Miután alapvetően egy kételkedő alkat vagyok, szeretek kérdezni és utánanézni a dolgoknak, gondoltam, fussuk végig a nagyker teljes aloe kínálatát, egyrészt ár, másrészt összetevőlista szempontjából. Ledöbbentő volt az eredmény: 10 átböngészett termékből 8-ban megtalálható az egyik legagresszívebb tartósítószer, a nátrium-benzoát. A másik kettőben valami másik, aminek a nevére nem emlékszem, talán mert azt nem fecskedezte a bőröm alá az allergiavizsgálatot végző néni. A nátrium-benzoátot viszont igen, és szép kis púp nőtt a helyén.
Kedves Aloe-forgalmazók! Tudtok ti erről? Ha tudtok, köszönjük szépen nektek ezt az áldást, hogy a hosszú éveken át fogyasztott gél eredményeképpen porhüvelyünk jobban lesz tartósítva, mint II. Ramszeszé, ez egy plusz eladási érv. Vagy a sejtszinten ható tisztítás kiviszi a tartósítószert is a szervezetünkből? (Ja, mert hogy minden sejtszinten hat, csak ettől a dolog olyan vajákos.)
Summa summarum: nem vettünk aloe gélt. Most is épp az ajurvedikus tisztítókúrát csinálom, amelynek receptje: forralj vizet 15 percig, tedd egy termoszba és egész napra elosztva melegen iszogasd. (Akit érdekel a háttér: www.wellnesstanacsadas.hu)

22 komment

Címkék: termék aloe tisztítókúra gél összetevők nátrium benzoát ajurvedikus

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr22226722

Miklós 2008.03.15. 13:14:59

Ez az agresszív nátrum-benzoát, amiről beszélsz, ugyanaz, amit a konzerviparban is használnak?
A konzervek is agresszívek ezek szerint?
Hallottam valahol, hogy a nátrium-benzoátot a fekete ribizliből nyerik az aloéhoz, de a konzerviparban nagyüzemi kémiai módszerekkel használják tartósításra. Nem vagyok kémikus, de tudom, hogy a C-vitaminnál sem mindegy, hogy szintetikusat (aszkorbinsavat) vagy természeteset fogyaszt az ember (pl.paprikából vagy mittudomén).
Ha ez tényleg fekete ribizliből származik, akkor is agresszív ?
Hallottál már ribizli-mérgezésről ?

PikPok · http://marketingizek.blog.hu 2008.03.15. 14:29:46

Kedves Miklós!

Bár nem vagyok sem kémikus, sem élelmiszerbiológus, de én azt tippelem, hogy nátrium-benzoátból nincs kétféle. Ez csak az én személyes tippem, nyilván van, aki ezt jobban tudja. Mindenesetre ha valóban a ribizliből nyernék, akkor legalább akkora ribizliültetvényekre lenne szükség, mint amekkora aloe ültetvényekre, és erről én nem nagyon hallottam.

Eszem ágában sincs védeni az élelmiszeripart (sőt, ajánlom figyelmedbe a Leves hazudik c. könyvet), de azt az egyet tudom, hogy a konzervek nagy részében nincs tartósítószer. Beleteszik a cuccot a dobozba, lezárják, és órákig főzik a lezárt dobozokban 110 fokon. Nincs tartósítószer a zacskós levesekben sem, mert azoknak az alapanyagait szárítják illetve fagyasztva szárítják. Minden más van, ízfokozó és hasonló nyalánkságok, de tartósítószer nincs.

Nem bánnám, ha idetévedne a blogra egy őszinte élelmiszertechnológus, és megmondaná nekünk a frankót.:)) Hogy pl. tényleg fakéreg van-e az epres joghurtban.

PikPok

Dr 2008.03.25. 11:24:10

Nincsen természetes nátrum-benzoát!
Ez egy szintetikus vegyület, ami már elég régi tartósítószer, és nem a legkorszerűbb. Arról nincs egyetértés, h mennyire rákkeltő vagy nem rákkeltő anyag. Az biztos, h több helyen betiltották.

Üdv

Mária 2008.04.09. 14:15:39

Jobpilot, Professions, ilyesmi nem jöhet szóba?

Csak a szpem, mindig csak az a szpem???

És a céges mailcím merre marad, kedves Péter?

:)))

PikPok · http://marketingizek.blog.hu 2008.04.09. 15:13:01

Bocs, de ki kellett moderáljam a Londonban élő kedves Péter kommentjét, aki fantasztikus MLM bizniszt ajánlott elégedetlen MLM-eseknek egy komoly Yahoo-s mailcímről.
Szívesen visszateszem, ha megfelelő fejpénzt kapok.:))

Mária 2008.04.10. 17:54:56

Sztem tedd vissza update-ben, idézetnek, az elérhetőségeket kicsillagozva, hogy tanulhasson belőle, aki tanulni akar :)

PikPok · http://marketingizek.blog.hu 2008.04.10. 20:47:27

Hát ja. Drupal-lal gyerekjáték.:))) Foggggggalmam sincs, merre jár a kimoderált komment.

PikPok · http://marketingizek.blog.hu 2008.04.16. 11:42:47

Szia Jam!

Nem tudom, félmeztelen képet nem csatolt a szpemjéhez.:))) De valószínűleg ő volt.
Egy darabig még hagyom a kommentedet és a linket, aztán törölni fogom, amikor már minden hűséges blog olvasó kiröhögte magát.
Sajnos nem tudom a kommentekből csak a linket törölni. Törlődik az egész. Pedig a Drupal gyerekjáték...

PikPok

egy FLP-s 2008.06.06. 20:44:32

google, legelső találat...

nátrium-benzoátot élelmiszerek tartósítására széles körben használják. Nem öli meg a baktériumokat és a gombákat, „csak” a szaporodásukat teszi szinte lehetetlenné.

Hatását csak erősen savas pH esetén (

egy FLP-s 2008.06.06. 20:45:56

tudja kifejteni, ezért leginkább salátákban (ecet miatt), gyümölcslevekben (citromsav-tartalom miatt), üdítőitalokban (foszforsav-tartalom miatt), savanyúságokban (ecet miatt), és szószokban, valamint alkohol alapú szájvizekben, és ezüst-tisztító szerekben alkalmazzák. A nátrium-benzoát natúr formában a népesség 25%-a számára íztelen, a többi emberben változó édes, sós, néha keserű érzetet vált ki. Az élelmiszerekben maximálisan felhsználható mennyiséget az Amerikai Gyógyszer- és Élelmiszerügyi Bizottság (American Food and Drug Administration FDA) 0,1 tömegszázalékban korlátozta, noha a természetben egyes gyümölcsökben ennél jóval nagyobb arányban is jelen lehet. Kísérletek a testsúlykilogrammonkénti 647-825 mg-ot sem találták károsnak.

PikPok · http://marketingizek.blog.hu 2008.06.07. 07:54:56

Jaj de jó! Akkor futok is egy allergia vizsgálatra, és megkérem, hogy fecskendezzenek a bőröm alá FLP-s nátrium benzoátot, mert az biztosan még bőrápoló hatású is!
Ismételten leborulok az FLP és Rex nagysága előtt.

egy FLP-s 2008.06.07. 12:20:27

Ne hazugságokkal próbálj érvelni, hanem légy korrekt, hosszú távon sokkal kifizetődőbb.

PikPok · http://marketingizek.blog.hu 2008.06.08. 11:08:48

egy FLP-s: ugyanezt én is tanácsolom neked. Esetleg indíthatnál egy blogot, és ott leírhatsz minden, az FLP nagyságát alátámasztó érvet. Na milyen ötletet adtam?

Jam25 2008.06.11. 22:39:29

Hozzafuzes a temahoz:

E 211 - Nátrium-benzoát
Egyéb elnevezések: benzoát

A nátrium-benzoát a benzoesav (E 210) sója.
Előállítás

A nátrium-benzoátot kémiai úton benzoesavból szintetizálják.
Használat

A nátriumbenzoát használatára ugyanazok a szabályok vonatkoznak mint a benzoesavra.
Biztonság

A benzoesav és a származékai allergiás vagy allergiaszerű tüneteket okozhatnak, különösen asztmában szenvedő, vagy a szalicilsavra és annak származékaira allergiás embereknél. Szalicilátok találhatók az aszpirinben (hatóanyag: acetilszalicilsav), valamint a természetben az ananászban, a narancsban, a sárgabarackban, az eperben, a grapefruitban, a málnában, a mézben, a ribizliben, a szőlőben és a citromban.

A benzoesav és a benzoátok a bélben felszívódnak, és egy bizonyos fehérjealkotó segítségével a vesében kiválasztódnak. Hosszú ideig tartó magas fogyasztás esetén (20 napon túl 25 mg/testsúlykilogramm) a kísérleti alanyoknál bélrendszeri panaszokat, görcsöket és az idegrendszer károsodását figyelték meg.

Elfogadható napi beviteli mennyiség (ADI): 5,0 mg/kg (a benzoátok együttes mennyiségére vonatkoztatva)

Tovabba:
A Fanta, a Sprite, a Pepsi és a Pepsi Max is májzsugort, Parkinson-kórt okozhat!
www.hirszerzo.hu/cikk.hirszerzo.36448.html

egy FLP-s 2008.06.11. 23:27:16

Jam25, te az E211-ről írtál, a kémiai úton előállított, tehát szintetikus nátrium-benzoátról. Az FLP nem ezt használja, hanem a természetes, tehát gyümölcsökből, zöldségekből kinyer(he)t(ő) nátrium-benzoátot. Amit egyébként te is megveszel a zöldségesnél, s nagy előszeretettel fogyasztod... S eszedbe sem jut, hogy nátrium-benzoát is van benne, hisz a gyümölcsökre nem kötelező ráírni az összetételt... Tudod miért? Mert a természetes összetevők nem károsak, szemben a szintetikus, tehát vegyszerekből előállítottakkal...

Jam25 2008.06.12. 10:07:59

:) nincsen masfajta. Az e211 az ipari jelolese neki. Peldaul a C vitaminnak E-300, ha termeszetes uton van benne, ha nem.

Jam25 2008.06.12. 10:11:55

Csak azert, mert nekem van igazam, egy masik info errol a tartositoszerrol. Abban igazad van, h termeszetes formakban jelen van, de abban a pillanatban, h tartositasra hasznaljak, mar problemat okoz a szervezetnek. Ja es nem bantaskent, de 1978-ban, amikor a gelt kitalaltak, akkor az egyik legjobb tartositoszernek tartottak, csak azota, mar haladtunk vagy 30 evet es hat mint sok minden masrol, errol is kiderult, h karos a szervezetnek, ennek ellenere nem tudjak/akarjak betiltani.

E-211
Nátrium­benzoát

Szerep: Tartósítószerek, Térfogatnövelők

Hatás: feltehetőleg lebontásakor terheli a májat

A benzoesav nyomokban számos élelmiszerben mint természetes alkotóelem van jelen (pl. a tejtermékekben, a gyümölcsökben, vagy a mézben). Tartósítószerekként adagolva azonban ennek ellenére mellékhatások jelenkezhetnek. A benzoesav és sóinak használatát a kutya- és macskaeledelekben betiltották. A macskáknak már 5 ezreléknyi is halálos lehet. Az E210-213 az embernél viszonylag gyakran vált ki allergiát (asztmát, csalánkiütést). Az L-Aszkorbinsav (E300) jelenlétében a benzoesavból benzol képződik.
Fennáll a gyanú, hogy lebomlásnál megterheli a májat. Érzékeny embereknél - különösen az aszpirin-allergiásoknál - allergiát (asztmát, csalánkiütést) okozhatnak.

PikPok · http://marketingizek.blog.hu 2008.06.12. 10:18:58

Jam25: jobban teszed, ha leborulsz te is a Nagy Forever Living és Rex nagysága előtt, különben kikapsz! Hát nem érted, hogy épp ezért FOREVER??? Az alaptermék tartósítószer tartalma örökre tartósít!! És te ennek nem örülsz?:)))

Jam25 2008.06.12. 10:47:42

PikPok: :D :))) Rex nagysaga elott meghajolok, mint uzletember. Azon nem vitatkozok, h nagyon okosan fektette vissza a penzet ingatlanokba, udulokozpontokba stb. :) DE a termekek elott mar nem hajolok meg, mert pl. az aloe geljuknel van sokkal jobb masik cegnel, amiben nincsen egy oskovulet tartositoszer. Mondjuk a First az jo termek, azt hasznalom is. :)))

gondolkodom 2008.06.19. 02:04:00

...a szintetikusnak ipari jelölése van, a természetesnek neve...

PikPok · http://marketingizek.blog.hu 2008.06.19. 07:48:50

Utoljára, ennél a bejegyzésnél is: MLM hívők kommentjeit meguntam, csináljatok magatoknak másik blogot, én megígérem, hogy oda sose fogok menni, ott aztán megírhatjátok, hogy aki veletek nem ért egyet, az mind démon és buta. Marketingoljátok magatokat gyerekek! Saját erőből, erőfeszítéssel!!!
És itt több kommentet köszönöm nem kérek a hívőktől.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása