Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Kis magyar vírusmarketing - Balla Tamás fotói

2008.02.28. 14:47 PikPok

Laci (az én egyetlenem) szörfölt a neten, és talált egy nagyon csinos fotós oldalt. A tulajdonosát Balla Tamásnak hívják. Írt is neki egy mailt, hogy nagyon tetszik neki a weboldal, de talált rajta egy kis működési hibát, konkrétan nem nyílnak meg képek a Mozillában, amit jó lenne javítani.
Tamás vissza is írt neki, hogy örül és köszöni, és küldött egy pps-t a fotóival, hogy mégis meg tudjuk nézni.

...és akkor jött a döbbenet... Ugye ismerős az alábbi fotó egy többszörösen körbeküldött preziből?



Mi is megkaptuk, legutóbb Őrület címmel. Csakhogy abból hiányzott az, hogy ki volt a fotós, és hol lehet a képeket megvásárolni. Miután még egy ilyen fotósról tudunk, aki hasonló stílusban, Photoshop nélkül készíti a képeit, nagyon elámultunk, hogy belebotlottunk pont ezeknek a képeknek a készítőjébe.




Megkérdeztük, mi is volt a sztori. Tamás leírása alább:

"...már vagy egy éve terveztem,hogy pps-t kéne elindítani - mert jópofa reklámhordozónak tartom - , csak mivel még sosem csináltam,mindig halogattam a dolgot.
Két héttel,hogy elindítottam, megjelent az "Őrület". Nyilván tudta az ismeretlen,hogy kinek a képeit használja,akkor miért ilyen ......?
És ráadásul le sem zárta jelszóval ,tehát bárki belenyúlhat,mazsolázhat a fotóimból. Egyébként több weboldalon is használták, mindenféle jelzés nélkül a képeimet. Mikor megkerestem az oldalak tulajdonosát - csináljuk úgy,hogy mindenkinek jó legyen hozzáállással -inkább gyorsan levette a fotót."
[A helyzet nagyjából olyasmi, mint az én cikkem esetében volt, annyi különbséggel, hogy a Digi Poster még csak le se vette a cikket. Amúgy rájöttem, honnan sikerült összeszedniük: a Marketinginfo című marketinges szakcikk gyűjteményből, természetesen rendes forrásmegjelölés nélkül. (www.marketinginfo.hu) No nem baj, már hegyezem a pennámat, hogy újabb reklámot csináljak ennek a nagyon etikus cégnek itt a blogon, és írjak egy-két dolgot a bolti tévékről, ami abból a cikkből kimaradt... Garantáltan izgalmas olvasnivaló lesz.]

Hát hiába, ez a kis magyar vírusmarketing. Annak, aki elindította, miért nem volt lényeges, hogy a fotós elérhetősége szerepeljen rajta?

A magyarnak egy a lényeg: MINDEN ingyen legyen. Ha viszont valamit tényleg ingyen kapna, az számára értéktelen, és nem foglalkozik vele. Ebbe a kategóriába tartozik például az ingyenes tanácsadás. Már vagy éve volt, hogy Lenkei doktor elmondta, már nem csinál ingyenes tanácsadásokat, mert az emberek bejelentkeztek hozzá, de nem jöttek el.

A másik pedig az, hogy nincs értéke annak, amit valaki megtanul. Vagy hogy filozófiai mélységekbe menjek: ha valaki nem tanulja meg értékeltetni azt, amit tud, SOHA nem fogják megbecsülni.

Mi most ezen az úton szeretnénk reklámot csinálni Balla Tamás fotós munkáinak (www.ballatamas.com), amikből apró pici sejtelmes képecskéket nyilván a jövőben is szerepeltetni fog az oldalán, de letölthető méretet azért inkább ne.:))) A halogatott reklámlehetőség meg jó lecke volt neki is, és szerintem más vállalkozóknak is, hogy
   
amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra, mert a konkurenciád vagy más megteszi!
   
És a PikPok-féle kiegészítés:
   
Ha pedig már megtette, te lépj előre még 3 nagy lépést, és ne behozni próbáld, hanem     elé lépni.

Ja, és mostmár értelmezhető is az alábbi kép címe (Az én csokim) és poénja:

Szólj hozzá!

Címkék: kreatív fotó vírusmarketing ingyen magyar fotók tamás balla

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr76358138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása