Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Kiből lehet Google szakértő?

2009.03.15. 17:07 PikPok

A minap szpemet kaptunk egy cégtől, miszerint ők bizony garantálják, hogy elsők leszünk a Google-ban azokra a szavakra, amiket meghatározunk, és nyilván beláttuk, hogy ebben a jelen gazdasági helyzetben csak az tud labdába rúgni, aki megtalálható az interneten. Nem tudtam utánanézni, hogy mégis melyik ez a cég, mert az aláírásban szereplő kft-nek nincs weboldala. Ehhez ezt tudnám hozzáfűzni a kis Ethan után szabadon:

Aztán írtam nekik, hogy érdekelne az ajánlatuk, írjanak róla bővebben. Meg is jött a válasz, miszerint ők ezt Google fizetett hirdetésként tudják elképzelni. Hirdethetek ezen a módon bármilyen összegért, de a minimum, amit nekik kell fizetnem, az 50 ezer Ft. És még:

A támogatásban mindig szakemberek vesznek részt!

A figyelemfelkeltő hirdetést kreatív reklámszakemberek írják. A kattintások értékét és figyelését Google szakképesítéssel rendelkező munkatársak végzik.

Gondolom, ez a Google szakképesítés ez lehet:

 

Nos, ez oly szép, hogy egészen meghatódtam. Gondoltam, kicsit kavarok már, hogy kik kaphatnak ilyet. Két feltétele van:

1) 90 napon keresztül kell fiókot kezelni, magyarán a pályázónak vagy ügyfelének hirdetnie a Google-ban

2) le kell tenni egy vizsgát

A vizsgát le lehet tenni attól függetlenül is, hogy valakinek mekkora hirdetői ügyfélköre van, így nem voltam rest, belenéztem, hogy mégis mik a vizsga kérdései. Online végezhető a tanfolyam, vizsgát az tehet, aki az 50 dolcsit becsengeti a Google-nak. Hű, mondom, ez azért kemény. Aztán rábukkantam egy GYIK-ra a vizsgával kapcsolatban: mi van, ha megbukom? A Google megnyugtat: semmi az ég világon, havonta kétszer próbálkozhatsz, egyébként pedig ajánlják online oktató központjukat.

Természetesen eszem ágában nincs ledegradálni azokat, akik ezt a vizsgát letették, de egy valami biztos: ez egy világraszólóan jó üzlet. Aki jól megtanulja a hirdetési rendszert és üzletet hoz a Google-nak, az levizsgázhat belőle. Aztán kaphat egy ilyen logót a weboldalára. A Google nagy trükkje pedig, hogy fillérekből rakták össze a birodalmat. A sűrű fillérekből.

Visszatérve szpemelő ajánlattevőnkre, még nem válaszoltam, hogy szeretném igénybevenni náluk a szolgáltatást.:))) Csak azért nem, mert azon a weboldalon, ahová ők a szpemet küldték, van egy összehasonlítás a fizetett és a természetes találatokról (www.market-iq.hu/keresomarketing.html). Majd ezt fogom visszaküldeni egy mailben. Mert ha már szpemelünk, legalább nézzük meg, hogy kinek küldjük...

3 komment

Címkék: google találati lista

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr461003813

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mosquito_ 2009.03.16. 10:37:46

ha jol tudom azert ehez a 90 napos fiok kezeleshez hozzajon meg egy eleg nagy osszegu koltes is. a koltes mennyisege pedig sztem feltetelez egyfajta ugyfelkort, talan nem is kicsit.

Mária 2009.03.16. 12:18:55

@mosquito_:

Jól emlékszel, tényleg hozzájön a kötelező minimum összegű költés.

Bár ilyen tuti marketing dumával ezt összehozni szpemmerkéimnek nem lehet kihívás :)

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2009.03.16. 12:27:13

mosquito: igazad van, én is így tudom, de a vizsga ettől független.
Számomra mindig az vetődik fel kérdésként, hogy egy bizonyos ügyfélkör számára mi a jobb: ha kifizeti a honlapkészítést és természetes találatként jön fel, vagy ha kifizeti a honlapot, és utána még külön fizet a fizetett találatért is. Mert hallottam olyan cégről, aki nem sokat foglalkozik a természetes találatként való felhozással, és mikor az ügyfél pampog, akkor azt mondja neki, hogy "ja, hát akik elöl vannak, azok mind fizetnek! tessék fizetni!" Én emlékszem még rá, amikor megrendelői oldalon ültem, és egy cég ezt etette be velem.
Az igazság pedig valahol ott van, hogy mindkét fajta találat másra jó, és mérlegelni kell, hogy melyiket is használjuk. Mindezt úgy, hogy ügyfél is tisztában legyen vele előre, hogy mire számíthat...
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása