Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

A tvitter, a (név)választás és a nép hangja

2010.04.12. 10:55 PikPok

Kezdem ott, hogy eszem ágába nem jutott volna a tvitter előtt ülni, ha a tévék normálisan nyomják a választási műsorokat. Rákészültünk földimogyoróval és a héjnak való edénnyel, de nem történt semmi, sőt, úgy nézett ki, nem is fog. De a tvitteren meg úgy tűnt, jön az info, úgyhogy rátapadtam. És nem tettem rosszul, igen jókat szórakoztam a nép (és a tollforgatók) hangján.

A csiripek

Kedvenceim voltak:

Annyira idegesek a fotóriporterek, hogy folyton elsülnek a fényképezőgépek. Most például egy tál kolbász váltott ki össztűzet. #voks10

 

A kolbászok maradékát már egy tacskó eszi a büféasztalnál, pakolják a kávégépet. Mindenki lelép az Instantba. #voks10

 

 twitter.com/szaboz_index

nemtudok nemgondolni pandacsöki boborjanra mikor schiffer andras beszel #voks10 twitter.com/bonivagyok

Mesterházy olyan unalmasan intonál, hogy puszta hanggal elaltatna egy csirkét is. A riporterek alig bírják jobban a szárnyasoknál. #voks10 twitter.com/szily

 A pálmát ez viszi (az OVB tétovázásának idejéből):

most kellene beküldeni néhány keményen bepipázott láncfűrészes-fejszés vérgőzös törpét az ovbhez böllérkedni kicsit... #voks10 twitter.com/katatondzsentri

 Sok képet is linkeltek, a legjobban ez tetszett:

LMP

 

 Forrás:

img.ly/images/TheHedgehog

 

 

 

 

 

 

A jó névválasztás...

És akkor itt kell elmagyarázzam az én egyik csiripemet. Sifi (Schiffer András) 4 évig osztálytársam volt gimnáziumban. Mondhatnám úgy is, hogy "Dániel Zoltánt ürgebőr varrás közben ismertem meg". Szóval, hogy stílszerű maradjak ("Pelikán elvtárs, egyszer kérni fogunk magától valamit"), én is elgondolkodhatok, hogy most kérjek-e valamit azért a nem kevés angol és orosz házifeladatért cserébe, amit Sifi nem írt meg otthon, és tőlem kérte el - nem kis pánikban - óra előtt 5 perccel.

Egy valami biztos: az LMP névválasztása jól sikerült. Hogy valóban más lesz-e a politika, az egy kérdés lesz, mindenesetre elgondolkoztató, hogy mit keresett az USA nagykövete az LMP gyűlésén. Mert hogy a tacskó mit keresett ott, azt tudjuk - ő ette meg a kolbász maradékát.

 

A közösségi média és az adatvédelem

Látom, sokan üdvözölték a közösségi média nagy sikerét, leomlottak a falak, kiszabadult a szabad média szelleme a palackból, és a többi, és a többi. Azt az egyet senki nem kérdezte meg, hogy a választási eredményeket először közlő Mandiner blog kitől tudta meg a számokat. Kinek a kije ült a választási központ összesítő számítógépe előtt, aki kiadta az adatokat?

És ezek után kinek jut eszébe bármilyen adatvédelmi, adatgyűjtési és egyéb kérdésről elmélkedni, ha így ki tudtak folyni az adatok?

Persze nyilvánvaló, hogy miután ezek kimentek, már lehetett a közösségi médiát éltetni, de lássuk be, mindez nem jöhetett volna létre, ha nincs valaki, akiből folyamatosan szivárog. (Na pont így szoktak kimenni az üzleti titok is...)

 

Hát, ennyi jutott így hirtelen az eszembe.

Talán egy dakota közmondással zárnám a posztot: "A hazug indián lépte gyors. Ha okos, egészen Ciprusig szalad. Ahol a kincse, ott legyen a teste is." 

 

 

10 komment

Címkék: választás választás2010 tvitter voks10

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr701913983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2010.04.12. 11:51:31

Egy naaaagy vizipipát kellene a kezébe photoshoppolni :D és akkor tényleg lehet más a politika, lehet vidám és rózsaszín, csak sokáig bent kell tartani a füstöt :)

Konrad · http://onlinemarketing.blog.hu 2010.04.12. 20:14:37

Választási adatok: a választókörökben a pártoknak vannak ugye képviselői. Mindenhol. Amint lezárnak egy számlálást, abban a pillanatban küldik is az adott párt képviselői sms-ben az eredményt a központba, ahol ezt összessítik. Így a Fidesznél, az MSZP-nél, a Jobbiknál biztosan, az LMP-nél és az MDF-nél nagy valószínűséggel gyűltek az alternatív adatok, és a dolog jellege miatt kb. egyszerre.

Tehát nem szükségszerűen az OVB-től súgtak a Mandínernek.

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2010.04.13. 08:08:49

@Konrad: és arra nem tudsz magyarázatot, mit keresett az amerikai nagykövet az LMP-nél? (A tacskó is érdekes lehet, különösen hogy hogy hívják, és hogy valóban tacskó-e.)

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2010.04.13. 10:53:57

@Konrad: Nem gondolom, hogy a pártoktól jött volna az infó. Még a két nagypárt sem tudott minden szavazókörbe delegáltat. A Jobbik és az LMP még, az MDF már nem volt képes erre, tehát náluk nem volt alternatív voksszámolás.

Ráadásul a pártadatoknál nem szokás úgy fogalmazni, hogy "a feldolgozás xx%-ánál az állás".
Az adatok tehát nagy valószínűséggel valóban a választási központból (egészen pontosan az OVI-tól és nem az OVB-től) származhattak.

terasz9 · http://www.teremibalazs.hu 2010.04.13. 10:54:47

@PikPok: Szerintem kérj egy zsíros állami megrendelést. :)

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2010.04.13. 11:04:31

@terasz9: kalandvágyból megvárom, hogy óriási ismertségünk, népszerűségünk és szakmai képességeink alapján keressenek meg bennünket világcégek és kormányzatok, hogy dolgozzunk nekik!:))) érzem én, hogy ez már itt van a kertek alatt!:)))

A másik kérdéshez: sosem ültem pártközpontban, nem tudom, hogyan mennek be az adatok, de szerény véleményem szerint inkább az OVB-nél kéne keresni a likat, ahol szivárgott.

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2010.04.16. 12:52:21

Látom komolyan veszitek a témát és a vizipipára egy válasz sincs... pedig mennyire olyan az arca, mintha egy nagyot szippantana...
PikPok, az publikus, hogy Sifi hogy viselkedett az osztálykirándulásokon? Egyébként meg csatlakozom az előttem szólóhoz, és a matek házikat zsíros állami megrendelésekkel kellene ellensúlyoztatnod! Egy gratuláló emailt eressz meg mindenképpen! :)

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2010.04.16. 15:24:40

@JagelloZ: én jót vidultam a vizipipán, aztán azóta kiderült a számomra, hogy a Lehet Más az SZDSZ, akarom mondani Lehet Más a Politika sem akarja megtiltani a könnyűdrogokat. Ejdehajdejólérezzük magunkat és egymást.
Aztán elgondolkoztam, hogy lehet, hogy az LMP programja is úgy született, mint annak idején Sifi angolleckéi? Leadás előtt 10 perccel elkértek valakitől egy programot, és épp az SZDSZ ténfergett arra...

Egyéb részleteket privát mailben közlök!:)))

JagelloZ · http://www.valcoldesign.hu 2010.04.16. 15:48:16

Úton-útfélen csak ezt lehet olvasni, hogy kis fiatalítás és névváltoztatás csupán az LMP. A nagy öregek pedig majd a háttérből irányítanak. És állítólag a LMP kassza is KÓKAdozik... Visszatérve a "zöld" vonalra: lehet azért is akarja már több párt is engedélyezni a könnyűdrogokat, mert a jövőben csakis valamiféle delíriumos állapotban fogja bevenni a nép a mellébeszélést. Öröm és bódottág! De ne csináljunk politikai blogot a marketingizékből. Komoly színvonalesés lenne :)

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2010.04.16. 15:56:44

Pedig az LMP, mint eladandó képződmény kőkemény marketing. Sokkal inkább az, mint az MSZP vagy a Fidesz, akiknek a napi marketingjük kimerül abban, hogy piros ill. narancssárga nyakkendőt kötnek.
Az LMP választási sikerét esküszöm, hogy a nevének köszönhette, nagyjából semmi másnak.
Ha csak egy icipicit gondolkodunk - és én ezen a blogon mindig erre a nehéz testi munkára buzdítok mindenkit - akkor jogos a kérdés, hogy mitől (kitől) lenne más, illetve hogyha ők hótiszták és ma született bárányok, akkor hogyan tudnának betagozódni a külföldi öreg rókák közé. Vagy "holnapra megforgatjuk az egész világot"?
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása