Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Ma elindult a sikermarketing-honlapkeszites.hu ...

2011.06.17. 16:56 PikPok

 4 évvel a sikermarketing.hu indulása után a mai napon kilőttük az űrbe legújabb saját honlapunkat: www.sikermarketing-honlapkeszites.hu

Mi szépet s jót tudnék még elmondani róla? Tessenek megnézni!

8 komment

Címkék: weboldal honlapkészítés sikermarketing

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr832992927

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

LittleBear 2011.06.17. 23:33:52

Kedves PikPok!
Sajnálom, hogy a poszt témájától teljesen független kérdéssel jövök. Nem tudom,a marketing témájához tartozik-e, engem már régóta érdekel a szakmai háttere annak, hogy az üzletek jó részében miért van hangos zene.
Ha tudnál erről valami tudományos igényű leírást, linket adni, hálás lennék.

egy kis adalék, hogy mire is gondolok:
forum.index.hu/Article/showArticle?t=9200212
(én is azok közé tartozom, akiket ez a fajta hangos zene kikerget nemhogy aboltból, de a világból is)

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2011.06.18. 07:13:18

Kedves LittleBear!

Nagyon jó témát feszegetsz! Pár éve írtam erről egy cikket az IN-STORE Marketing c. szaklapba, meg fogom keresni, átszerkesztem és felrakjuk majd valahova, valamelyik oldalunkra. Ha követsz minket a Facebook-on, ott mindig belinkeljük az új tartalmakat.

Mellesleg a téma nagyon is marketing, méghozzá eladáshelyi marketing, és Magyarországon olyan szinten jár gyerekcipőben, hogy még a multiláncok se alkalmazzák. (Jó, jó, náluk egyébként az lenne az első lépése az eladáshelyi marketingnek, hogy feltöltik áruval a polcot...)
A sok birka kiskereskedő (hangsúlyozom, a BIRKÁK, nem azok, akik szeretetből űzik a kiskereskedelmi szakmát!) meg utánozzák ezt a stupid gyakorlatot. Pedig ennél egyszerűbben megoldani azt, hogy az a buta vevő többet időzzön és többet költsön, semmit sem lehet megcsinálni. De nem elég nagy még a válság... (Azért vagyok ám ennyire kihegyezve, mert az utóbbi időben nem egy "Milyen is a magyar boltos?" c. rémálomban volt részünk - hamarosan jön itt a blogon...)

Úgyhogy kísérd figyelemmel a tartalmainkat, mert nem ígérem, hogy a blogon fogom publikálni!

LittleBear 2011.06.18. 08:14:34

@PikPok: Köszönöm a gyors választ, majd figyelek. A blogodat tegnap éjfél utánig olvastam, kár, hogy eddig nem találtam még rá, de most már követni foglak.
Ez az eladáshelyi marketing érdekes dolog lehet, a legérdekesebb hogy ha ez egy kidolgozott teória, akkor miért nem alkalmazzák a multik sem rendesen. Itt sem élnek másfajta emberek, mint nyugaton, és ha valami ott működik, akkor itt is fog. Nem hiszem, hogy teljesen újra ki kellene találni minden módszert.
A zene mellett (ami pl. a helyi tescóban ma már sokszor elviselhető) van pl. a kóstoltatás illetve a "kirakunk még 5 polcot egymás elé" akció, ami különösen ünnepek előtt szokott előkerülni, szerintem elég bosszantó.

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2011.06.18. 09:48:45

@LittleBear: köszi, hogy érdekesnek találtad a blogot - ez kicsit más hangvétel, mint a honlapunk. Mellesleg ott is nagyon érdekes írások vannak, ha valaki szakmai szemmel olvas.

Az eladáshelyi marketing annyira nem téma még nálunk, hogy ha valamit magyarul keresek az interneten, legtöbbször csak a saját írásaimat dobja ki a Gúgli. Mondom, nincs még elég nagy válság, és még mindig nincs elég nagy harc az egyes kereskedők között - legyenek azok multiláncok vagy kicsik. Majd ha már túljutnak azon a fázison, hogy terjeszkednek és új boltokat nyitnak, akkor a meglevőkön belül akarnak majd több pénzt csinálni. Sajátos helyzet, hogy Európának ebben a felében legelőször a munkavállalóikon fognak extra pénzeket besöpörni, és csak legutoljára fog bejönni az átgondolt eladáshelyi marketing. Mert egyébként jobbára az most csak arról szól, hogy leveszik a beszállítókat belistázási, új áruház nyitási, akciós újságban való megjelenési, polcontartási stb. díjakkal, de arról már nem gondoskodnak, hogy áru is legyen a polcon. Sok évvel ezelőtt találkoztam olyan teszkós készletgazdálkodási vezetővel, aki nem értette a következő képletet:
előző időszaki leltározás készlete + beszerzések mennyisége - jelenlegi készlet = az utolsó leltározás óta eladott mennyiség...
Vagyis ahogy kedvenc Fábrym szokta volt mondani a show felvételén: "akkor innen kis tapssal indulunk."

Ja, és azért írok viszonylag keveset erről a témáról a blogon, mert a kutyát se érdekli. Már többször kipróbáltam.:)))

marteking 2011.06.20. 12:44:14

Szia PikPok!

Pár hete akadtam a blogodra és nagy élvezettel olvasgattam a reggeli kávé mellett :)
Gratulálok az írásaidhoz, nagyon élvezetesek!

Az új oldalatok is nagyon jól sikerült, de a fejlesztői oldalról ha elfogadsz egy tippet:

Nem tudom használjátok-e a page speed nevű firefox bővítményt, de érdemes a készülő oldalakat megvizsgálni vele, nagyon sok zsírt lecsapolható a segítségével. Azonkívül pontos számokat mutat, amivel lehet villogni a megrendelő előtt is :)

Üdv, lacus

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2011.06.20. 20:56:47

Szia lacus (marteking)!

Köszönjük!
A page speed tippet is köszi, bővítményként nem használtunk ilyet, egyéb eszközökkel szoktuk nézni. Leginkább egy egészen fapados, ezeréves géppel, betárcsázós internettel!:))

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2011.06.20. 21:26:42

Megnéztem, elmélyülünk benne, még egyszer köszi!

marteking 2011.06.20. 21:53:46

Érdemes végigcsekkolgatni a konkurrencia oldalait is, az eredmény kimondottan érdekes lesz... :)
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása