Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

És a honlapodon csinálja valaki a keresőoptimalizálást?

2011.06.22. 09:17 PikPok

A fenti kérdést egyik ügyfelünknek tette fel egy ismerőse. A válasz az volt, hogy igen, akik a honlapot csinálták, azok csinálják ezt is.

Jómagam egészen értetlenül állnék a kérdés előtt, bár ha jól körülnézek az úgynevezett keresőoptimalizálási piacon, végül is érthető.

Mert mit hisz a laikus nép, mi is az a keresőoptimalizálás?

Az egy olyan bütykölés a honlapon (és/vagy egy gomb), amit az ügyes machinátorok meg tudnak csinálni (meg tudják nyomni a gombot), és ennek hatására nyomban első leszek a Gúgliban.

És hát a helyzet az, hogy bizonyos egészen rosszul összetákolt honlapok esetében egy incifinci masszírozás is már számíthat. Túl sok vizet ugyan nem zavar, de borzasztó vajákosan hangzik, hogy "beállítottuk a metákat és bejelentettük a Google-nak".

Ez azonban csak a viszonylagos boldogságot tudja meghozni, azt az érzetet, hogy valami történt a honlappal.

A valódi keresőoptimalizálás viszont messze nem erről szól. Ha egy ügyfél azzal keres meg bennünket, hogy ilyen honlapot szeretne, akkor onnan kezdjük, hogy

  1. kivesézzük az egész üzletét (hovatovább marketingjét, ügyfélkörét stb.),
  2. felépítjük a honlap logikáját - végig fejben tartva a keresőoptimalizálási szempontokat,
  3. megszenvedtetjük az ügyfelet a szövegírással,
  4. aztán még vagy egy hetet szöttyögünk az oldallal, mire "bejelentjük a Google-nak". (A nagy igazság az, hogy nem jelentjük be, elég, ha feltesszük a referenciaoldalunkra, onnan már órák alatt rámegy magától.)
  5. ... és innen indul a keresőoptimalizálás második felvonása, vagyis a helyezések és a látogatottság elemzése, és annak ellenőrzése, hogy jól gondolkodtunk-e az előző 4 pontban.

A lényeg, hogy AZ EGÉSZ HONLAPOT KELL ÚGY FELÉPÍTENI, hogy keresőoptimalizált legyen, a nem így felépített honlapok kb. úgy harcolnak jól felépített társaikkal, mint a Gyaloggaloppban a Fekete Lovag, amikor immáron karok és lábak nélkül a végén azt kiabálja: "Gyere ide, megharaplak!"

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr552993000

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kiss Tünde · http://www.kertikon.hu 2011.06.24. 18:41:55

Hát, igen, ez érdekes, hogy kevés honlapkészítőnél lehet találkozni a hozzáállással, hogy a fenti szempontokat az egyenkénti súlyuknak megfelelően, de együtt hangsúlyoznák (elég sok társulatot lecsekkoltam). Holott – ahogy én átlátom – az egyik elem nélkül a többi (közte a design is) félkarú óriás – vagy oké: végtagtalanított Fekete Lovag. ;-) S bár nem vagyok a témában szakértő, jó pár dolog hiánya, ill. következetlenség, hiba nekem is szemet szúr a mezőnyből: hogyan is kerülhet ki „szakértő kézből”. Ha valami komplexen végigzongorázva vezet eredményre, ott más megközelítés egyszerűen NEM vezet eredményre hosszú távon – ezt a saját szakmámon belül is először megtanultam, majd a gyakorlatban is megtapasztaltam. Talán idővel kirostálódnak itt is a féloldalas szakmai megoldásokat szolgáltató szolgáltatók, mert addig az ilyen webmesterek akár azt is mondhatnák – ha már a Gyalog galopp fel lett emlegetve –, hogy ők „a lovagok, akik azt mondják, hogy: Ni!” – de többet nemigen.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása