Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

A keresőoptimalizálás és a pecázás

2010.04.13. 12:27 PikPok

Mi az a keresőoptimalizálás?

Az a játék, amikor egy honlapot úgy készítünk el, hogy az a tulajdonosa számára fontos szavakra lehetőség szerint minél jobb helyen jöjjön fel a Google-ban.

Milyen a keresőbarát weboldal?

Olyan weboldal, amelyet keresőoptimalizált módon csináltak meg. Minél egyszerűbb egy keresőrobotnak végigfutni egy oldalon, annál nagyobb valószínűséggel kerül feljebb a találati listán.

 

A második pont, vagyis a keresőbarát megoldás szimplán technikai dolog.

Az első pont, vagyis maga a keresőoptimalizálás azonban sokkal kevésbé megfogható. Megfoghatatlanságát leginkább az adja, hogy technikailag fel lehet hozni egy oldalt a Google-ban, de hogy pontosan mire, melyik szóra, melyik kifejezésre, az egyrészt arról szól, hogy ismerem-e a vevőmet, fogyasztómat, másrészt arról, hogy pontosan mi a célom.

Régóta mondogatom, hogy olyan dolog ez, mint a pecázás. Adott a tó, adott benne a többféle hal, és adott a csali. Soha nem mondhatom, hogy a tónak csak egyetlen pontján lehetséges pecázni egyféle csalival, és azzal kifogjuk egészen biztosan azt a bizonyos fajta halat.

Ki lesz a legsikeresebb pecás?

Aki lehetőleg több botot lógat be, több stégről, többféle csalival. Ha jön egy nálam kétszer nagyobb pecás és elüldöz a stégemről, komoly gondjaim lehetnek, ha nincs másik helyem és más kipróbált csalim. De ha van, és ráadásul egyre több botot rakok ki egyre jobban kipróbált csalikkal, akkor egyre nő az esélyem arra, hogy amit elveszítek ezen a ponton, azt megnyerem egy másikon.

Erről szól a keresőoptimalizálás.:)))

 

6 komment

Címkék: keresőoptimalizálás keresőbarát keresőbarát weboldal

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr171914257

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

woodymum 2010.04.13. 14:05:47

ma már csak a keresőbarát honlapoknak van esélye a fennmaradásban a saját tapasztalatom szerint.
egyébként a keresletélénkítésre kiváló eszköz a keresőoptimalizálás.
erre példa: egy étterem, aki keresőbarátra csinálta meg az oldalát, egyszer csak egyre több asztalfoglalást kapott. vége lett az üres házas péntek estéknek... semmi sem változott a helyben, mindössze rátaláltak az emberek.

foresight · http://www.foresight.hu/ 2010.05.27. 16:07:56

woodymum - ez a keresőoptimalizálás szépsége :-) Jó a blog, de a "Ha jön egy nálam kétszer nagyobb pecás"-sal nem értek egyet, mert pont ez az a "piac" ahol a kicsi felülmúlhatja a nagyobbat!

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2010.05.27. 19:30:18

@foresight: te egészen pontosan mit értettél kétszer nagyobb pecás alatt? Csak mert alapból tényleg az van, hogy a kicsiknek óriási lehetőségei vannak, de lekicsinyelni a mamutokat nem szerencsés!

foresight · http://www.foresight.hu/ 2010.05.28. 11:07:48

@PikPok: nem a mamutokat kicsinylem le, csak úgy értettem, hogy egy bt. jól felépített weboldala versenyben lehet egy mamut oldalával is, ezért nem értettem egyet a dologgal, mivel a nagyobb pecás a mamuttal egyenlő gondolom :-) (egyébként szerintem a mamutok esetében inkább a linkcsere a mérvadó, sem mint az optimalizálás a hivatkozásépítést könnyen áthidalják)

PikPok · http://www.sikermarketing.hu 2010.05.31. 18:05:59

@foresight: azzal egyetértek, hogy a keresőoptimalizálás révén egy mini cég honlapja is lenyomhat nagy cégeket a keresőben, de az egészen biztos, hogy vannak esetek, amikor a jó helyről néhány nap alatt is kipottyanhat. Így tehát ha valaki egyetlen szóra építi fel a stratégiáját, hasonlatossá válik az olyan emberhez, aki házát homokra építette...
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása