Marketing Izék avatar

Marketing Izék

Marketing vélemények, kérdések, felvetések. Webmarketing és kreatív marketing ötletek.

A reklám helye

<script async src="//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js"></script>
<!-- IZÉK blogok -->
<ins class="adsbygoogle"
     style="display:inline-block;width:300px;height:600px"
     data-ad-client="ca-pub-2476832276933749"
     data-ad-slot="1455293316"></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>

Itt tarthatsz jópofinak minket

Friss topikok

Amire büszkék vagyunk

Spam és e-DM - csak optimistán és csak jól kereső asszisztenseknek

2008.05.13. 09:40 PikPok

1. Optimisták, egyesüljetek egy honlapon!

A hosszú hétvégét használta ki az Optimista Klub, hogy jól megbombázzon szpemekkel - éljen az optimizmus és a mosoly! Szövegük a következő:
Szeretnénk egy csokorba gyűjteni azon szervezeteket, akik a pozitív gondolkodást, mosolyra ösztönzést népszerűsítik, és segítik elő. Ha úgy érzi, hogy tevékenysége ezt a célt szolgálja, és ezt önzetlenül teszi, kérjük, jelezze az XXX címre írt levéllel, hogy a kezdeményezése, programjai, felkerülhessen az oldalra .

Vannak némi egyes szám - többes szám egyeztetési problémák, de azzal ne foglalkozzunk. Sok-sok hír, mosoly és hallelúja, majd jön a végkicsengés: adód 1%-ával támogasd ezt a remek képződményt. Egy darab szpemet még törlök, de a második után visszaírtam, hogy egészen optimista módon lehet abbahagyni a szpemelést...
A dolog pikantériája, hogy a mail végén ott a leiratkozás gomb. Miért, amikor fel se iratkoztam? A honlapjukon nem tudom mi lehet, elvből nem mentem fel rá.

2. Mától nincs buta asszisztens!

A másik téma az IIR Hungary felnőttképzési intézmény. Elég rendszeresen jön tőlük e-DM, de a múltkor valami homokszem került a gépezetbe, ugyanis a tárgyban ez állt:

"Kipezze asszisztensit!"

Nagyon viccesen hangzott, megnyitottam, de ott már rendesen nyílt meg. Nyilván nem jelezte nekik senki, hogy valami furcsaság van a dologban, mert 2 hét múlva jött a következő mail:

"Kipezze asszisztensit szinte ingyen!"

Hát hiába, így kell teljesen komolytalanná tenni egy ajánlatot, ami egyébként kedvezményes (farsangi) áron 197.400 Ft + ÁFA volt, és a hihetetlen ingyenességről a szakképzési hozzájárulásból való leírhatósága gondoskodott. Végeztem egy kis számítást (lehet, hogy elrontottam, de majd a könyvelők kijavítanak), ennek a bizonyos asszisztensnek a havi bruttója 589.500 Ft.

De itt még mindig nem ért véget a történet. Márciusban a következő tárgyú e-DM érkezett:

"akar 19.900 Ft + afa dmjirt kipezheti asszisztensit..."

Beleolvastam, mert ugye mint tudjuk az "akár"="biztos hogy nem". Kiderült, hogy ha kettő darab asszisztensit iskolázza be, a másodikat ennyiért vállalják, az első meg ugye szinte ingyen van.


Kérem szépen, én mindent értek. Értem én, hogy nincs annál egyszerűbb, mint adatbázist építgetni, aztán levelekkel bombázni azokat a szerencsétleneket, akik egyszer valamikor feliratkoztak (vagy fel se iratkoztak). Mert most ezt követelik meg a trendek. Ez a legmodernebb és legolcsóbb marketing, amivel mindenki pillanatok alatt milliós bevételeket kaszálhat, elég csak hátradőlnie a karosszékben. És persze egy gyerek is össze tud kalapálni egy weboldalt meg egy körmailt. De! A marketing MINDIG is arról szólt, hogy mit hozunk létre az emberek fejében. Abban ugyanis kialakul egy kép, amihez hozzátehetünk, elvehetünk belőle, de ha egyszer gagyendáré megoldásokkal állunk ki eléjük, iszonyatosan nehéz lesz visszaimádkozni a vállalkozásunk image-ét a gagyi színvonalról.

2 komment

Címkék: spam e dm szpem körmail

A bejegyzés trackback címe:

https://marketingizek.blog.hu/api/trackback/id/tr24466070

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mária 2008.05.13. 17:07:06

Első körben azokat kellene tökön rúgni, aki ezeket tanítja ezeknek sok pénzért :)

PikPok · http://marketingizek.blog.hu 2008.05.13. 17:35:25

Amíg lósz@r van, veréb is van. Továbbá mindenkinek olyan férje/felesége/gyereke/tanácsadója van, amilyet megérdemel.
Vissza a lap tetejére
süti beállítások módosítása